hits
21.11.2017

NY UKE - NYE MULIGHETER

 • Skrevet 21.11.2017 klokka 08:00
 • Kategori: Blogg

Hei, kjære lesere.
Nå er vi kommet til en ny uke med nye muligheter. Forrige uke var ikke noen bra uke for vår del. Nickolay hadde vannkopper, så han var hjemme fra skolen hele uken. Han som aldri er syk måtte selvsagt få disse ekle vannkoppene. Hoff, jeg synes så synd på han. Heldigvis var det bare noen få netter hvor han ikke fikk sove. Han gråt og klødde hele natten, så det gjorde virkelig vondt i mammahjertet mitt. Det er så godt å tenke på at dette er over nå og at han var veldig glad for å komme tilbake til skolen i går. Nå ber jeg til gud om at Ariel og jeg berger for vannkoppene. Jeg har ikke hatt vannkopper som liten, så da er jeg i faresonen nå. Det sies at man blir veldig dårlig om et voksent menneske får vannkopper. Jeg får bare krysse fingrene og håper på at vi slipper unna, for det har virkelig vært nok sykdom den siste tiden nå!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ariel og Nickolay er på skolen og barnehagen nå, og de er veldig klar for en ny uke. Denne uken har vi ikke lagt store planer, bortsett fra at jeg skal møte endel venninner, noe jeg gleder meg veldig til. Jeg skal også begynne å planlegge desember måned som er like rundt hjørnet. Heldigvis har jeg ikke mange julegaver igjen, så jeg slipper så mye utgifter der som jeg hadde fryktet. Det føles godt å vite at jeg har endel penger til overs i desember, slik at vi kan kose oss mye sammen. Jeg skal legge ut planen for desember litt senere, så dere kanskje kan stjele noen tips og forslag. Utrolig nok så gleder jeg meg til å ta julevasken i år. Jeg vet ikke helt hvorfor, men julen betyr så enormt mye for meg, og mye av gleden er at det er rent og pent over alt, og at det dufter godt i hele leiligheten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kjøpte oss forresten et nytt juletre i helgen. Vi måtte kaste det vi hadde i fjor da det ikke så særlig pent ut lenger. Falsk juletre ble det i år også, da jeg ikke greier tanken på alle de ekle krypene som ligger i juletreet. Nå gleder vi oss masse til å begynne å pynte til jul, og Nickolay er allerede i gang med nedtelling til første desember. 

- Hva skal du denne uken?

// Helene Nordvik

20.11.2017

11 minusgrader

 • Skrevet 20.11.2017 klokka 08:44
 • Kategori: Blogg

Brrrr... Jeg blir kald bare av å se ut vinduet i dag. 11 minusgrader viser målestokken. Jeg har aldri vært noe glad i vinteren. Når jeg var liten elsket jeg vinteren, men da hadde vi jo ordentlig vinter med mye kramsnø også. Nå er det bare sørpe, vått og kaldt. Heldigvis så er det noe koselig over denne mørketida også. Tenne stearinlys, fyre opp i ovnen og drikke varm sjokolade.

Det handler vel om å finne de positive tingene. For meg er det julen som er det positive med snø, kulde og mørketiden. Blir nok å starte dagen med å ligge under pleddet i dag, for jeg hadde selvsagt skrudd av varmen i natt, så leiligheten er iskald.

Hva skal dere i dag?
Liker du vinteren?

19.11.2017

SPØRSMÅLSRUNDE NOVEMBER

 • Skrevet 19.11.2017 klokka 19:07
 • Kategori: Blogg

Hei på dere.
I det siste så har jeg lagt merke til at jeg har fått veldig mange nye lesere, og det kommer ofte spørsmål både i kommentarfeltet og på facebook siden min. Jeg har dessverre ikke svart dere på alle disse spørmålene, så derfor tenkte jeg å kjøre en spørsmålsrunde for at både dere nye og gamle lesere kan bli enda bedre kjent med meg :-) 
Jeg gleder meg veldig til å svare på spørsmål, og jeg skal prøve å svare på de i løpet av uken :-)


                         
                                                                DU KAN FØLGE MEG PÅ FACEBOOK HER!

- Hva er det du lurer på ang meg, bloggen min og mitt liv? :-)
 

18.11.2017

Slik tjener du penger på barna dine

 • Skrevet 18.11.2017 klokka 23:48
 • Kategori: Blogg

Er du en av de som ønsker å spare mest mulig penger? Da er dette innlegget perfekt for deg å lese!

Nå er det en ny årstid like rundt hjørnet. Det nærmer seg nemlig vintersesongen. Det er vel flere enn meg som tenker at dette er den dyreste sesongen i året når det kommer til klær, skotøy og uteklær til barna. Jeg merker selv at lommeboken krymper fortere om vinteren da barna trenger nytt av absolutt alt fordi de bytter størrelse både på klær og sko hvert eneste år.

De siste årene har jeg lært meg hvordan jeg kan spare penger på barna mine. Jeg tjener faktisk mye penger på å kjøpe brukte klær og sko til barna mine. Jeg kjenner overhodet ikke noe på presset om at barna mine skal ha nye dyre klær. For vet dere hva? Om jeg kjøper brukte klær, så blir de faktisk nye for barna mine uansett.

Jeg kjøpte nettopp en stor søppelsekk med brukte klær til Nickokay, å han ble utrolig glad og takknemlig. Mine barn skal lære seg at gjenbruk er noe av det beste og lønnsomme man kan kjøpe. Dessuten så er jo klærne som nye, for man bytter jo så fort størrelse på klær, at man rekker jo nesten ikke å bruke de. Jeg er meget fornøyd med å kjøpe brukte klær og sko til mine barn. Selvsagt kjøper jeg noe nytt av og til også, men det er svært sjeldent.

Tjen deg selv noen kroner på barna dine i vinter ved å kjøpe brukte klær. Det er utrolig hvor mye du sparer. Du kommer til å merke en stor forandring på lommeboken ved å kjøpe brukte klær og sko.

- Kjøper du brukte klær og sko til dine barn, eller kjøper du nytt for hver sesong?

17.11.2017

Fra to til trebarnsmor.

 • Skrevet 17.11.2017 klokka 20:31
 • Kategori: Blogg

Det har alltid vært bare Nickolay. I mange år har det vært han som har vært min stolthet. Jeg tenkte aldri på å få flere barn. Ett barn var helt perfekt i mine øyne, for da kunne han få all min oppmerksomhet og jeg skulle skjemme han bort. Med tiden så begynte jeg å kjenne på at jeg ønsket at Nickolay skulle få en bror eller søster. Jeg ønsket at han skulle vokse opp i en stor familie med et sterkt bånd til hverandre.

Det at jeg valgte å bli tobarnsmor er et av de beste valgene jeg har tatt. Jeg ser hvor mye glede barna har av hverandre og jeg gleder meg til å følge oppveksten deres. Det å lage sin egen familie er en ubeskrivelig følelse som ikke kan beskrives med ord, for det må virkelig oppleves for at folk skal forstå.

Jeg har lenge kjent at det holder med to barn, men samtidig skal jeg innrømme at jeg ønsker meg et barn til i fremtiden. Som sagt så ønsker jeg at barna mine skal vokse opp i en stor familie med mange søsken. Mange flere søsken vil det nok ikke bli, men jeg tror de kommer til å ende opp med at de er tre søsken.

Jeg har absolutt ikke planlagt å få et barn til enda, men kanskje en gang i fremtiden. Først ønsker jeg å ha alt på stell, bli frisk og føle at jeg eventuelt er klar for et barn til, noe jeg ikke er enda.

Det å være tobarnsmor krever mye, så da sier det seg selv at det kreves enda mer å være trebarnsmor. Jeg er veldig opptatt av at jeg skal kunne følge opp alle barna mine på alle mulige måter, for jeg skal ikke være den mammaen som kun sitter på sidelinjen. Jeg vil være aktivt med på alt av aktiviteter barna mine ønsker å gjøre. For det å være tilstede for barna mine betyr alt for meg!

Nickolay sier stadig at han ønsker seg flere søsken, så vi får bare vente å se hva fremtiden bringer ;-)

15.11.2017

ER DU EGOISTISK I JULEN?!

 • Skrevet 15.11.2017 klokka 09:07
 • Kategori: Blogg


ER DU EGOISTISK I JULEN?!
..dette skjedde meg lillejulaften i fjor.


Lille julaften i fjord stoppet vi innom matbutikken for å kjøpe en konfekteske som vi skulle gi i julegave til noen i familien. Da jeg var på vei ut av butikken satt en dame med en kopp og et bilde av sønnen sin. Hun snakket ikke norsk, men det behøvde hun ikke heller. Jeg ga henne over 100 kroner uten å i det hele tatt tenke meg om. Aldri har jeg sett så glade og takknemlige øyne før. Hun kysset meg på hånden og sa noe på sitt eget språk med tårevåte øyne. Jeg fikk en merkelig følelse i kroppen og øynene mine ble også tårevåte. Jeg smilte til meg og gikk mot bilen før jeg snudde meg å vinket til henne. Den følelsen jeg hadde var så god. Følelsen av å hjelpe et annet menneske. En følelse av å ikke være egoistisk i julen!


Jeg greier ikke å unngå å tenke på de menneskene som ikke har det bra i julen. Det finnes mennesker som gruer seg til julen på grunn av dårlig økonomi. Mennesker som hater julen fordi de kjenner på en stor ensomhet. Mennesker som har mistet de som de elsker mest. Ja, det er så mange grunner til at folk både hater, missliker og gruer seg til julen. Jeg har alltid disse menneskene i tankene mine. Jeg kjøper mat til de og gir de ekstra penger i julen. Enkelt og greit, jeg er ikke egoistisk i julen, nettopp fordi jeg bryr meg om disse menneskene. Jeg er et godt medmenneske, er du?Gir du noen ekstra kroner til de som trenger det i julen?
Gjerne lik og del dette innlegget om du mener flere burde tenke på de som gruer seg til julen.

14.11.2017

5 TING EN MANN BURDE TENKE OG VITE!

 • Skrevet 14.11.2017 klokka 20:40
 • Kategori: Blogg


I Norge har vi noe som heter likestilling mellom kvinner og menn. Det betyr at kvinner har like mye rett til å jobbe som det menn har, og menn har like mye rett til å gjøre husarbeid og passe barna som det kvinnene gjør. Nå har jeg tenkt å lage et innlegg som jeg mener ALLE MENN i dette land burde ta seg tid til å lese, for jeg vet det er så mange kvinner der ute som tenker det samme som meg. 

Menn mener ofte at vi kvinner er så vanskelige å lese. Vi får også høre at vi blir så fort sint for ingenting og at vi aldri blir fornøyde. Derfor har jeg skrevet noen setninger til dere menn der ute slik at dere får noen enkle tips til HVORDAN EN MANN BURDE TENKE OG VITE!HUSARBEID
Her tror jeg nemlig at det er mange av dere som har misforstått veldig. Dere sier ofte at " jeg skal hjelpe deg med husarbeidet ". HJELPE TIL?! Hva er det egentlig dere prater om? Ærlig talt man er to som bor under samme tak. To som roter, to som bruker klær, to som lager mat og to som lever sammen i samme hus. Da handler det vel ikke om å hjelpe til?! Det er jo like mye ditt ansvar å holde huset i orden som kvinnen. Vær så snill å slutt å bruk disse ordene som " hjelpe til ", for man hjelper ikke til i sitt eget hjem.

TALLERKEN MED MAT I VASKEN
Slutt. Slutt. Slutt. Ærlig talt, hvor ekkelt er ikke det? Tror dette er veldig standar hos menn. Spise, så legge tallerken med mat i vasken. Dette er altså feil! Først tar du mat på tallerkenen, du spiser maten og det som eventuelt blir igjen på tallerkenen hiver du i søpla før du skyller tallerkenen å legger den i vasken. Gjerne sett den rett i oppvaskmaskinen om den er klar for vask. Det er jo så enkelt, og dere slipper jo å få denne kjeftskuren om dere bare greier disse bittesmå oppgavene. Det er jo ikke så vanskelig!

TREFF TOALETTSKÅLEN!
Er det virkelig så vanskelig å sikte? Hvis du virkelig ikke greier å treffe toalettskålen så burde du heller sitte å tisse. Det verste, vet dere hva det er?! Joda, det er at det er kvinnen i huset som må tørke skvettene på gulvet etter dere fordi dere ikke gidder å tørke opp det selv. Seriøst, ønsker du å sitte på en doring hvor det er masse skvetter eller tørke opp tiss etter andre? Nei, selvfølgelig gjør du ikke det! Seriøst, begynn å lær dere å sikte, hvis ikke så får dere sitte som oss andre, slik at vi slipper å tråkke i tiss hver gang vi skal på toalettet. Ærlig talt, det er bare så utrolig ekkelt!

KAFFEBESØK
Er det alltid en selvfølge at det er kvinnen som skal dekke på til gjestene når dere får kaffebesøk? Er det ikke like mye ditt ansvar å varte opp gjestene som det kvinnen i huset gjør. Du kan også koke kaffe, dekke bordet og steke vafler. 

*    *    *    *    *
SÅ LITE FOR Å GJØRE EN KVINNE GLAD!
Det er så utrolig lite som skal til for at vi kvinner skal bli fornøyde. Små ting og små forandringer er det som skal til for å gjøre oss glad. Vi setter så stor pris på at mannen også viser interesse for det som skjer innom de fire vegger. Så lite skal til for å få en kvinne glad. Så lite skal til for å få et sunnere forhold!

Gjerne lik og del dette innlegget om du mener at menn burde lese dette innlegget!
# Helene Nordvik

Gjerne lik facebook siden min her!

14.11.2017

" JÆVLA KLIKKHORE "

 • Skrevet 14.11.2017 klokka 17:30
 • Kategori: Blogg

Når du velger å bli en "blogger" er det ufattelig mye man må tåle, ikke minst takle. Det å være en blogger er tydeligvis blitt noe nedverdigende. Jeg føler at hver gang jeg forteller at jeg er en "blogger", så føles det som om de automatisk ser ned på meg av en eller annen grunn. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor det er blitt sånn, med tanke på hvor populært blogging faktisk har blitt. Vel, det har vel kanskje noe med alderen min å gjøre? At en på 27 ikke burde blogge? Vel, da burde de tenke om igjen... for en blogger som er 27, har vel i utgangspunktet opplevd mer i livet sitt enn hva de yngre har. Når jeg sier opplevd mer, så mener jeg naturligvis det å takle livet på forskjellige måter, ikke det å reise og oppleve verden.

