hits
03.12.2017

Det å leve med LS (lavt stoffskifte)

Hei, kjære lesere.
Nå tenkte jeg å forklare litt om sykdommen min som heter LS (lavt stoffskifte).
Jeg har delt opp innlegget i små forskjellige temaer slik at innlegget ikke blir for langt. 
Håper dere tar dere til tid å lese. Kanskje har du LS eller kjenner noen som har LS? 
Da vil dette innlegget være veldig nyttig for deg og dine : )

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *
Symptomer. Det som er rart med denne sykdommen er at alle reagerer forskjellig. Noen har har verken symptomer eller er dårlig, mens andre sliter hver eneste dag. Det finnes så mange symptomer på denne sykdommen, derfor velger jeg å skrive en liste over de plagene jeg har hatt, for jeg vet ikke alle symptomene, da alle reagerer forskjellig på LS.

Hjertebank
Svimmelhet og synsforstyrrelser
Hodepine
Humørsvigninger
Depresjon & angst
Tiltaksløshet 
Utmattelse
Dårlig hukommelse
TretthetEnsom. Selv om man har mange mennesker rundt seg er det ofte at en person med lavt stoffskifte føler seg ensom. Ensom fordi man føler seg alene. Ensom fordi man føler at ingen forstår. Av og til føler vi faktisk også at de rundt oss ikke ønsker å forstå. Når man har dette man kaller for en "dårlig periode", har vi veldig lett for å bli veldig følsom og overbekymret. Dette er veldig slitsomt for oss, men dette er også veldig slitsomt for de som lever med oss. 

Hvis bare andre kunne forstå. Jeg og alle andre med LS skulle så gjerne ønske at andre skulle forstå oss. Forstå at vi ikke alltid har det like enkelt. Forstå at det ikke handler om å være lat, men om å være utmattet. Energien tappes fort. Så fort at man ofte ikke en gang greier å ta ut av oppvaskmaskinen før man blir liggende resten av dagen. Jeg har mange ganger fått høre at jeg må prøve å gå meg en tur. Det de ikke skjønner er at det er disse korte turene jeg ikke greier når formen er på det verste. En minste ting kan gjøre oss utmattet resten av dagen, og stress er det verste vi påfører kroppen. Dessverre er det like kunnskap om dette blant dagens leger, så det skal mye til å få den hjelpen man trenger. 

Mange med lavt stoffskifte lever i parforhold, samboerskap eller ekteskap, og dette fører til store utfordringer for begge parter. Hvis den parten som lever sammen med den som har lavt stoffskifte hadde lært seg å forstå, skal jeg love dere at forholdet hadde gått så bra. Det tar ikke lange tiden å lese seg opp om stoffskifte sykdommer. Jeg anbefaler det på det aller sterkeste.

Dårlig samvittighet. Det verste med hele sykdommen er nok den dårlige samvittigheten. Den dårlige samvittigheten man har ovenfor de rundt seg, og spesielt ovenfor barna sine. For det er så mange ganger jeg måtte ha sagt " mamma er for sliten til å leke nå ". Heldigvis så forstår sønnen min denne sykdommen og han har aldri båret noe nag. Vi er veldig flink til å leke med Lego, brettspill eller tegne når jeg har de dårlige perioden. Heldigvis er det ikke alltid sånn, kun når de dårlige periodene slår inn. Mange tror at vi har dårlige perioder hele tiden, dette stemmer overhodet ikke, for vi har så mange gode perioder også. Jeg vil nok påstå at vi med lavt stoffskifte er noen av de som setter mest pris på de gode dagene vi har med masse energi til overs. Takknemlighet. Min store motivasjon har vært barna mine hele veien. De har vært grunnen til å stå opp om morgenen. Grunnen til å lage mat og holde huset rent. Grunnen til å kjempe mot det å få hverdagen og det normale livet sitt tilbake. Jeg kommer aldri til å gi opp håper om å få det normale livet mitt tilbake med mye energi hver eneste dag. Jeg både håper og tror at den dagen vil komme. Jeg må bare ha is i magen og ta en dag av gangen.


TUSEN TAKK FOR AT DU TOK DEG TID TIL Å LESE INNLEGGET.
Gjerne lik og del innlegget om du mener flere burde lese dette innlegget!

DU KAN OGSÅ LIKE SIDEN MIN PÅ FACEBOOK HER!
#HeleneNordvik