08.07.2017

Er jeg den nye manusforfatteren til NRK?

Hei kjære lesere.
Nå tenkte jeg å fortelle dere den siste grunnen til at jeg var så lenge borte fra bloggen. Det føles veldig rart å dele dette, men siden det betyr så mye for meg, tenkte jeg at nå var det riktig av meg å fortelle dere det.

Før jeg ble syk og tobarnsmor var jeg låtskriver og hadde godt samarbeid med kjente artister både i Norge og England. Dette var drømmen min, også en drøm som var virkelighet. Jeg brukte all min tid på å skrive tekster og lage melodier. Dessverre måtte jeg gi opp denne drømmen på grunn av personlige årsaker, ikke minst fordi jeg ble syk. Savnet etter å skrive har vært stort. Bare det å virkelig brenne for noe igjen har vært et stort savn. Jeg har alltid elsket å skrive. Om det har vært tekster eller historier har aldri spilt noen rolle, så lenge jeg kunne skrive og formidle noe. 
Da jeg ble syk fant jeg glede av blogging, men det har aldri vært det samme. Jeg er ikke så flink til å skrive om mitt eget liv. Generelt ikke noe særlig flink til å blogge i det hele tatt. Det å skrive historier og sangtekster er det jeg er god til. Jævlig god faktisk! Ja, for er det noe jeg føler at jeg mestrer så er det akkurat dette. 

Etter at minstejenta begynte i barnehagen har jeg hatt mye tid for meg selv. Mye tid til å tenke over hva jeg ønsker å gjøre med livet mitt og hvilke drømmer jeg har. Musikkdrømmen har alltid vært der, men jeg har valgt å legge den på hylla. I mange mange år har jeg hatt en drøm å bli forfatter eller manusforfatter, men jeg har aldri gjort noe med det. Vel, jeg har skrevet god del krimhistorier de siste årene, men jeg har aldri tatt de videre. Etter mye frem og tilbake fant jeg virkelig drømmen min på ekte, og det er først nå jeg virkelig har tatt tak i den. Jeg ønsker å bli manusforfatter, og dagene mine bruker jeg på å sette sammen en historie og lage manus. Bare tanken på å skrive et helt eget manus gjør meg lykkelig. Jeg føler at jeg mestrer det også, nettopp fordi dette er noe jeg kan. Vel, selvsagt kunne jeg tenke meg å bli forfatter og skrevet en bok også, men akkurat nå så er det å bli manusforfatter som brenner aller mest.


Jeg orket ikke å havne i samme sirkel igjen hvor jeg skrev flere historier og manus uten å gjøre noe med de, så for en stund siden tok jeg kontakt med NRK for å undersøke om de tok i mot manus fra privatpersoner, noe de gjorde. De ga meg mail til de ulike avdelingene som skulle ta i mot manuset mitt ut i fra hvordan sjanger jeg skriver. Jeg har alltid holdt meg til krim, men nå har jeg utfordret meg selv til å skrive drama. Dette er også naturligvis med stor inspirasjon etter å ha sett SKAM som gjorde stor suksess både her i Norge og utlandet. Nåløyet for å komme igjennom var lite, men at jeg ikke måtte miste motivasjonen av den grunn. Det skal jeg heller ikke, for aldri før har jeg vært så motivert for å gjennomføre noe. Jeg vet at skuffelsen om avslag kan komme, men jeg kommer aldri til å gi meg. Dette er noe jeg har bestemt meg for å satse på, og jeg gir meg ikke før jeg har nådd drømmen min. Enkelt og greit!Jeg er enda bare på første episode av manuset jeg skriver, så det er en lang vei med mange timers arbeid før jeg kan sende det inn. Jeg jobber steinhardt den tiden jeg har alene, og jeg kommer lenger og lenger for hver dag som går. Det å skrive manus gjør at jeg glemmer at jeg er hjemmeværende på grunn av sykdommen min, så det hjelper veldig på humøret mitt å ha noe å drive med om dagen. Jeg regner med at innen september så vil manuset være ferdig om jeg har det tempoet jeg har nå. Fokus og ro er det jeg trenger for å komme i land, og det har jeg når jeg er alene hjemme mens barna er i barnehagen. 

Jeg kommer etter hvert til å dele noe av historien med dere slik at dere får en smakebit av hva jeg holder på med. Selvsagt kommer jeg ikke til å legge ut manuset, men jeg vil fortelle dere hva historien blir å handle om. For første gang på lenge føler jeg at jeg brenner for noe igjen, å det føles så utrolig godt!SPØRSMÅL TIL DERE: Hvilken type serie ville dere sett? Hva skulle den handlet om? Dette blir som sagt en dramaserie.

- Helene Nordvik

 

hits