"JÆVLA KLIKKHORE "
Det er ikke en unormal kommentar å få at man er en "blogg hore" hvis man av en eller annen grunn skulle ha en lokkende overskrift på sine blogginnlegg. Det er tydeligvis fåtallet som faktisk forstår hva blogging handler om, nettopp det å få klikk. Det er da vel ingen som ønsker å skrive innlegg som ikke blir lest av noen? Nei, man skriver innlegg som man ønsker at andre skal lese. Det at du faktisk klikker deg inn på en blogg og kanskje blir lurt av en overskrift handler da vel ikke om at noen er en blogg hore. Det handler om at bloggeren faktisk greier og lykkes i jobben som blogger, og får det hun/han ønsker seg. Klikk. 

D
et er faktisk du og bare du(!), som kan velge om du vil klikke deg inn på en blogg eller ikke. Ikke sleng igjen en stygg kommentar fordi du valgte å klikke deg inn. Selvsagt skjønner jeg at det er fryktelig irriterende å lese om noe som ikke har noe med overskriften å gjøre i det hele tatt, det synes jeg selv også. MEN, jeg vet hvordan det er å være en blogger og jeg forstår at bloggerne ønsker fristende overskrifter på innleggene sine. Ekstra gøy synes jeg det er når et innlegg faktisk handler om overskriften. Det er faktisk mange bloggere som har overskrifter som handler om innleggene, og jeg velger å tro at jeg er en av disse bloggerne.


Prøv å tenk neste gang at bloggere er ut etter å få klikk på bloggen sin. Det er faktisk derfor de blogger. De ønsker å formidle noe med sine blogger og derfor ønsker at flest mulig skal lese. Selvsagt er vi bloggere ut etter oppmerksomhet, det er jo ofte derfor vi starter å blogge også. 

Hvis noen engang forteller deg at han eller hun er en blogger, ikke se negativt på det. Ta deg heller en titt innom bloggen for å lese hvilken type blogg de skriver. Jeg er ikke, og kommer heller aldri noensinne til å bli en typisk rosablogger. Jeg er en av de nakne bloggerne som forteller om det virkelige livet på både godt og vondt!


FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK HER!
# Helene Nordvik

 

13.11.2017

Putti Plutti Pott og vannkopper i hus!

 • Skrevet 13.11.2017 klokka 19:51
 • Kategori: Blogg

Hei, dere. I går var jeg og Nickolay i Trondheim på teater å så "Putti Plutti Pott". Åh, det ga meg virkelig barndomsminnene tilbake!
Jeg gråt med en gang teppet åpnet seg og sangen "vil du være med så heng på" begynte å synges. Vel, jeg skal vel innrømme at jeg stort sett satt med tårer gjennom hele teateret. Jeg elsker juleteater, og jeg må dra på juleteater hvert år, da jeg ønsker å gi mine barn de samme tradisjonene som jeg hadde da jeg var liten. Forestillingen var kjempefin og det var fortsatt flere av de samme kjente skuespillerne med, noe som var kjempegøy å se!Kvelden fikk dessverre ikke noen koselig avslutning da Nickolay endte opp med å få masse vannkopper, feber og kløe gjennom hele kvelden og natten. Heldigvis så er han bedre i dag og jeg håper for guds skyld at både han og jeg får nattesøvn i natt. Nå sover barna trygt og godt og jeg skal sitte her å gjøre klar noen innlegg som skal postes senere i uken. Jeg skal også se Jakten på Kjærligheten, er det noen andre som ser på det?

Jeg er forresten kjempe redd for å få vannkopper selv, siden jeg ikke hadde det som barn. Vær så snill å kryss fingrene for at jeg ikke får vannkopper!

// Helene Nordvik

12.11.2017

Plutti Plutti Pott!

 • Skrevet 12.11.2017 klokka 09:47
 • Kategori: Blogg

Hei på dere, elsklinger!
Nå sitter jeg å ser på barne tv sammen med barna, og jeg har fullt av fletter i håret. Disse har jeg sovet med fordi jeg ønsker å ha krepper i dag, og jeg liker håret mitt veldig godt når jeg har hatt mange fletter i det. Jeg skal vise dere senere i dag. Jeg har lenge sett frem til denne dagen, for i dag skal jeg og Nickolay på juleteater å se PLUTTI PLUTTI POTT. Gjett om vi gleder oss da! Ariel skal kose seg sammen med pappaen sin, da hun enda er alt for liten til å være med på teater.

Det er jo også farsdag i dag, så jeg vil gratulere alle fedre med farsdagen! 
Nå har barna nettopp tegnet en tegning til pappaen til Ariel, slik at han får en liten feiring før han skal være alene med Ariel hele dagen. Heldigvis bakte jeg i hele går. Jeg bakte både horn og kanelsnurrer, så vi skal kose oss masse med det i dag før vi drar. Det blir nok å lage en bedre middag i kveld når vi kommer hjem fra teateret.


Jeg og Nickolay skal ta toget inn til Trondheim i dag. Åh, jeg aner ikke hvor lenge siden det er at jeg tok tog. Jeg hater å ta både tog og buss, for da slår angsten virkelig inn. Siden mamma og mine søstre også skal være med, så går det nok kjempe bra!
Jeg skal naturligvis legge ut bilder av dagen vår når vi kommer hjem i kveld. 
Det er forresten ikke ofte at jeg drikker kaffe, da jeg ikke synes det er noe godt, men i dag må jeg virkelig ha i meg mange kopper med kaffe, for jeg er så trøtt i dag!

- Hvordan skal dere feire farsdagen?

// Helene Nordvik

11.11.2017

Jeg skal få meg en ny hobby.

 • Skrevet 11.11.2017 klokka 15:39
 • Kategori: Blogg

Som dere vet, så har jeg snakket lenge om at jeg skal få meg en ny hobby. Jeg er jo hjemmeværende frem til april neste år, og trenger derfor en hobby. Jeg har lenge prøvd ut ulike ting som kan være min nye hobby, men jeg har liksom ikke funnet noe som jeg liker helt enda. Jeg prøvde strikking, men det dabbet fort av. Maling er noe jeg har hatt interesse for lenge, men det blir ikke noe jeg kommer til å holde på med, med det første. Nå har jeg funnet ut hva som skal bli min nye hobby, og det kan dere lese om nå.Jeg skal nemlig bli den nye "bakemester Helene harepus", haha! Jeg har veldig lyst til å begynne å bake mye om dagene. Dette er jo også positivt for både meg og barna, for da har vi mye godt å spise til en hver tid, og barna får med seg mye godt i barnehagen. Jeg vet ikke helt hvordan jeg kom frem til at det var baking jeg ville holde på med, men det er iallefall det jeg ønsker å begynne å bruke tid på.

I dag skal vi lage kanelsnurrer, pizzaboller, horn og boller. Åh, som jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg skal selvfølgelig vise dere resultatet etterpå!
- Har dere en hobby dere liker å holde på med?

Nå gleder jeg meg masse til at desember kommer, for da skal vi bake masse og masse, og mere enn masse, haha!

11.11.2017

SÅ MYE BRUKER NORDMENN PÅ JULEGAVER

 • Skrevet 11.11.2017 klokka 12:07
 • Kategori: Blogg

I fjor handlet nordmenn julegaver for rundt 58 milliarder kroner, noe som tilsvarer 11.000 kroner per familie. Jeg mener at dette er et skremmende høyt tall å handle julegaver for. Dette viser også at julegaver betyr mye for oss nordmenn og at det er nemlig disse gavene som har mest fokus i julen, noe jeg synes er utrolig trist. Jeg skal ikke nekte for at jeg bruker mye penger på julegaver, men jeg er ikke i nærheten av å bruke 11.000 kroner. Det at det er julegaver som er i fokus i julen er både synd og trist, da jeg mener at julen handler om så mye mer enn å gi julegaver til hverandre. For meg handler julen om å samle familien, spise god mat og hygge oss sammen. Jeg synes det blir alt for mye fokus på disse julegavene.Personlig synes jeg at vi nordmenn skal begynne å fokusere mer på å hygge oss sammen enn å bruke en formue på julegaver. Her om kvelden satt jeg å tenkte på de vennene jeg har som ønsker å være alene på julaften sammen med barna sine, uten å samle resten av familien. Jeg har respekt for at de ønsker det, men personlig hadde jeg aldri ønsket det. For meg er det viktig at barna mine har både foreldre, besteforeldre og andre familiemedlemmer rundt seg på julaften. For meg er julaften så betydningsfull og jeg ønsker å samle flest mulig familiemedlemmer, for en gang er det faktisk for sent. En dag er de ikke med oss lenger, derfor synes jeg at det er så viktig å være sammen så lenge man kan i slike høytider. Julen er en høytid som har betydd mye for meg helt siden jeg var et lite barn. Jeg har alltid hatt masse familie å feire julaften med, så for meg hadde det vær uaktuelt å feire jul alene sammen med barna. 

Fokuset er alt for mye på disse julegavene. Selvsagt er det hyggelig med gaver, og jeg er takknemlig for alle gavene vi får, men jeg synes at folk har alt for mye fokus på gaver og store forventninger til hva de skal få i gaver. Jeg er faktisk snart ferdig med å kjøpe julegaver, og jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har brukt så alt for mye penger på gaver i år, nettopp fordi jeg føler det er andre ting som er viktigere å bruke penger på. 

Nå er julen like rundt hjørnet, og jeg håper at folk begynner å sette pris på hva som faktisk er viktig i julen og ikke har alt for mye fokus på disse julegavene.

09.11.2017

NOVEMBER

 • Skrevet 09.11.2017 klokka 15:11
 • Kategori: Blogg


Tenk at vi allerede er i november måned. Dette betyr jo også at det er bare èn måned igjen til jul. Er det flere som gleder seg? Det er en rekke ting jeg ønsker å gjøre i november, og disse tingene ønsker jeg å dele med dere.

Julegaver. Jeg er allerede godt i gang med julegavene og har svært få gaver igjen. Dette føles utrolig godt da jeg ikke ønsker å bruke pengene i desember på å kjøpe gaver. Jeg elsker å kjøpe julegaver, men samtidig så er det jo sure penger å bruke, haha!

Tenne masse stearinlys. Jeg er faktisk blitt mer og mer glad i mørketida de siste årene. Det er så koselig å fyre opp i ovnen, sette seg under pleddet og tenne masse stearinlys overalt. Jeg elsker den stemningen som blir da!

Pakke inn julegaver. Det koseligste jeg vet før jul er nok det å sette seg ned å pakke inn julegaver med julemusikk i bakgrunnen. Har jeg ikke hatt julestemning før det, så får jeg iallefall det når jeg begynner å pakke inn julegaver.

Se julefilmer. Jeg har allerede sett masse julefilmer, og jeg kommer til å fortsette å se det fremover. Jeg tror faktisk de sender julefilmer hver dag i desember, stemmer det?

Ta julebilder og lage julekort. Jeg gleder meg sånn til å ta bilder av barna og lage julekort. Jeg har jo kjøpt meg nytt camera, så det blir veldig fine bilder. Nå må jeg bare finne en dag som passer til å hive på barna finklærne sine og ta masse fine julebilder av de.

Høre på julemusikk. Det skal vel sies at jeg har hørt på julemusikk i noen måneder allerede, men nå er jeg i full gang med julemusikk både hjemme og i bilen. 

Planlegge. Vi skal også begynne å planlegge hva som skal gjøres i desember måned. Vi skal jo bake, pynte, sende julekort osv, så det er greit å få planlagt det en god del før vi skal begynne å få alt i orden til jul.

Teater. På søndag skal jeg og Nickolay på juleteater. Jeg tenkte å fortelle mer om dette i et annet innlegg. Ariel er for liten til å være med på det enda, så hun skal ha pappadag <3

Jeg fikk forresten en pakke i posten i dag. Gjett om jeg gleder meg til å vise dere hva jeg fikk senere i kveld!

31.10.2017

KASTER DU BARNAS GODTERI PÅ HALLOWEEN?!

 • Skrevet 31.10.2017 klokka 16:14
 • Kategori: Blogg

I fjor ble jeg rimelig provosert av alle de innleggene som ble lagt ut angående det å kaste godteri som ikke var innpakket. Jeg har aldri følt meg så provosert noen gang. Jeg tenker på alle de menneskene der ute som kanskje bruker flere hundre kroner på godteri som ditt barn skal få glede av. Barn de overhodet ikke kjenner, men likevel ønsker å bidra til en fin kveld for barna våre. 
Jeg har ikke og kommer aldri til å kaste godteriet som barnet mitt hamstrer inn på halloween. Hvordan mor hadde jeg vært da? Bakterier? Hallo, kjære deg.. det er bakterier over alt. Hva med alt de tar i på skolen eller barnehagen? Det tenker vi aldri over. 
Nei barnet mitt skal virkelig få proppe i seg så mye godteri det bare ønsker i dag, og jeg skal være lite engasjert som barnet mitt. I flere uker har sønnen min gledet seg til denne dagen, og i dag er den store godteridagen kommet! 
Selvsagt kommer jeg til å se over godteriet, men nei, aldri i livet om jeg kaster godteriet som han har vært så heldig å fått av snille medmennesker i dag. Det får da være måte på!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg skal virkelig ikke legge meg opp i hva andre velger å gjøre med barnas godteri. Men ærlig talt, vis litt respekt for de som har gitt barnet ditt godteri!
Jeg forventer heller ikke at alle skal ha godteri hjemme denne dagen. Jeg forventer heller ikke at de skal pakke inn godteriet. Jeg er bare takknemlig for alle de medmenneskene der ute som ønsker å bidra til at barna våre får en fin halloween feiring i kveld!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tusen takk til dere som er med på å gjøre sønnen min lykkelig i kveld. Tusen takk for at dere ønsker å bidra. Tusen takk for at dere er gode medmennesker!

Med vennlig hilsen noen takknemlige foreldre i kveld.
 

29.10.2017

Jeg savner det kongeblå håret mitt

 • Skrevet 29.10.2017 klokka 19:16
 • Kategori: Blogg

Hei på dere!
Få av dere visste nok at jeg for ett år siden hadde kongeblått hår. Dere skal tro at håret mitt ble veeeldig ødelagt av det.. for ja, det ble det så absolutt. I sommer hadde jeg lyst til å lysne håret mitt, men selvsagt gikk det rett vest. Hvorfor? Joda, det skal jeg fortelle dere...
Da jeg bleket håret mitt visste det seg at håret mitt er grønt under svartfargen, og dette på grunn av at jeg hadde kongeblått hår. Heldigvis så trives jeg best med svart hår, og jeg kommer nok til å ha det svart i en lang stund fremover. Jeg har jo i grunn ikke noe annet valg nå heller da, haha. Likevel sitter jeg her å ser på bilder av meg selv fra da jeg hadde kongeblått hår, og dere må tro jeg savner denne fargen. Det verste var jo at jeg kledde det utrolig godt også. Jeg har hatt så mange syke farger på håret. Tror nesten ikke det er en farge jeg ikke har hatt, haha. Har dere hatt noen syke farger på håret?

Tenkte å slenge med noen bilder fra da jeg hadde kongeblått hår.Hva synes dere om håret mitt?

27.10.2017

EN ROLIG START PÅ HELGEN

 • Skrevet 27.10.2017 klokka 20:17
 • Kategori: Blogg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi har tatt det rolig i hele dag. Nickolay var ferdig på skolen klokken 13:30 i dag, så da hentet vi Ariel samtidig. Vi startet med å handle på butikken før vi dro hjem for å leke. Det har i grunn gått i rolige aktiviteter i hele dag, så avsluttet vi med å lage hjemmelagde horn med ost og skinke til kveldsmat, noe som falt i smak for både store og små. 

Jeg har vært veldig dårlig de siste dagene. Hostet, vondt i hodet og ørene, så for min del blir dette en veldig rolig helg. Det føles egentlig veldig godt å ha en helg hvor vi har ingen planer. Nå har det gått i ett hver helg i det siste, så det er bare godt å endelig kan slappe av en helg uten noe form for stress. Vi kommer helt sikkert til å ta oss en tur på senteret eller noe, men vi tar alt som det kommer.
Nå ligger begge barna å sover, så nå blir det sofakos resten av kvelden med serier og tv spill. Det er så deilig å bare ligge utslått nå, for jeg kan ikke slappe av på dagtid selv om jeg er syk. Det er alltid noe å gjøre, så syk, det må jeg isåfall være om kvelden. Haha.

- Hva skal dere i helgen?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

26.10.2017

Vet dere hvor vanskelig det er å leve i dag?!

 • Skrevet 26.10.2017 klokka 19:55
 • Kategori: Blogg

Nå skal jeg ta opp noe som jeg tror veldig mange føler seg truffet av. Hvor ofte får ikke vi unge høre at jeg må begynne å spare, slik at jeg får egenkapital til egen bolig. Dette kommer selvsagt fra de eldre generasjonene som nærmest fikk kastet både tomter og hus etter seg. Før i tiden var det ikke noe som hette egenkapital. Man fikk lån i banken og verken husene eller tomtene kostet noe særlig. Joda, selvsagt kostet det endel penger, ikke misforstå meg, men de prisene som den gang var, kan ikke sammenlignes med de kravene og prisene som er på boligmarkedet den dagen i dag. 

Jeg håper at du i den eldre generasjonen leser dette innlegget og kanskje får noe ut av det.
Jeg er småbarnsmor og har en normal inntekt. Jeg betaler husleie, barnehage, strøm, sfo, forsikringer og flere regninger hver eneste måned. Hva med mat? Tror du ikke vi bruker flere tusen kroner på mat i måneden? Jovisst, absolutt!
Da kan du vel tenke deg selv at jeg ikke har mulighet til å sette av flere tusen kroner til sparing hver eneste måned. 
Hvis jeg skal kjøpe en bolig må jeg søke om egenkapital til kommunen, nettopp fordi jeg ikke har muligheten til å spare meg opp til egenkapital. Men vet du hva? Jeg klager ikke! Jeg vet hvor tøft det er å være menneske i den tiden vi lever i nå. Likevel er jeg både fornøyd og lykkelig akkurat som jeg har det. Jeg leier en kjempe stor og fin leilighet med nær beliggenhet til både skole, barnehage og matvarebutikk. Jeg har også troen på at en dag blir det min tur til å kjøpe hus. Min tur til å oppleve boligdrømmen med oppussing og innredning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  
Tenk på dette neste gang du snakker med barnet eller barnebarnet ditt om å kjøpe egen bolig. Du må tenke på de store forskjellene det er fra gamledager til den tiden vi lever i nå. Det er bare flere og flere som faktisk aldri opplever boligdrømmen på grunn av dette med egenkapital, og det er flere og flere som faktisk gir den opp før de i det hele tatt har forsøkt å prøve. Det å være et menneske som lever i 2017 er til tider utrolig tøft. For den tiden vi lever i nå er full av press og forventninger. Du er enig i det hvis du tenker deg om, ikke sant? Jeg vet at du innerst inne skjønner dette, men det er alle disse forventningene. 

Jeg føler at alt handler om at man må gjøre det bra, og at de som gjør det bra i livet blir behandlet bedre av både familie, venner og andre mennesker, mens de som ikke gjør det godt i livet blir sett ned på. Hvorfor er det egentlig sånn? For jeg har riktig, har jeg ikke? Jeg føler ofte at jeg blir sett ned på fordi jeg ikke eier en egen bolig, fordi jeg er mye syk og fordi jeg ikke er i arbeid på grunn av sykdom. Har andre rett til å se ned på meg fordi? Er ikke jeg like mye verdt som de andre? Det føles faktisk sånn noen ganger, at mitt liv ikke er interessant for andre bare fordi jeg er i den situasjonen jeg er i. Hvis det skjer ting i livet mitt som jeg er stolt over eller er glad for, så er det sjeldent jeg opplever at folk viser interesse for det, som om det ikke betyr noe. Jeg lover dere, det gjør utrolig vondt og jeg føler meg så liten og ubrukelig. Er det slik jeg skal føle det?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Absolutt ikke! Jeg skal være stolt over den jeg er og hva jeg får til uansett hvilken situasjon jeg er i. De menneskene som ser ned på meg, skuver jeg unna og har minst mulig kontakt med de. Ja, som sagt er jeg stolt over det jeg får til. Jeg har skapt verdens nydeligste barn. Jeg leier en kjempe fin bolig til meg og barna som har alt vi trenger og den ligger sentralt til alt som vi behøver i hverdagen. Jeg kjemper meg gjennom sykdommen som endret livet mitt totalt og jeg takler mammarollen med glans. Jeg var låtskriver i mange herrens år og fikk mange gode kontakter. Jeg har samarbeidet med store artister fra utlandet og i Norge som har gitt meg så mye erfaring. Ja, jeg er stolt over meg selv og det jeg har fått til så langt i livet. Det å kjøpe en egen bolig betyr ikke alt for meg, for jeg er lykkelig akkurat sånn som jeg har det, og alt annet som skjer i fremtiden tar jeg som en bonus.

FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK HER! 


#  helene nordvik

26.10.2017

DET ER LIKE SKUMMELT FOR MEG AT SØNNEN MIN HAR BEGYNT PÅ SKOLEN!

 • Skrevet 26.10.2017 klokka 14:45
 • Kategori: Blogg

Jeg har lenge gruet meg til at Nickolay skulle begynne på skolen.
Alt er helt nytt og det er så mye nytt å forholde meg til. Hver eneste dag surrer tankene i hodet mitt om hvordan han har det på skolen. Trives han? Blir han mobbet? Mobber han andre?
Tankene er der hele tiden. Jeg er som en hauk på han når han kommer hjem fra skolen. Jeg spør om dagen, hva som skjedde og hva han lærte. Heldigvis så har han det veldig bra på skolen og har mange venner. Han er en veldig utadvent gutt, så det har aldri vært noe problem for han å komme i lek med andre. 
Jeg er ikke redd for å innrømme at jeg synes det er skummelt å ha en skolegutt. Ikke minst er jeg selv redd for å feile som mamma. Redd for å gjøre noe galt. Glemme møter, glemme å gi beskjeder og rett og slett gjøre noe jeg tror er greit uten å gi beskjed. Det er så mye nytt for meg som mor å forholde seg til. Alt er jo nytt. Jeg har aldri hatt et skolebarn før, så jeg kan jo i grunn ingenting om det å ha et barn på skolen, men jeg prøver så godt jeg kan, så får jeg heller lære av de feilene jeg gjør på veien.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alt jeg ønsker er at sønnen min skal ha det bra på skolen, og jeg skal gjøre alt som står i min makt for at han skal ha det bra. Jeg er en person som ikke er redd for å snakke for meg, og jeg er ikke redd for å si i fra om noe, så det føler jeg også er en god egenskap å ha med seg når barnet ditt begynner på skolen. Man må også finne en grense på ting når det kommer til det å si i fra om det skjer noen situasjoner på skolen, for noen ganger gjør det bare vondt verre. Likevel føler jeg det er bedre å spørre en gang for mye, enn en gang for lite.
Jeg kommer til å være aktiv på alt av møter og foreldremøter for å sluke til meg all info jeg trenger å vite for å gjøre skoleåret enklere og bedre for både meg og Nickolay. Jeg tror at dette kommer til å bli et supert skoleår, og jeg tror at både jeg og Nickolay kommer til å lære masse. Han er allerede blitt så flink med leksene, og det er tydelig at han er blitt mye flinkere til å lese etter han begynte på skolen. Jeg er så stolt over Nickolay og hva han får til. Mammahjertet mitt bruser av stolthet og glede.

Jeg skal slutte å være redd for å feile. For det er nettopp det å feile man lærer av, og hvem kan egentlig dømme noen hvis man feiler en gang eller to? Er det ikke det man vokser på? Man slutter aldri å lære å være mamma, så jeg tar til meg all den lærdommen som jeg kan få.

FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK HER!

25.10.2017

GUTTEN I MITT LIV

 • Skrevet 25.10.2017 klokka 20:39
 • Kategori: Blogg


Se på de nydelige bildene av Nickolay. Hvor blir egentlig tiden av? Dette er hele 6 år siden. Tenk at det er hele 6 år siden jeg ble mamma for første gang. Jeg tenker ofte tilbake på tiden da jeg var gravid med Nickolay. Jeg var så usikker og spent på tiden som skulle komme. Tiden som småbarnsmor. Heldigvis gikk det over all forventning, og jeg har lært så mye om meg selv og det å være mamma. Jeg kan ikke si annet enn at jeg elsker mammarollen over alt på denne jord. Jeg er så stolt over Nickolay og den gutten han har blitt i dag. Han er blitt en gutt med mye omsorg og egne meninger. Jeg har hele tiden hatt faste rammer, å lært han hva som er rett og galt. Jeg har også vært veldig streng på hva jeg forventer av han, noe som vises den dagen i dag da han er blitt en veldig selvstendig og omtenksom gutt. Det har alltid vært meg og Nickolay hele veien. Han betyr så enormt mye for meg. Han var den som snudde livet mitt til noe positivt. Det var han som fikk meg til å elske livet mitt. Det var han som fikk meg til å se de gode verdiene livet mitt hadde, og det var han som ga meg meningen med livet. 

Nå er Nickolay blitt 6 år. Han er full av omsorg og kjærlighet. Han har også sterke meninger og står på sitt (noe som kan være frustrerende), men likevel er jeg veldig stolt over det, da han har arvet det etter meg. Nickolay går nå på skolen og han er så skoleflink og sosial. Jeg er sikker på at han kommer til å få en kjempefin tid på skolen. Han trives godt, og det er ikke en eneste dag at han ikke ønsker å dra på skolen.

Jeg og Nickolay kommer til å skape så mange fine minner sammen i oppveksten hans, og vi kommer til å lære så mye av hverandre. Hver eneste dag lærer jeg nye ting rundt mammarollen, og jeg tror også at han lærer nye ting hver eneste dag om det å være et barn som skal lære seg hvordan det er å ha faste rammer og krav. Jeg har ingenting annet enn å si at jeg er kjempestolt over Nickolay og den gutten han er blitt den dagen i dag!

MAMMA ELSKER DEG, GUTTEN MIN! <3

24.10.2017

I dag er det bare 2 måneder igjen til jul - NOEN SOM GLEDER SEG?

 • Skrevet 24.10.2017 klokka 20:05
 • Kategori: Blogg

Hei, dere.
Tenk at i dag er det bare to måneder igjen til jul. Er det flere enn meg som gleder seg? Jeg er et typisk "julebarn" om man kan kalle det, det.  Jeg har julestemning allerede ved slutten av sommeren, så forsvinner den litt, så kommer den tilbake i oktober - det slår aldri feil! Selv om jeg gleder meg masse til jul, har jeg også mange bekymringer. Kanskje ikke helt bekymringer, men mer en følelse av stress kanskje? Det er julegaver og kalendergaver som skal kjøpes, og økonomien er ikke den største disse månedene. Heldigvis har jeg allerede fått kjøpt en god del gaver, og mange er allerede pakket inn.


Som blogger elsker jeg førjulstiden, for da er det alltid noe å blogge om. Jeg tenkte å lage en liste for dere andre bloggere, slik at dere kan få noen forslag til blogginnlegg i julen.


- Ønskeliste
- Innkjøp av julegaver
- Innkjøp av kalendergaver
- Innkjøp av julepynt
- Pynting til advent
- Pynting til jul
- Pynting av juletre
- Antrekk
- Hår frisyrer
- Bakedager
- Fortelle om hvordan du feirer din jul
- Lillejulaften/ kvelden før kvelden
- Fortelle om førjulstiden 


#helene nordvik

20.10.2017

Bare noen få timer igjen til han reiser fra meg..

 • Skrevet 20.10.2017 klokka 12:53
 • Kategori: Blogg

God helg til dere alle sammen! : )
Nå er det bare noen få timer igjen til at Nickolay skal reise til pappaen sin for å være der i helgen. Han gleder seg veldig til å se broren sin som han har der. Det gjør ekstra godt i mammahjertet mitt når jeg vet at han gleder seg til å dra hos pappaen sin, for da får jeg slappet av når han er borte også. Denne uken synes jeg har gått veldig fort. Nå i helgen skal vi være på Steinkjer mens Nickolay er hos pappaen sin. Veldig godt for oss andre å komme seg litt bort også når vi har muligheten til det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi andre har egentlig ikke de store planene for helgen, bortsett fra at vi skal få møtt endel familie og venner som vi ikke ser så ofte siden vi bor et stykke unna. Tror dette kommer til å bli en veldig fin helg. Jeg skal også prøve å få kjøpt ferdig endel julegaver, sånn at jeg begynner å få unna endel. Vi har nesten 40 personer å kjøpe julegaver til, så det er greit å begynne tidlig. Jeg er heldigvis allerede veldig godt i gang, og gleder meg veldig til jeg har fått kjøpt unna alle julegavene slik at jeg kan begynne å slappe av litt å nyte den fine tiden før julen. I år har jeg bestilt en god del på nettet, så jeg har spart meg endel penger. Synes det er helt hysterisk hvor mye penger enkelte bruker på julegaver.

- Har du begynt å kjøpe julegaver?
- Hva skal du i helgen?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

# helene nordvik

19.10.2017

Det er ikke like enkelt å være storebror

 • Skrevet 19.10.2017 klokka 21:35
 • Kategori: Blogg


I fem år har Nickolay vært vandt til å få all oppmerksomheten alene. Det har alltid vært han som har vært midtpunktet, og han har aldri måttet dele mammaen sin med noen. Da Nickolay skulle bli storebror gledet han seg veldig til å få noen å leke med. Det var som om han trodde at babyen kom ut like stor og like gammel som han. Da Ariel ble født snudde alt seg på hodet for Nickolay. Han måtte plutselig dele mammaen sin med en til, og mye av fokuset gikk naturligvis på Ariel da hun trengte ekstra omsorg, mat og kjærlighet til en hver tid. Ariel har heller aldri vært den som har sovet så mye, så jeg og Nickolay har ikke fått så mye alenetid sammen. Jeg er så stolt av hvordan Nickolay har taklet det å bli storebror. Vi har ikke sett mye tegn til sjalusi eller irritasjoner rundt det å være storebror. 

Nå som Ariel har blitt større er det enklere å fokusere mer på Nickolay også, å nå som har begynt på skolen er det ekstra viktig å gi han ekstra mye oppmerksomhet. Nettopp fordi han har startet på en helt ny fase i livet sitt. Det er ingen hemmelighet at Ariel er sjefen i huset. Hun har mye personlighet og kan være ganske kvass til Nickolay. Likevel er han veldig rolig og forståelsesfull ovenfor henne. Jeg vet godt at det ikke alltid er like enkelt å være storebror, å det skjønner jeg godt når jeg ser hvor sta minstejenta er. 

Selv om de krangler en god del på grunn av alderforskjellen, er jeg rørt i mammahjertet mitt over å se den søskenkjærligheten de har mellom seg. De er så gode med hverandre og det lyser på lang vei at de er veldig glade i hverandre. Jeg prøver så godt jeg kan å ha alenetid sammen med Nickolay, og det er viktig for meg at Nickolay får den tiden han trenger sammen med meg alene. 

18.10.2017

Er du en som alltid sitter på telefonen når du har eller er på besøk? Da burde du lese dette!

 • Skrevet 18.10.2017 klokka 14:59
 • Kategori: Blogg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Er du en av de som alltid sitter på telefonen når du har eller er på besøk? Da anbefaler jeg deg å lese dette innlegget med en gang!

1. Ønsker du egentlig å være på besøk? Det første jeg tenker når jeg har besøk av noen som konstant sitter på telefonen og ikke en gang hører på hva jeg sier, så tenker jeg med en gang "ønsker du egentlig å være på besøk?". Jeg får ofte "hæ?" når jeg sier noe, og ender fort opp med å ikke si noen verdens ting. Jeg føler rett og slett at det er respektløs å sitte å glo ned i telefonen når man er på besøk. Ikke missforstå, jeg reagerer ikke hvis man sjekker telefonen i ny og ned, men ærlig talt?! Hvorfor gidder du å dra på besøk til noen for å sitte å glo ned i telefonen?! Helt ærlig, så synes jeg ikke det er noe koselig å ha besøk av slike mennesker. Jeg ønsker at de skal prate med meg når de er på besøk. Telefonen kan de glo på hele tiden ellers. Så jeg mener at når man er på besøk skal man være i kontakt med de man er hos, og ikke alle andre via mobiltelefonen. 

2. Ønsker du egentlig å ha besøk? Her går det mye i det samme som det jeg skrev over. Jeg hater å være på besøk til folk som konstant glor i telefonen og er mer interesse av telefonen enn besøket sitt. Ærlig talt, er det mulig at telefonen betyr så mye for noen? Skulle ikke tro det.
Jeg pleier å dra når jeg opplever dette, for jeg får følelsen av at de egentlig ikke ønsker å ha meg der.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Folk bruker alt for mye tid på telefonen for tiden. Alt handler om sosiale medier. Når man er på besøk, turer, ferier og gjør ting med venner. Ja, til og med når man spiser, så handler det om å poste et bilde på instagram eller facebook. Hva skjer med dagens samfunn?! Er det ikke viktigere å tilbringe tiden og øyeblikkene sammen med de man faktisk opplever de med, enn å måtte vise alle hvor du er og hva du gjør til en hver tid? Jeg er helt sjokkert over hvordan sosiale medier har tatt over dagens samfunn.

Når jeg var liten ringte vi på døren til vennene våre for å leke. I dag chattes det via internett og telefon. Vi blir bare mindre og mindre sosiale, å dette er noe vi burde gjøre noe med. Jeg som mamma prøver alt jeg kan for at barna mine skal være sosiale og leke ute. Det er viktig for meg at barna mine ikke gror seg fast i sofaen bak tven eller spillkonsollen. 

Jeg håper at dere som konstant sitter på telefonen skjønner hvor irriterende og respektløst dette er. 

17.10.2017

NAKEN

 • Skrevet 17.10.2017 klokka 14:03
 • Kategori: Blogg

Helt siden Anna Rasmussen sa at hun skulle gi ut bok, har det hele tiden vært i tankene mine at denne boken ønsker jeg å lese. Jeg er så nysgjerrig på hvem hun er og hvordan hun ble til den hun er i dag. Jeg digger den dama, og synes at hun er en fantastisk mor og blogger selv om hun har gjort mye rart den siste tiden som mange reagerer på. Men her må vi også tenke på hvor gammel hun er, for hun er faktisk fortsatt bare en ungdom. Vel, jeg var så heldig å fikk boken hennes av lillesøsteren min på bursdagen min. Gjett om jeg ble glad?! Jeg leste hele 80 sider på en dag, så det sier vel sitt? Jeg liker boken veldig godt hittil!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg er generelt veldig glad i å lese, men jeg kan virkelig ikke huske sist gang jeg leste en bok. Så det føles utrolig deilig å kunne sitte å slappe av med en bok jeg liker. Jeg har savnet veldig å lese, så det er føles godt å endelig ta seg tiden til det i stillheten igjen mens barna er på skole og barnehage, og om kveldene når de har lagt seg. Jeg finner en stor ro i det å lese og føler det gir meg en ro i sjelen. Jeg gleder meg til å bruke tid på å lese denne boken fremover.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg kjenner at jeg er så stolt over Anna Rasmussen og hva hun har fått til. Jeg beundrer denne jenta og synes hun får alt for mye kritikk. Hun fortjener å få masse ros for den jobben hun gjør med barna og jobben. Denne fortjener å ha det bra og lykkes her i livet. Tror folk må lære seg å forstå hvilken jobb hun faktisk har, og at det er hennes jobb å få folk til å klikke seg inn på bloggen hennes. Dette er faktisk levebrødet hennes!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nå skal jeg fortsette å bare lese og lese, så skal jeg gi dere en tilbakemelding på hva jeg synes om boka når den er ferdiglest! 

- Har dere lest boken?
- Hva synes dere om Anna Rasmussen?

12.10.2017

BURSDAGSBARN

 • Skrevet 12.10.2017 klokka 10:11
 • Kategori: Blogg

I går hadde jeg bursdag og ble hele 27 år. Jeg begynner virkelig å dra på årene nå, noe som får meg til å tenke igjennom endel ting. Fremtiden min begynner å stå for tur, og som alle andre ønsker jeg å kunne kjøpe noe eget, bli frisk slik at jeg kan begynne å jobbe og ikke minst begynne å ha planer for livet mitt fremover. Heldigvis har jeg greid å slappe av med den tanken på at jeg bare leier enda. Jeg har ikke mulighet til å kjøpe noe enda, så det får jeg bare ta som det kommer.

Bursdagen min ble kjempefin! Jeg startet dagen med å få frokost på senga og tegninger av barna. Deretter tok vi oss en tur til Trondheim for å se litt på butikker. Jeg handlet ikke stort i går, men det var veldig koselig likevel. Da vi var kommet oss hjem igjen kom foreldrene mine og besteforeldrene mine overraskende på besøk. Enda godt at jeg hadde kjøpt inn kake, hvis ikke hadde det blitt veldig travelt for min del. Planen var jo å feire bursdagen min til helgen, men det var selvsagt koselig å få besøk på dagen sin også. Det blir nok en liten feiring til helgen med resten av familien også.Jeg tenker mye på hva jeg har opplevd på disse 27 årene. Det har vært mye glede, sorg og smerte. Jeg har lært så mye om meg selv på disse årene og jeg har blitt mye sterkere enn det jeg var for 10 år siden. Det beste av alt er at jeg har fått to nydelige barn som betyr absolutt alt for meg. Jeg er så takknemlig for den mammarollen jeg har, og jeg kunne ikke byttet den bort for noe i hele verden. Jeg setter sånn pris på livet mitt. Selvsagt er det ting jeg skulle ønske var annerledes, men sånn er det hos alle. Nå skal jeg nyte hvert eneste år fremover, for jeg har virkelig troen på at fremtiden bringer meg godt.

Nå skal jeg begynne å ordne meg, for jeg har en date med en venninne om en times tid. Senere i dag skal jeg møte en annen venninne før vi skal en tur til Trondheim igjen. Jeg tror dette blir en veldig fin dag! 
- Hva skal dere i dag?


Helene Nordvik

10.10.2017

JEG ER TILBAKE!

 • Skrevet 10.10.2017 klokka 09:55
 • Kategori: Blogg

Hei, dere.
Nå er det nesten en måned siden jeg har blogget. Jeg trengte rett og slett en pause fra bloggingen for å hente litt mer motivasjon. Det har vært mye som har skjedd den siste tiden, så jeg har trengt å bare tenke på meg selv og de rundt meg. Endelig så føler jeg at jeg er klar for å komme tilbake, og denne gangen med stor blogglyst. Jeg har kjøpt meg nytt camera også, så nå blir det mye bedre kvalitet på bildene fremover.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En annen grunn til at jeg trakk meg borte fra bloggen var nok også fordi jeg ikke greide å "finne meg selv" i denne enorme blogg verdenen. Jeg er jo ingen typisk rosablogger, så da trengte jeg å finne ut hvilken type blogger jeg er. Svaret på hvilken blogger jeg er fant jeg faktisk aldri. Det eneste jeg ønsker med denne bloggen er å være meg selv. Jeg har jo tidligere hatt en stor angst for å vise bilder av meg selv i helfigur da jeg ikke er fornøyd med hvordan kroppen min ser ut. Likevel har jeg nå bestemt meg for å tørre å vise helfigur bilder av meg selv og heller være stolt av den jeg er. Jeg gleder meg veldig til å begynne å blogge igjen, for jeg skal innrømme at jeg har savnet bloggen. Jeg har så mye å vise dere fremover. Jeg skal vise dere den nye julekjolen min og det nye cameraet mitt. Kan noen gjette hvilket camera jeg har kjøpt meg?

Når jeg nevner julekjole: Er det flere som gleder seg til jul?
Jeg har allerede begynt å kommet i julestemning, og har allerede begynt å handle julegaver. Det er noe av det koseligste jeg vet!
Det går så fort til jul nå, og jeg har SÅ MANGE planer for julen 2017. Den skal ikke bli annet enn perfekt <3 

- Helene Nordvik

18.09.2017

Angst, depresjon og usynlige sykdommer

 • Skrevet 18.09.2017 klokka 18:54
 • Kategori: Blogg

Det ringer på døren..
Du kjenner redselen strømmer gjennom kroppen, selv om du ikke vet helt hvorfor. Du stivner og hjertet banker hardere og fortere enn det pleier. Tårene presser på. Akkurat nå har du mest lyst til å krype i hjørnet av sofaen eller gjemme deg et sted hvor ingen ser deg. Tankene strømmer gjennom hodet. Hvem er det som ringer på døren? Du prøver å ta deg sammen, men panikken tar overhånd. Du sitter helt stille for å høre om det ringer på igjen. Kanskje ringer det på en gang til? Eller kanskje har de dratt? Du åpner ikke døren. Du går ikke en gang bort for å sjekke vinduet etter det har sluttet å ringe på. Resten av dagen tenker du på hvem det egentlig var som ringte på døren. Du kjenner fortsatt angsten. Den slipper deg ikke. Du jobber hver dag for å overvinne, men du er ikke enda kommet helt i mål.

Du skal gå på bussen..
Du vet du skal ta bussen. Du gruer deg. Der kommer deg. Kroppen skjelver og du får nesten ikke puste. Er det mange på bussen? Er det noe ledig sete? Du vet at alle ser på deg når du går inn på bussen. Du kjenner klumpen i halsen når bussen stopper foran deg. Hjertet banker så fort som aldri før. Du blir svimmel og kvalm. Tanken på å ikke gå på bussen går frem og tilbake i hodet ditt. Du går inn i bussen. Du prøver å fokusere, men blikket ditt går automatisk ned uten å rekke å se deg om etter et ledig sete. Du får betalt, og du prøver å løfte blikket etter et ledig sete. Du kjenner på følelsen av at alle ser på deg. Bussen er stappfull og du vet at du må spørre om å få sitte ved siden av noen. Angsten sprer seg fort gjennom kroppen samtidig som tårene presser på. Du ser deg rundt etter noen som ser snill ut. Du bruker lang tid på å samle tankene før du greier å spørre om du kan sitte ved siden av en annen. Du er kjempe redd for å få "nei" som et svar. Du får "ja" og du setter deg ned. Endelig greier du å sette deg ned å puste ut selv om du synes det fortsatt er fryktelig skummelt. Nå kjenner du på mestringsfølelsen.

Telefonen ringer. Det er et nummer du ikke kjenner eller skjult nummer..
Du blir sittende å se på telefonen. Tankene strømmer gjennom hodet om hvem dette kan være. Du rører ikke telefonen. Du lar den bare ringe og ringe. Det ringer igjen.. Hele kroppen stivner og hendene begynner å skjelve. Angsten tar over kroppen din. Du tar ikke telefonen. Du tenker at om det er noe viktig, så sender personen en melding om hva det gjelder. Du kjenner lettelsen i kroppen når det slutter å ringe. Du skriver inn nummeret på opplysningen for å finne ut hvem som ringte.

Du har en dårlig periode og er utmattet fordi du lider av en kronisk sykdom.
Kroppen verker. Du er så trøtt som du aldri har vært før. Det tryggeste og beste stedet nå er sengen din. Du kunne sovet hele dagen uten å da engang være opplagt. Synet flimrer og pusten er tung. Du har hjertebank og du fryser veldig. Kroppen er utmattet. Du bruker masse energi og tøyer kroppens grenser fordi du ønsker ikke å vise andre hvordan du har det. Du både er og føler deg ensom. Tårene presser på. Du er så sliten. Det kjennes ut som om kroppen kollapser. Du gråter og gråter. Det gjør vondt i hele kroppen. Du prøver til slutt å forklare andre, men ingen vil forstå. Du gråter videre. Hvorfor er det ingen som tar deg på alvor? Er det fordi du har en usynlig sykdom? Du føler at ingen tror deg. Du får ikke den hjelpen du trenger. Alt du vil er å få en normal hverdag og livet ditt tilbake. Du ønsker å bli forstått og tatt på alvor. Alt du forventer er å bli hørt, men du blir sett på som lat og tiltaksløs. Aldri har du følt deg så sliten. Du vil bare gråte og gråte. Gråte helt til at noen ser deg. Gråte til noen holder rundt deg å sier " Dette skal gå bra. Jeg forstår deg og dette skal du greie".

Du er deprimert.
Du vil bare ligge i sengen hele dagen. Du ser ikke gleden i noe du gjør. Alt du vil er å gråte. Gråte hele dagen. Du kjenner klumpen i mange som gjør vondt. Når knekker du samme  i gråt neste gang? Tårene triller. Du vet ikke helt hvorfor. Trøsten du får hjelper ingenting.

Kvelden kommer. Du treffer puten og du er kjempe trøtt. Du får ikke sove. Tankene strømmer gjennom hodet. Alt du gjør er å gråte. Du er redd og lei deg, men du vet ikke helt hvorfor. Du ligger våken halve natten fordi du ikke får sove. Dagen etter er det samme løype igjen, igjen og igjen.

Kjenner du deg igjen? Hver eneste dag sliter mennesker med akkurat disse tingene jeg har skrevet om. Usynlige sykdommer, depresjoner og angst som ikke blir tatt på alvor. Hva skjer med helse Norge? Er det noe man kunne gjort bedre eller annerledes? Disse sykdommene og problemene blir dessverre ikke tatt på alvor før det har gått for lang tid. Skal man ikke begynne å gjøre noe med dette?
Jeg opplever selv dette, men har heldigvis begynt å fått hjelp til å komme meg på riktig vei. Det er så mange sjeler der ute som trenger å bli sett, hørt og respektert. Jeg kommer til å kjempe hver dag for at dette skal bli tatt opp og bli tatt på alvor. Usynlige sykdommer må opp og frem i lyset. Man skal ikke måtte vente i mange år før man får hjelp. Jeg synes at dette et et tema alle skal sette seg inn i, for alle mennesker skal bli tatt på alvor.

Helene Nordvik.

18.09.2017

Jeg har det godt når barna har det godt.

 • Skrevet 18.09.2017 klokka 10:37
 • Kategori: Blogg

Hei, dere.
Nå er vi allerede i gang med en ny uke, noe som betyr at det kommer nye muligheter. Som jeg fortalte i det forrige innlegget så har jeg ikke hatt mye motivasjon den siste tiden, men håper på å komme sterkere tilbake med bloggingen nå. Det som har vært fint for meg den siste tiden er at jeg har fått brukt masse tid sammen med barna og gjort ulike aktiviteter. Barna har alltid vært veldig glad i å leke ute, og spesielt i sandkassen, så vi bruker veldig mye tid på lekeplassen. Jeg elsker å se gleden i øynene på barna mine, da gir det meg glede og ro i sjelen også.

Jeg har det godt når barna har det godt. Ingenting gjør mammahjertet bedre enn å se barna mine lykkelige. Jeg tenkte å vise dere noen bilder fra helgen når vi var ute å lekte på lekeplassen. 
- Hva har dere gjort i helgen?

Nå skal jeg en tur til sentrum mens barna koser seg på skolen og i barnehagen. Jeg må finne endel bursdagsgaver da det er en god del i familien som har bursdag. Jeg skal også handle inn til bursdagsfeiringen med klassevennene til Nickolay.Helene Nordvik

14.09.2017

Er det greit å blotte seg på sosiale medier?

 • Skrevet 14.09.2017 klokka 19:50
 • Kategori: Blogg

Hei, dere.

De siste dagene har det vært ekstremt mye snakk om likestilling blant kvinner og menn, blant annet det å gå toppløs. Jeg har fått mange spørsmål på hva min mening om dette er og hva jeg mener om dette temaet. Helt siden i går har jeg vært veldig frem og tilbake på akkurat dette, nettopp fordi jeg synes man skal tenke ekstra godt over hva man legger ut på sosiale medier når det kommer til nakenhet. Det at jenter ønsker å gå toppløse har jeg full forståelse for, å mener også at vi har like mye rett til å gå toppløs, likevel føler jeg det handler litt om hva som er naturlig, å da føler jeg vel at det ikke hadde vært naturlig om jenter hadde gått toppløse selv om det hadde vært utrolig kult om det faktisk hadde vært sånn. Personlig mener jeg at det er å gå over grensen når man legger ut toppløse bilder av seg selv på bloggen sin. Grunnen til dette er fordi jeg tenker på fremtiden, ikke minst nåtiden. 

For å si det sånn da.. hvis jeg hadde lagt ut et toppløst bilde av meg selv på bloggen min, hadde jeg hatt storevanskeligheter med å se på familie, venner og foreldre til barn på skole og barnehage, ikke minst de som jobber der. Hele verden kan jo klikke seg inn å se. Ikke minst så tenker jeg på barna mine. Ja, det er naturlig for meg å vise meg naken foran dem, men det hadde ikke vært naturlig om barna mine hadde sett toppløse bilder av meg på nettet, å det hadde nok ikke de syntes heller. Kanskje er det bare jeg som mener dette, men jeg har likevel full rett til å fortelle min mening om denne saken.Det å legge ut bilder av undertøy og badetøy føler jeg ikke er noe "farlig", men jeg må nok si at jeg synes det er drøyt med disse toppløse bildene. Når det er sagt, så føler jeg at spesielt " mammatilmichelle " fikk veldig mye hets hun ikke fortjener. Jeg skjønner godt at hun ønsker å vise frem kroppen sin jeg, for den er jo dritsexy. Ingenting er bedre enn å være stolt over kroppen sin. Mitt poeng er at jeg føler det ikke naturlig å vise meg uten bh eller bikini på nettet, men for all del, masse creds til de som faktisk gjør det. Jeg har ikke noe negativt å si om de, bare at jeg ville tenkt ekstra nøye over hva jeg legger ut på nettet og ikke..

12.09.2017

Kvalitetstid med familien

 • Skrevet 12.09.2017 klokka 19:14
 • Kategori: Blogg

Hei, dere.

I helgen hadde jeg litt kvalitetstid sammen med den lille familien min. Jeg ønsket å gjøre noe fint for barna, så vi dro til et kjøpesenter i Trondheim hvor noen figurer fra barne tv skulle være. Naturligvis trodde vi at de skulle stå på en fast plass på senteret, så alle fikk muligheten til å se de og ta bilder, men der tok vi fryktelig feil. Vi fikk beskjed om at de gikk rundt på senteret. Ærlig talt, det er kjempe stort. Folk ble lei å begynte å dra hjem fordi de ikke fant dem. Vi letet i en time før vi ga opp, å da fant vi de heldigvis når vi var på vei ut. Det ble kjempestas for Nickolay, men Ariel ble veldig redd, men hun smilte når hun hadde de på avstand.

05.09.2017

En perfekt feiring av 6års dag.

 • Skrevet 05.09.2017 klokka 09:24
 • Kategori: Blogg

Hei, dere.
På lørdag hadde Nickolay bursdag, og på søndag samlet vi familien for å feire han. Feiringen gikk over all forventning, og dagen ble ikke annet enn perfekt. Jeg vil takke hver og en av de som var med å feire Nickokay, og han ble så takknemlig og lykkelig over alle gavene.

Tenk at han er 6 år. Tenk at det er 6 år siden han lå i armene mine og ga livet mitt en mening. Jeg har lært så mye disse årene. Ikke bare om han, men om meg selv og om mammarollen også. Jeg er så takknemlig for denne mammarollen. Takknemlig for alt jeg får oppleve som mamma. Jeg gleder meg sånn til å se han vokse opp til å bli en stor gutt. Fremtiden, ja jeg ser virkelig frem til den.

Tusen takk, Nickolay. Tusen takk for at du gir så mye styrke og glede i livet mitt. Tusen takk for at du er den du er, og tusen takk for at jeg får være mammaen din.

02.09.2017

NICKOLAY 6 ÅR

 • Skrevet 02.09.2017 klokka 09:18
 • Kategori: Blogg

HIPP HIPP HURRA!
Tenk at i dag er det 6 år siden du lå i armene mine for aller første gang. Det er 6 år siden du ga meg en mening med livet, og det er 6 år siden du ga meg verdens fineste gave: DEG OG MAMMAROLLEN!

Jeg er så stolt over å få være mammaen din. Jeg er stolt over alt du får til. Enda mer stolt er jeg over å se hvor omtenksom, snill, hjelpsom og selvstendig du er blitt. Du er blitt en stor gutt nå. En stor gutt med egne meninger og med stor omtanke og respekt for alle rundt deg. Tiden har gått så alt for fort. Nå er du blitt skolegutt, Nickolay. Tenk det! Du syntes det var så skummelt å tenke på at du skulle begynne på skolen, men se så fint det har gått! Jammen tar du ting på strak arm, gutten min. 


I dag skal du feire dagen din sammen med familien din, og i morgen kommer det masse familie og slekt for å feire deg! Denne dagen har du ventet på så lenge, å endelig er den her. Skal tro om du fikk det du ønsket deg aller mest? For det var LEGO spill til xbox, ikke sant? Selvsagt fikk du det! Nettopp fordi du fortjener det, å jeg vet hvor mye du ønsket deg det. Nå får vel ikke jeg se mye tv fremover, hehe. 

Jeg skal gjøre alt som står i min makt for at du skal få en perfekt dag!
GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN, VERDENS FINESTE SØNN, NICKOLAY <3

Mamma elsker deg herfra til himmelen! Mange bursdagsklemmer fra meg til deg! <3

01.09.2017

Disse produktene reddet håret mitt.

 • Skrevet 01.09.2017 klokka 21:32
 • Kategori: Blogg

Hei, dere.

Etter mange år med farging og bleking av hår, sier det seg selv at håret til slutt blir veldig ødelagt. I over 10 år har jeg brukt extensions, noe som heller ikke har vært noe bra for håret mitt. For rundt et år siden sluttet jeg meg extensions selv om jeg følte meg veldig naken. Jeg begynte å pleie håret mitt, og sakte men sikkert ble håret mitt veldig fint etter riktige produkter for mitt hår. Nå tenkte jeg at jeg skulle vise dere hvilke produkter jeg bruker. Kanskje dere også har eller bruker de samme produktene?

Dere kan lese mer om produktene HER.

01.09.2017

HELLO SEPTEMBER

 • Skrevet 01.09.2017 klokka 15:45
 • Kategori: Blogg

Da er vi allerede kommet til september måned. Er det flere enn meg som synes dette året har gått utrolig fort? Tenk at nå er det bare tre måneder til julemåneden er her! Gjett om jeg gleder meg da?!

Hva skal jeg gjøre i September:
- Feire Nickolay sin 6 årsdag.
- Planlegge julegaver og begynne å kjøpe noen av gavene.
- Finne frem varmere klær.
- Ordne høststemning i leiligheten.


Jeg er veldig glad i sommeren, men jeg skal også innrømme at jeg elsker mørketida. Det er noe fredfullt over den. All kosen, lysene og de fine stundene. Det beste av alt er vel at det ikke er lenge igjen til jul!

- Liker du mørketida?
- Hva skal du gjøre i September?

30.08.2017

Jeg trengte en forandring på bloggen.

 • Skrevet 30.08.2017 klokka 10:43
 • Kategori: Blogg

Hei, dere. Nå har jeg lenge kjent på at jeg har trengt en forandring på bloggen. Blogglysten har vært veldig opp og ned den siste tiden, nettopp fordi jeg ikke har funnet helt "min stil" når det kommer til utseendet på bloggen. Endelig føler jeg at jeg kan si at jeg er fornøyd med designet og fargene på bloggen min, og føler nå at den er "meg". Personlig så er jeg ikke så glad i farger, så det går stort sett i sort, hvitt og grått. Nå ga jeg bloggen min de fargene, og jeg må si at jeg er veldig fornøyd med hvordan utseendet på bloggen er nå. Det å endelig ha en blogg man er fornøyd med, gir virkelig blogglysten tilbake!

Jeg skal bli mye flinkere til å blogge fremover, å jeg skal bli mer kreativ med innleggene mine, noe jeg har lovet dere lenge. Som småbarnsmor er det ikke alltid at bloggingen går som planlagt, så da må jeg dessverre ofte ta det litt på sparket. 
Gjerne kom med ønsker om hvilke innlegg dere ønsker her på bloggen min, for det setter jeg veldig stor pris på!


Gjerne gi din mening om hva du synes om det nye designet mitt :-)

28.08.2017

DU VET DU HAR MENSEN NÅR...

 • Skrevet 28.08.2017 klokka 09:57
 • Kategori: Blogg

NÅ HAR JEG MENSEN - TIL HELVETE MED SLANKINGEN
Det slår aldri feil: Hver eneste gang jeg får mensen så er det som om en demon tar over kroppen min.
Den får meg til å spise hele tiden. Jeg blir seriøst aldri mett. Uansett hvor mye jeg spiser, så blir jeg aldri mett. Det verste er at jeg har lyst på godteri hele tiden, å jeg som skulle begynne å spise sunt. Det er jo så supert også vet dere, for det gikk bare 14 dager fra forrige mensen, til jeg fikk det igjen nå, å nå har jeg allerede hatt det i 14 dager til. Hjelpes min! Gjett om jeg synes synd på meg selv om dagen da?! Ærlig talt, hvordan kan mensen ødelegge så mye? Jeg var jo så motivert til å begynne å spise sunt og komme meg i form, men så skulle dette mensentrollet komme tilbake, selv om det enda var en god stund til det skulle besøke meg igjen. Du kjenner deg igjen, ikke sant?


DU VET DU HAR MENSEN NÅR:
.. Når du er kosen hele tiden.
.. Når du har lagt mange planer og må avlyse fordi du har sånn mensen smerter.
.. Når du går å er sulten hele tiden.
.. Når du har lyst på godteri til en hver tid.
.. Når du tenner alle plugger når noen sier et feil ord til deg.
.. Når det eneste du vil er å ligge i senga å dytte i deg godteri.

Vel, det er slik jeg har det akkurat nå. Dere må tro jeg er lei! 
Jeg håper for guds skyld at det går lengre tid før jeg får mensen tilbake neste gang, for det er veldig slitsomt når det ikke går lenger enn 14 dager i mellom. Hoff, er det flere som føler det sånn som meg når de har mensen?

NOK EN GANG: 
JEG HAR MENSEN - TIL HELVETE MED SLANKINGEN!

26.08.2017

La MammaTilMichelle være i fred!

 • Skrevet 26.08.2017 klokka 12:56
 • Kategori: Blogg

Jeg har aldri skrevet et innlegg for å forsvare en toppblogger før, men nå føler jeg for å gjøre det!
Jeg får så vondt av alle de negative kommentarene som kommer under innleggene til Anna Rasmussen (MammaTilMichelle). Det er ikke lenge siden hun har skrevet innlegg om at bryllupet er avlyst, trukket seg fra skal vi danse og at de skulle kjøpe hus igjen. Det raser inn med kommentarer og påstander om hva som har skjedd og at barna ikke har godt av å flytte så mye som de gjør. Det kommer påstander om at det har vært utroskap, at Anna ødelegger familien og at hun er en dårlig mor som flytter hele tiden og at hun aldri er hjemme. Ærlig talt dere!? Hvordan rett har dere til å uttale dere og ordne deres egne historie om hva som skjer i livet hennes?! Det er en brøkdel vi lesere vet om hennes liv. Det betyr ikke at det er utroskap i bildet fordi de ønsker å utsette eller avlyse et bryllup. Det er tydelig at det har vært mye i livet til Anna nå, å da er det ikke rett tidspunkt å ha et bryllup på. For når man skal planlegge et bryllup skal alt være fint og rolig rundt deg. Anna er en person som gjør det utrolig bra som blogger og mamma. Hvilken jente i starten av 20 årene kan sikre økonomi for hele barnas liv i en 20års alder?! Jeg er stolt over hva Anna har fått til, og synes hun har fortjent det. Hun er på jobb som alle andre mødre og har også fritid med barna som andre mødre. Anna har sikret sin fremtid fordi hun gjør det bra med bloggen, noe det står i respekt av. Ikke er hun bare en god blogger, men hun er også en fantastisk mamma med et nydelig hjerte med omsorg for andre. Øynene til Anna viser at hun har vært igjennom sitt i livet. Hun har opplevd flere tøffe hendelser på sin vei i livet som hun bærer med seg i dag, dette gjør henne også til en bedre mor. Jeg blir så sint og lei meg når jeg ser alle påstandene og kommentarene under innleggene hennes som hun ikke fortjener. Jeg vet at folk skriver disse kommentarene bare for å provosere på grunn av sjalusi. Jeg håper at Anna ikke tar til seg disse kommentarene, for hun fortjener ikke disse kommentarene.

KJÆRE ANNA!
Selv om du får mange tøffe kommentarer under dine innlegg og påstander som går på det som mor og ditt forhold til Jan, så vær så snill å ikke ta de til deg. Du er en utrolig god mor og et godt forbilde for mange. Også for meg som er 27år. Jeg er stolt over den jobben du har gjort med bloggen din, og du fortjener kun ros for det du gjør med bloggen og det du gjør for barna sine. Ikke ta til deg alle de negative kommentarene. For hvilken jente i starten av 20 årene kan sikre barnas fremtid økonomisk og eie flere hus samtidig?! Ingen vil jeg påstå. Vær stolt over deg selv om den jobben du har gjort. Du har en fantastisk familie som er stolt over deg og bryr seg om deg. Valgene du tar i livet er kun dine valg som ingen andre har noe med. Du virker som en tøff dame med et godt hjerte. Alt du fortjener er ros og skryt ikke hets og sjalusi.

Jeg ønsker deg lykke til videre Anna og begynn å ta hensyn til det selv og dine behov, for det fortjene du! Ikke gjør det du føler at andre krever av deg, for det viktigste av alt er at du gjør det som føles riktig for DEG!

HELENE NORDVIK

25.08.2017

20 KJAPPE

 • Skrevet 25.08.2017 klokka 14:44
 • Kategori: Blogg

Nå ser jeg at " 20 kjappe " er noe som florerer på blogg.no for tiden, så derfor tenkte jeg at jeg også skulle slenge meg med, for dette virker jo litt gøy, samtidig som dere får bli bedre kjent med meg.
 

1. Hvor høy er du?
- Jeg er 1.75 cm. Jeg tror ingen av dere er høyere enn meg? haha! ;-D

2. Hva er du mest redd for?
-
Døden, edderkopper, slite økonomisk og miste noen jeg er glad i.

3. Hva er stjernetegnet ditt?

- Vekten, jeg er født den 11.oktober 1990.

4. Hva er din største drøm?

- Leve av bloggen. Kjøpe meg hus, bil og leve et lykkelig sammen med den lille familien min.

5. Hva gjør deg glad?

- Det er ikke så mye som skal til for å gjøre meg glad. Bare en hyggelig kommentar kan gjøre meg glad.

6. Hva gjør deg sint?

- Urettferdighet og provosering.

7. Beskriv deg selv med 3 ord?
-
Omtenksom, hjelpsom og sta.

8. Hva er dine største interesser?

- Musikk, sang, tatoveringer, blogg og skriving generelt.

9. Hvilken kjendis synes du er kjekkest?

- Paul Walker. Hvil i fred, verdens kjekkeste mann <3

10. Har du en hemmelighet som ingen vet om?

- Kanskje? 

11. Hvor mange kjærester har du hatt?
- Jeg har hatt flere kjærester, men få av de jeg vil kalle seriøse.

12. Hva er din naturlige hårfarge?
- Blond med rødtoner.

13. Favoritt mat?
- Jeg elsker kylling tandori og lasagne.

14. Favoritt drikke?
- Vann, er jeg ikke kjedelig? haha :D

15. Hvilken dialekt har du?
- Æ e ækte trønder æ! ;-D

16. Hva liker du best med deg selv?
- Det jeg liker best med meg selv er at jeg bryr meg alltid om de rundt meg og ønsker å være der for de når de trenger meg. Jeg er også en person det er lett å prate med og jeg er aldri fordomsfull.

17. Hvilken årstid liker du best?
- Sommer så klart, men jeg elsker julen - det er den beste tiden i året.

18. Hvor mange barn har du?
- 2 nydelige barn som betyr hele verden for meg <3

19. Har du hatt et forhold til en kjendis?
- Ja, det har jeg.

20. Hvilke blogger leser du fast?
- Jeg leser egentlig ingen blogger fast, men jeg titter en god del innom mammatilmichelle og pilotfrue sin blogg. Ellers leser jeg de jeg har på listen min som fanger min interesse.

Hva synes dere om dette innlegget?#helenenordvik
 

25.08.2017

Hvorfor er ikke Ariel på bloggen lengre?

 • Skrevet 25.08.2017 klokka 08:10
 • Kategori: Blogg


I det siste så har jeg fått endel spørsmål om hvorfor det er så lite om Ariel på bloggen. Dette er det selvsagt en naturlig forklaring på. Nå som Nickolay har blitt førsteklassing, har mye av fokuset naturligvis gått på han. Nå som vi først snakker om Ariel kan jeg jo fortelle litt om hvordan det går med henne i barnehagen og utviklingen hennes generelt. Endelig har Ariel begynt å blitt en skikkelig barnehage jente som er veldig glad i å være i barnehagen. Hun har utviklet språket sitt enormt mye den siste tiden, og hun er blitt veldig flink til å forklare seg og vise tydelig hva hun ønsker. Jeg er så stolt over henne! Hun har en veldig sta, men omtenksom personlighet. Hun vet hva hun vil og hun viser stor omsorg for de rundt seg. I flere måneder har hun vært en stor sangfugl. Hun har lært seg hele "bæ bæ lille lam", så nå går hun å synger den hele dagen både hjemme og i barnehagen. 

Nå sitter jeg å planlegger å ta nye søskenbilder. Jeg har jo tatt noen fra før, så jeg tenker det er på tide med noen nye nå. Tenkte jeg skulle vise dere søskenbildene jeg tok da Ariel var noen måneder gamle  litt senere :-)

24.08.2017

Møte med politiet

 • Skrevet 24.08.2017 klokka 09:17
 • Kategori: Blogg

Over lenger tid har Nickolay vært fast bestemt på at han skal bli politi når han blir stor. Han har alltid vært veldig fasinert over politi og politibiler, å han har aldri vært redd for å spørre de om de har fanget noen tyver. Ekstra stas ble det når politimennene vi møtte ville være med på bilde sammen med han. Stoltheten lyste opp i øynene hans og det var tydelig at dette var veldig stort for han.

Han tok det ikke som noen selvfølge at de ville stille opp på bilde med han siden mange politimenn kan ha en ekkel holdning, men disse ble kjempeglad og stilte gjerne opp. Jeg synes at dette var så fint gjort av politiet, for dette gjør at barna også får mer tillit og respekt for politiet når de ser at de faktisk er veldig hyggelige å ikke sure.

Nickolay kommer til å leve lenge på denne hendelsen. Tusen takk til politiet i Steinkjer som stilte opp på bildet.

- Helene Nordvik

23.08.2017

Man skal ikke være redd for å sende barnet sitt på skolen

 • Skrevet 23.08.2017 klokka 20:52
 • Kategori: Blogg

Stolte barn har begynt på skolen igjen etter en lang sommerferie. For noen er dette helt nytt. Ikke er det bare nytt, men det er starten på en ny epoke i livet. Starten på noe fint? Starten på noe grusomt? Jeg vet ikke lenger. Jeg fulgte min stolte sønn til første skoledag. Han var så stolt, for ja, det kunne man se på lang vei. En helt ny skolesekk bar han på ryggen, og klærne han hadde fått i sommerferien. Nyklipt og stylet hår gikk han så stolt inn i skolegården. Jeg spurte han flere ganger om han var nervøs. "Nei" svarte han stolt. Det var tydelig at dette var noe han gledet seg til. Det føles vel kanskje annerledes for en mor og far. Ikke missforstå meg, for vi var enormt stolte alle sammen av å ha en skolegutt i hus. Likevel tenker også en mor og far på alt som kan skje og alt som ikke kan skje. Naturligvis tenker vi på om han kommer til å få seg venner? Kommer han til å bli mobbet? Kommer han til å være den som mobber? Ja, det er mange ting som strømmen gjennom tankene mine, og spesielt disse tankene.

Vi ser ofte i media og i dagens samfunn at det oppstår mye mobbing ved offentlige skoler i Norge. Dessverre alt for ofte. Jeg føler at lærere ikke ser barna tydelige nok når det kommer til akkurat dette temaet. Jeg føler at lærere har så mye mer å lære når det kommer til mobbing, for det er ikke alle elever som greier å si ifra at de blir mobbet. Ikke en gang hjemme greier de å si fra. Jeg selv opplevde mobbing på skolen. Jeg ble utstøtt fra hele skolen stort sett hele tiden. Jeg gråt meg i søvn fordi jeg ikke ønsket å dra på skolen. Jeg gjemte latet som at jeg dro på skolen ved å åpne og lukke ytterdøren, å dermed gjemme meg under dynen til mamma var dratt på jobb. Jeg ville ikke si noe om hvordan jeg hadde det, for jeg trodde ikke at de ville forstå. Noe i meg sa også at de hadde en anelse, men de spurte meg heller aldri. Det blir vel tatt som en selvfølge at barna trives på skolen? Jeg kommer aldri til å glemme alle de timene jeg satt på toalettet på legesentret. Ja, for der kunne jeg sitte en hel skoledag for å unngå å dra på skolen hvor ingen ville snakke med meg. Jeg mistet mange år av livet mitt som egentlig skulle bli noen minnerike år, men som ble noen år fylt med mareritt og minner jeg aldri vil glemme.

Jeg er så redd. Redd for at mitt barn skal oppleve mobbing, eller bli den som mobber andre. Stort sett hver eneste dag minner jeg sønnen min på hvor viktig der er at alle leker sammen. For det er kun vi foreldre som kan gjøre en forskjell. Jeg har lært sønnen min at utenpå er alle forskjellige, men inni er vi like. Hudfarge, hår eller klær spiller ingen rolle - for alle betyr like mye, og alle ønsker å leke sammen. Jeg gir han stadig i oppgave om å leke med en han ikke kjenner. Enda har han ikke gjort det, nettopp fordi han synes det er litt skummelt nå i oppstarten. Det er så viktig å se barnet sitt, å ikke minst snakke med barnet sitt hver dag etter skolen. Vis interesse for barnet ditt og hvordan barnet ditt har det på skolen. Jeg har ingen fordommer mot andre kulturer, og jeg har heller ingen fordommer mot de som kler seg annerledes enn meg. Jeg elsker å bli kjent med nye mennesker, å det gjør sønnen min også. Jeg håper at alle foreldre lærer barna sine om hvordan et liv på skolen skal være og at alle er like selv om vi ser forskjellige ut. Man skal ikke være redd for å ha barnet sitt på skolen, for skolen skal være et trygt sted for alle barn, hvor de skal få mange fine minner. Dette er noe vi må lære barna våre, for det er kun vi foreldre som kan vise dem hvordan verden er og hvordan et liv på skolen skal fungere. Alt handler om forståelse og respekt. 

22.08.2017

En hyggelig feriegave fra en bloggvenninne

 • Skrevet 22.08.2017 klokka 13:45
 • Kategori: Blogg

Hei, dere. Nå tenkte jeg at jeg skulle vise dere hva jeg fikk i feriegave av min kjære bloggvenninne TONE.
Tenk at hun tenkte på meg når hun var på tur. Jeg ble helt målløs da jeg fant denne pakken i postkassen. Det er jo ingen selvfølge at hun skal tenke på meg når hun er på tur, å iallefall ikke at hun skal kjøpe med en gave til meg og barna. Det var også med et pannebånd som Ariel fikk, men det bruker hun i barnehagen i dag, så det kan jeg vise dere en annen dag. Jeg har allerede brukt sovemasken masse, å jeg elsker den. Jeg har aldri hatt en slik maske før, så jeg er veldig glad for at jeg eier en selv nå. Jeg gleder meg masse til å prøve ansiktsmasken, å jeg tenkte å prøve den i kveld om jeg får mulighet til det.

Tusen takk, kjære Tone <3

17.08.2017

Tenk at han er førsteklassing!

 • Skrevet 17.08.2017 klokka 19:09
 • Kategori: Blogg

I går var den største dagen i Nickolay sitt liv hittil kommet. Han ble nemlig førsteklassing! Hvor blir egentlig tiden av?!

Det var en spent og forhåpningsfull gutt som våknet tidligere enn normalt i går mårest. Sekken sto klar på spisebordet og matpakken var pakket. Stolt gikk han inn i skolegården i sine nye klær og skolesekken han hadde fått av mormor. Navnet hans ble ropt opp, å han hilste så pent på læreren før han fant plassen sin. Litt skummelt ble det når vi foreldre skulle dra, men den første skoledagen gikk over all forventning. Han hadde mye å fortelle når han kom hjem, å leksene ble gjort med flid. Det var en stolt gutt som sovnet godt i sengen sin i går kveld.

Jeg er så stolt! Tenk å ha en førsteklassing i hus. Det føles så rart, men likevel så riktig. Han har vært klar for dette lenge, så det kommer til å gå kjempe bra. Jeg er så spent på tiden fremover og den utviklingen han kommer til å ha. Mammahjertet mitt bruser av stolthet!
Den lille gutten min er blitt stor!

16.08.2017

Nå må NAV få ros!

 • Skrevet 16.08.2017 klokka 15:36
 • Kategori: Blogg

Den siste tiden har jeg lest mange skrekkhistorier som handler om NAV-ansatte og NAV generelt. Ja det er mange ganger at NAV begår store feil og behandler folk dårlig, det skal jeg si meg enig i. Jeg synes fryktelig synd på de personene som virkelig trenger hjelp, men som ikke får den hjelpen de trenger på NAV. Likevel så synes jeg det er så synd at de gode historiene ikke kommer frem i lyset. Det er så feil at man skal kjøre NAV i dårlig lys når det kun er enkeltpersoner i NAV som gjør en dårlig jobb. Jeg vet av flere fantastiske NAV-ansatte som fortjener ros for den gode jobben de gjør, å dette synes jeg skal komme frem i lyset.

Først og fremst er jeg veldig takknemlig for at vi har den muligheten at vi kan gå til NAV om vi virkelig trenger hjelp. Personlig har jeg hatt bare gode erfaringer med NAV, å de har gitt meg den hjelpen jeg trenger. Etter jeg ble syk har jeg følt meg veldig liten, å jeg har syntes det har vært vanskelig å ta det skrittet hvor jeg måtte gå til NAV for å søke om penger mens jeg er under behandling. Jeg var selv kjempe redd for hva de ville si etter alle de skrekkhistoriene jeg har hørt og lest om både fra venner, familie og i media. Likevel måtte jeg ta det skrittet ned på NAV kontoret. Der ble jeg møtt av en hyggelig og sprudlende dame som tok meg godt i mot. Ikke var hun bare hyggelig, men hun var positiv og hjelpsom også. Denne damen ville virkelig hjelpe meg, å hun forsto hvordan jeg hadde det. Vet dere hva?! Denne damen forsto meg mer enn hva lege, familie og venner gjorde. Jeg begynte å gråte på kontoret å fortalte akkurat dette, å at det var ikke noe jeg forventet i det hele tatt at en NAV-ansatt skulle forstå meg bedre enn de rundt meg gjorde. Jeg hadde en fin samtale med denne fantastiske damen, å hun viste meg tydelig at hun ønsket å hjelpe meg. Sammen med denne damen satte vi opp en plan hvordan tiden fremover skulle bli. En plan som jeg selv var med på å bestemme, og en plan jeg virkelig håper går riktig vei for meg. Jeg ønsker virkelig å bli frisk å komme med ut i arbeidslivet og få en normal hverdag igjen. Etter denne timen sammen med denne NAV-damen satt jeg lenge å gråt for meg selv. For hvem kan vel egentlig forvente at en NAV-ansatt skal forstå deg bedre enn hva familie, venner og lege gjør? Ikke kom her å si at alle på NAV er ondskapsfulle og gjør en dårlig jobb, for det stemmer overhodet ikke!

Nå nylig møtte jeg en annen NAV-ansatt som skal følge oppfølgingen min videre. Jeg var også veldig nervøs for dette møtet, men likevel hadde jeg et håp om at denne kvinnen var like forståelsesfull og hyggelig som hun jeg hadde tidligere. Nok en gang møtte jeg er nydelig og imøtekommende ansatt som tok godt i mot meg. Praten gikk lett, å jeg likte henne kjempe godt fra første stund. Vi hadde en lang, god og trygg prat som gjorde at jeg følte at jeg ble tatt på alvor og at jeg fikk forståelse for min situasjon. Nok en gang lagde vi en plan sammen om hvordan fremtiden skal bli og hvilke tiltak jeg skal ha for å komme meg ut i arbeid igjen etter behandlingen min. Jeg føler meg så godt tatt vare på av NAV, å jeg føler at de hjelper meg kjempe godt. Jeg blir så lei meg når jeg ser at folk HATER NAV. Spesielt når jeg selv opplever bare positivitet i deres måte å hjelpe meg på. Jeg møtte noen fantastiske ansatte som fortjener all ros som de kan få for den gode jobben de gjør, å ikke minst den måten de prater med meg på. Jeg fortalte de ubehaget jeg føler ved å fortelle de rundt meg at jeg er uten arbeid fordi jeg er syk, men da fortalte denne damen at det også er NAV-ansatte som har hatt det tøft og vet hvordan det kan være. Jeg føler meg trygg i deres hender, å jeg føler jeg får den hjelpen jeg trenger. Jeg mener at det er ikke NAV-ansatte man skal gå ut å si at man hater, men heller systemet. For ja, det er mange som ikke får den hjelpen de fortjener, og ja, det er også NAV-ansatte som ikke gjør en god jobb. Men ikke ta alle NAV-ansatte under samme kniv, for det er så mange NAV-ansatte som fortjener ros for den jobben de gjør, å som virkelig hjelper andre på en god måte. Personlig har jeg et godt samarbeid med min veileder, å jeg ser frem til møtene fremover for å se fremgangen jeg får. Jeg er takknemlig for den hjelpen jeg får av NAV, og jeg synes at de gode historiene skal begynne å komme ut i lyset også, å ikke bare de negative historiene. TUSEN TAKK NAV, for den hjelpen dere gir meg. Jeg er evig takknemlig. En ekstra stor takk til dere flotte damene på NAV-kontoret som tok meg så godt i mot!

Gjerne lik og del dette innlegget om du er enig i at de gode historiene om NAV også skal komme frem i lyset. For det finnes mange fantastiske mennesker som er ansatt i NAV.


- Helene Nordvik

15.08.2017

Hvorfor har jeg ikke innsett det før?

 • Skrevet 15.08.2017 klokka 15:39
 • Kategori: Blogg

Hvorfor er det sånn at man skal ha dårlig selvtillit fordi om man har mer på kroppen enn andre? Dette problemet har jeg hatt i mange år nå, selv om jeg ikke skjønner helt hvorfor. Jeg innså aldri at jeg er bra nok akkurat som jeg er, å at man ikke trenger å se ut som en supermodell for å fortjene å være elsket og føle seg fin. Jeg har alltid gått rundt å aldri føle meg bra nok og jeg har alltid sett på andre jenter som en trussel. Kanskje har dette også kommet av at jeg har opplevd skuffelser i forhold, noe som har gjort at jeg mistet troen på meg selv, noe som er utrolig synd. Heldigvis den dagen i dag så kjenner jeg ikke lenger på følelsen av at tynne jenter er finere enn meg. Jeg kjenner heller ikke på at de er en trussel for meg, for jeg har innsett at jeg er bra nok og fin nok akkurat som jeg er, å jeg kommer aldri til å la andre såre meg igjen. Kanskje er jeg ikke bra nok for noen på grunn av at jeg er overvektig, men da fortjener de meg virkelig ikke heller. Jeg fortjener å bli behandlet med respekt, å jeg fortjener å bli elsket for akkurat den jeg er. Jeg vet at jeg er bra nok akkurat som jeg er, å jeg vet at jeg fortjener å være lykkelig.

Det er så godt å endelig kunne greie å elske seg selv for den man er, ikke minst å akseptere kroppen sin akkurat som den er. Det gjør virkelig noe med selvfølelsen. Jeg har lært meg at jeg fortjener å være lykkelig, å jeg fortjener å bli elsket for akkurat den jeg er. Jeg fortjener kun det beste, akkurat som jeg gjør det beste for andre. Selv om man er overvektig skal man ikke tro at man ikke er bra nok, men det er fort gjort å føle på det når man vet hvilket kroppspress det er i dagens samfunn. Nå kan jeg enkelt si at jeg driter i det. Ja, jeg ønsker å gå ned i vekt - men det er på grunn av at jeg selv ønsker det på grunn av helsen min, å ikke på grunn av at andre skal se på meg som mer tiltrekkende. Alt handler om å akseptere seg selv for akkurat den man er, å ikke la seg tråkke på. Jeg er den jeg er, å jeg kommer aldri til å forandre meg for noen, for det ville føltes helt feil. Jeg vil bli elsket for den jeg er, ikke for noe de ønsker jeg skal bli. 

Det føles så godt å ha selvtillit igjen. Det gjør hverdagen og situasjoner så mye enklere å takle. Jeg håper at alle der ute begynner å akseptere seg selv akkurat sånn som de er!

I løpet av uken skal jeg svare på spørsmålsrunden på video. Dere kan fortsatt komme med spørsmål som dere kan stille i kommentarfeltet her :-) Ønsker alle sammen en fin dag videre. Senere i kveld kommer innlegget om hvordan det gikk til legen og hvordan Ariel hadde det første dagen på ny avdeling i barnehagen :-)

15.08.2017

Legetime, tretthet, søvnproblemer, influensa ++

 • Skrevet 15.08.2017 klokka 14:35
 • Kategori: Blogg

(innlegget ble skrevet på vei til legen, men ser det ikke ble postet)

Hei, dere. Nå er jeg på vei hos legen. Jeg er veldig spent på denne timen da jeg har gått lenge å ventet på å komme meg til lege. Jeg skal naturligvis ta nye blodprøver for å sjekke stoffskiftet og vitaminer, men jeg skal også snakke med henne i forhold til det at jeg konstant er svimmel, kvalm og har kraftig hodepine. Dette har pågått i over tre uker nå, så det skal bli godt å få sjekket det opp, for det er virkelig ubehagelig å gå slik. Jeg har også enormt stort behov for søvn før tiden. Jeg kunne sovet i flere døgn men likevel ikke vært opplagt. Dette har med sykdommen min å gjøre, men det som er det mest ubehagelige er jo at jeg sliter med å sovne selv om jeg er helt utslått og trøtt om kveldene. Jeg kan ligge i flere timer å ikke få til å sovne, så dette er absolutt ikke bra. Det tar på skikkelig på kroppen. Kanskje må jeg begynne med sovetabletter, jeg vet ikke. Er uansett veldig spent på denne timen. Midt oppi det hele har jeg jo greit å få influensa, noe som passer veldig dårlig nå som Nickolay har sin første skoledag i morgen å greier. Hoff, alt skjer jo på en gang.

Nå er jeg bare veldig spent på hva legen har å si, så skal jeg fortelle dere alt litt senere i dag. Håper jeg slipper å vente så alt for lenge før jeg kommer inn til legen. I går hadde jeg forresten vaske dag hjemme. Ingenting er vel bedre enn å legge seg nydusjet i rent sengetøy, er det vel? I dag skal jeg prøve å møte en venninne, så skal jeg gjøre klart alt til Nickokay sin skolestart i morgen. Jeg er så spent, ikke minst så stolt over den store lille gutten min. Hvor blir det egentlig av tiden!?

Ariel begynte forresten på ny avdeling i barnehagen i dag. Fra gul småbarn til rød. Hjelpes min, hun blir jo så fort stor hun også!
Det er så spennende å følge med på utviklingen hennes, for det skjer noe nytt hver eneste dag. Denne tiden er nok den morsomste men den mest krevende tiden med små barn. Hun skal jo utforske absolutt alt, å hun har jo fått utrolig sterke meninger også, hehe.

Vel, nå må jeg stikke inn på legekontoret, så snakkes vi senere. Ønsker dere alle sammen en kjempe fin dag! Klem fra meg =)

14.08.2017

Tanker om skolestart

 • Skrevet 14.08.2017 klokka 08:27
 • Kategori: Blogg

Tenk at nå er det bare to dager igjen til Nickolay er skolegutt. Dette føles så rart både for han og meg. Selv om han gleder seg veldig, så er han veldig spent også. Han skal jo begynne på en nytt kapittel i livet sitt, noe som betyr at jeg trenger å være ekstra til stede for han da det kommer til å komme veldig mange nye inntrykk som kan være ganske tøft i starten. Heldigvis så føler jeg at Nickolay er veldig klar for å begynne på skolen, så jeg er sikker på at oppstart og alt kommer til å gå kjempefint!

Jeg sitter med veldig mange tanker i hodet selv når jeg tenker på at han er skolestarter, noe som også er helt naturlig for en mamma. Vil han trives? Vil han få nye venner? Kommer han til å henge med i timene? Kommer han til å glede seg til å gjøre lekser? Kommer han til å bli mobbet? Ja, alle disse tankene slår meg hver eneste dag, for jeg vil jo det aller beste for sønnen min. Heldigvis er Nickolay generelt en veldig omgjengelig og flink gutt, så jeg tror nok at alt dette kommer til å gå kjempefint. Han er jo allerede veldig flink til å telle, skrive og tegne, så det blir veldig spennende å følge med på utviklingen hans. Nå skal vi begge prøve å slappe mest mulig av i forhold til skolestart, så vil nok dette gå over all forventning!
I morgen skal vi gjøre klart alt til skolestart når det gjelder skolesekk, matboks og antrekk. Vi gleder oss veldig til onsdag begge to, og dette kommer til å bli en veldig fin og lærerik tid for både meg og Nickolay.

- Hvordan gikk skolestart for ditt barn? : )

13.08.2017

Økonomiske tips

 • Skrevet 13.08.2017 klokka 19:02
 • Kategori: Blogg

Alle mennesker møter på økonomiske vanskeligheter i løpet av livet. Flere opplever kanskje dette hver måned, mens andre merker det kanskje best etter ferie eller andre perioder i livet. En ting er helt sikkert, å det er at man skal ikke skamme seg over økonomien sin så lenge man faktisk gjør noe med det, samtidig som man gjør det beste ut av situasjonen. Jeg selv har også noen vanskelige måneder hvor jeg kjenner nervene på vei til postkassen og skrekken for å ikke greie å betale regningene. Heldigvis har det gått bra hver måned da jeg har tatt tak hvis det ikke har gått rundt økonomisk. Jeg har erfart noen tips som jeg tenkte at jeg skulle dele med dere. Disse tipsene har jeg selv brukt ofte, å de har hjulpet meg masse.


 

 1. Ikke la regningene ligge uåpnet, dette gjør angsten bare mye verre. Åpne hver enkelt regning og skriv ned hver enkel regning slik at du har kontroll på utgiftene frem til du skal betale regningene dine.
   
 2.  Ring kreditorene eller de du skylder penger å fortell at du skulle hatt en nedbetaling. De fleste er veldig forståelsesfulle å ønsker å hjelpe deg. Det er jo jobben deres å hjelpe deg.
   
 3.  Unngå kjøp på nedbetaling. Vent heller til du har råd til å kjøpe ting uten å måtte ta det på nedbetaling, så lenge det ikke er noe du virkelig trenger.
   
 4. Ha en storhandel hvor du handler mat for en hel måned. Jeg lover at dere kommer til å spare flere tusen kroner. Jeg gjør dette stort sett selv, å jeg er overrasket over hvor mye penger jeg faktisk sparer på dette! Unngå å handle små ting hver dag, for da plukker du også med ting du egentlig ikke trenger. Prøv også å kjøpe mye first price, noe jeg ofte kjøper. Du kjenner ikke forskjell på de fleste varene.
   
 5. Sett opp et budsjett hver måned slik at du har fullstendig kontroll over økonomien din.
12.08.2017

Ikke en eneste lyd

 • Skrevet 12.08.2017 klokka 12:18
 • Kategori: Blogg

(dette innlegget ble skrevet i går når jeg la meg kl: 01:00)

Nå ligger jeg i sengen. Det eneste jeg hører er pusten til Ariel og klokken som slo en gang. Det er helt stille. Ikke en lyd å høre. Av og til hører jeg en bil som kjører forbi, men det er det eneste jeg kan høre.

Da jeg var yngre tenkte jeg alltid på hvordan livet mitt som voksen skulle bli og hvilken utdanning jeg skulle ha. Jeg skulle ha en jobb som ga meg god inntekt og jeg skulle kjøpe eget hus. Alt skulle bli så enkelt, å alle bekymringer skulle bli borte, for når jeg ble voksen skulle alt bli så mye enklere. Det er utrolig hvordan man ser for seg livet som voksen når man er ung. Vel, jeg er vel en av de som virkelig har fått erfare at livet ikke er så rosenrødt som man tror det blir når man blir voksen. Lite visste jeg at jeg kom til å bli for syk til å arbeide i voksen alder, og lite visste jeg om hvor mange utfordringer man møter på som voksen. Jeg har verken jobb eller egen bolig, og jeg møter stadig utfordringer både økonomisk og privat. Jeg har lenge følt at livet aldri går den veien jeg ønsker, men jeg har med tiden lært meg å se positivt på den situasjonen jeg er i. Nei, jeg er ikke i jobb, men det er fordi jeg er syk, ikke fordi jeg er lat. Jeg har greid å se det positive i dette også, å det er at barna mine har meg rundt seg hver dag, å jeg har muligheten til å være der for barna mine hele tiden. Selv om livet mitt kan være tøft til tider, er jeg så lykkelig som jeg kan bli. Jeg har to nydelige barn som gir meg glede og styrke hver eneste dag. Jeg er så takknemlig for det jeg har. Jeg har penger til det vi trenger og lider ingen nød. Nei jeg har ikke kjøpt en egen bolig til oss enda, men jeg vet at jeg vil få muligheten til det om noen år. Jeg ser ikke mørkt på livet mitt selv om livet ikke ble som jeg trodde for ti år siden. Jeg setter pris på livet mitt og det jeg har oppnådd den dagen i dag, for jeg har fått guds fineste gave, to velskapte barn som betyr alt i hele verden for meg. Det er faktisk ingen selvfølge at man får barn, så for meg er det den største gaven livet kan gi meg.

Jeg har lært at livet er ikke noe man kan planlegge, for alt kan skje. Livet handler om å leve i nuet og ta vare på det man har og gjøre det beste ut av situasjonen. Det hjelper ingen å være negativ, det gjør ting bare verre. Jeg selv har lært meg å leve med sykdommen og jeg er takknemlig for hver eneste dag jeg har i livet. Jeg har fortsatt de samme drømmene jeg ønsker å nå og oppleve, å de drømmene skal ingen få ta i fra meg. Jeg elsker det livet jeg har sammen med barna mine. Det er alltid noe man skulle ønske var bedre, men jeg lever her og nå, så tar jeg ting som det kommer. Jeg har også lært å akseptere meg selv for hvordan jeg er og hvordan jeg ser ut, å jeg har tro på at jeg kommer til å få en normalt hverdag igjen når jeg blir riktig medisinert og fått den behandlingen jeg trenger. Jeg er så takknemlig for det jeg har og de menneskene jeg har i rundt meg! Et tips til deg er å leve i nuet, ikke planlegg fremtiden for mye. Det handler om livet her og nå, for du vet ikke hva morgendagen bringer.

Helene Nordvik

10.08.2017

Ekte vennskap går ikke bare en vei..

 • Skrevet 10.08.2017 klokka 20:53
 • Kategori: BloggDet finnes venner som alltid er der for deg. Venner som viser at de bryr seg. Venner som får deg til å åpne deg, men så fort du snur ryggen til de, så snakker de om deg til andre. Rettere sagt, de går bak ryggen din og snakker dårlig om deg. Du kjenner deg igjen ja? Jada, jeg kjenner meg også igjen. Jeg greier ikke å telle hvor mange slike venner jeg har hatt i livet mitt. Nå har jeg kommet til et sted i livet hvor jeg kvitter meg med disse vennene så fort jeg hører noen har snakket bak ryggen min. Slike venner ønsker jeg ikke å ha i livet mitt lenger. Jeg har også hatt disse vennene som aldri tar kontakt, bare hvis de "trenger" meg. Disse vennene har jeg trekt meg unna også. Jeg hater dette med at det er bare jeg som må ta kontakt, for da føler jeg ikke at det er ekte vennskap. Den siste tiden har jeg endelig begynt å innse hvem som er mine ekte venner og ikke. Sakte men sikkert må jeg kutte ut de vennene som er der bare når de trenger meg. Disse ser jeg ikke på som ekte venner. Så klart er det vondt å måtte kutte ut flere av de, men det er det eneste riktige for meg. Med tanke på mitt liv og min situasjon så trenger jeg bare ekte venner, å ikke slike venner som jeg har nevnt i dette innlegget.

Det som er vanskelig er å skaffe seg nye venner, for når man nærmer seg 30 årene og aldri er ute, så blir det også vanskelig å starte nye bekjentskaper. Dette er likevel ikke noe jeg er lei meg for i grunn, for jeg har noen fantastiske venninner som betyr utrolig mye for meg og som jeg ønsker å bruke mye tid på fremover. Jeg er så takknemlig for de venninnene jeg har, å jeg er så glad i de alle sammen :-)

08.08.2017

Er det for tidlig å tenke på julen?

 • Skrevet 08.08.2017 klokka 22:08
 • Kategori: Blogg

Hei, dere. 
Det er enda 4 måneder igjen til jul, men Nickolay har allerede begynt å snakke om julen, noe jeg synes er utrolig koselig. Han er minst like glad i julen som meg, å gjett om jeg er glad i julen da! Nickolay vet godt at han feirer jul annethvert år hos meg og pappaen sin, så han synes det er veldig koselig at han skal feire jul sammen med oss i år. For meg har julen aldri vært det samme når han har vært hos pappaen sin, for da er han det eneste jeg går å tenker på, å jeg får ikke den samme stemningen når han ikke er hos meg på julaften. MEN - i år er det mitt år med han, så jeg kjenner faktisk allerede på julestemningen, å jeg har allerede begynt å hørt på julemusikk og planlegge julen. Er det for tidlig å tenke på julen? 

( den nydelige genseren på bildet har Nickolay fått av mormoren sin ) :-) Er den ikke fin? Hun er så flink til å strikke! Han er så heldig som har besteforeldre som strikker så mye fint til han hele tiden <3

Når Nickolay snakker så mye om julen, er det umulig for meg å ikke la være å tenke på hvordan julen blir i år. Jeg blir rørt bare av tanken. Julen i fjor ble ikke særlig bra for vår del, for vi hadde sykdom og omgangssyken så si hele førjulstiden, noe som gjorde at mye av julestemningen forsvant. Jeg ber til gud om at vi holder oss friske i år, slik at vi får tatt igjen det tapte fra fjordårets jul. Jeg elsker hele desember måneden, å i år skal vi få med oss alt av julemarked, konserter, teater, julehandel, baking og pynting. Vi skal virkelig kose oss hele julen. Det eneste jeg kan påpeke at jeg savner med julen er nok det å ha noe eget, å da mener jeg et eget hus hvor vi kan lage egne minner og skape egne tradisjoner. Likevel så tenker jeg at dette skal ikke ødelegge for at vi skal skape egne tradisjoner i julen og på julaften, for de tradisjonene vi skaper her kan vi jo ta med oss videre når vi en gang kjøper oss et eget sted å bo. 

Det slår aldri feil at jeg begynner å glede meg til jul når skolestarten nærmer seg og det blir kaldere i været. Selv om sommeren er helt deilig, så er det noe vakkert over mørketiden med tente lys og kakao under pleddet. Er dere ikke enige? 
Nei nå når jeg skriver dette innlegget tenker jeg bare jul, jul og jul. Jeg gleder meg så ekstremt! 
Jeg har allerede begynt å handle julegaver og tenkt på hvordan julekortene skal se ut. Jeg har også bestemt meg for at fra og med i år skal vi ha tradisjonen med julegrøt til lunsj på julaften. Er det noe jeg virkelig savner med julaften fra årene tidligere, så er det når jeg og pappa pleide å dra i kirken på julaften. Jeg har veldig lyst til å få til det i år, for det gir meg ekstra mye julestemning. Er det flere som pleier å dra i kirken på julaften? Det har liksom ikke blitt tid til det med små barn, for det er så mye som skal stelles i stand på den store dagen. Jeg gleder meg også til lillejulaften. Kvelden før kvelden med hovmesteren, ikke minst hjemme alene filmen som går hver lillejulaften. Åh, nei nå må jeg slutte å snakke om julen, for jeg kunne skrevet og skrevet i hele kveld nå, haha! Kanskje er det noen som fikk julestemning etter å ha lest dette innlegget også? haha!

08.08.2017

YEY - endelig svarer jeg på video!!

 • Skrevet 08.08.2017 klokka 14:26
 • Kategori: Blogg

Hei, dere :-)
I dag er en sånn dag hvor jeg føler meg lykkelig fordi ting begynner å gå min vei. Jeg har nemlig vært på et møte i dag om hvordan fremtiden min blir i forhold til arbeidsliv, inntekt og generelt den situasjonen jeg er i. Endelig føler jeg at jeg blir hørt og tatt på alvor. Endelig føler jeg at jeg begynne å senke skuldrene å si " det er okei at jeg er syk, for jeg er som alle andre, bare at jeg trenger å være sykmeldt et år først for å få den hjelpen jeg trenger ". Det føles så godt å kunne si det, å det føles så godt at ting går i orden for meg selv om jeg ikke er frisk nok til å ut i arbeid enda. Fremtiden ser lysere ut nå, for jeg kan bruke tid på meg selv for å bli frisk nå, uten å ha masse bekymringer på skuldrene mine. Jeg får masse hjelp til å bli frisk og jeg kan bruke den tiden jeg trenger. Målet mitt nå er å bli frisk og komme meg ut i arbeidslivet, men jeg må bare være tålmodig.

Siden jeg er så glad i dag, har jeg bestemt meg for at jeg skal kjøre en spørsmålsrunde hvor jeg svarer på video i neste uke. Synes det er utrolig kleint å lage video, men jeg vet hvor godt dere liker det, så da hopper jeg bare i det. Dere kan allerede nå stille spørsmål i kommentarfeltet! :-) Hva er det du lurer på om meg, mitt liv og bloggen min? :-)
Jeg kommer også til å ha en konkurranse ganske snart hvor dere kan vinne nydelige løsvipper!

07.08.2017

Jeg gir meg ikke før jeg er helt i mål

 • Skrevet 07.08.2017 klokka 13:11
 • Kategori: Blogg

Hei dere. I dag har jeg begynt å sortere kjøkkenskap, noe som er et mareritt i seg selv. Jeg har ikke sortert i kjøkkenskapene mine på 2 år, tenk det da? 2 år! Vel, det er vel ikke noe man gjør til vanlig akkurat, men jeg har bestemt meg for at jeg vil gjøre alt sånn slik at alt er i orden når julen kommer. Jeg har jo allerede sortert og ryddet både boden ute og inne, noe som føltes utrolig godt etterpå. Så nå er det kjøkkenet og gangen som står for tur. Selv om det er mye arbeid, føles det så utrolig deilig etterpå å vite at alt er faktisk i orden, vasket og godt sortert og ryddet. Jeg har så mye kjøkkenutstyr, dere aner virkelig ikke. Jeg har også flere planer før jul som jeg skal fortelle dere, å det er at vi skal bytte rom med Nickolay, slik at han får større soverom. Det er jo han som oppholder seg på rommet mest, så hvorfor ikke la han få det største rommet? Spesielt når han begynner på skolen og kanskje begynner å tar med seg klassekamerater hjem også. Jeg gleder meg veldig til å bytte rom, for jeg skal gjøre soverommet mitt så fint og koselig. Jeg har lenge savnet å ha en ordentlig stil på soverommet, så det skal det bli nå :-)


Jada, jeg har endel på planen, men det er bare fint når jeg er hjemmeværende. Det er bare fint for meg å ha noe å gjøre de dagene formen faktisk er veldig bra, for det hjelper meg ikke å gro fast i sofaen når jeg har de gode dagene. Jeg gleder meg til å vise dere leiligheten etter hvert, men det blir mot juletider når jeg har fått byttet alle møblene her inne. Nå er alt sort, men jeg skal bytte alt til lyst, iallefall de fleste møblene. Åh, som jeg gleder meg til at jeg er skikkelig fornøyd med leiligheten min.  Ønsker dere alle sammen en fin dag videre :-) Nå skal jeg rydde litt mens Nickolay er ute å sykler :-)

07.08.2017

Sommeren 2017

 • Skrevet 07.08.2017 klokka 10:24
 • Kategori: Blogg

SAMSUNG CSCSelv om vi har flere fine sommerdager, så er sommerferien over for denne gang. Ariel har begynt i barnehagen igjen, men Nickolay har fortsatt en uke fri før han begynner på skolen. Den siste uken skal jeg og Nickolay bruke godt sammen. Det er veldig godt med litt mor og sønn tid nå før han starter på skolen, noe som gjør godt både for meg og han. 

Når jeg tenker tilbake på denne sommeren så er jeg veldig fornøyd med hvordan den har vært. Vi har hatt mange fine dager med sol og varme, å vi har hatt en kjempefin ferietur til Østersund som vi kommer til å huske i lang tid. Denne sommeren har gått utrolig fort, for jeg føler at den nesten ikke rakk å kommer før den er over igjen. Jeg synes dette året generelt har gått veldig fort, men det betyr også at dette har vært et veldig fint år med mange minner selv om det også har vært et tøft år.
SAMSUNG CSC

Nå håper jeg bare at tiden fremover blir fin og at ting begynner å gå min vei slik at jeg får brikker på plass i livet mitt. Jeg trenger å kunne å slappe av ordentlig i hverdagen, men for at jeg skal kunne greie det, så er det viktig for meg at ting begynner å gå min vei og at jeg begynner å få avklart endel ting i livet mitt. Nå skal jeg og Nickolay nyte dagen sammen. Vi har ingen spesielle planer, men vi skal iallefall slappe av mye sammen i dag. Jeg skal forresten begynne på lav karbo i dag, så jeg gleder meg veldig til å vise dere hva jeg skal lage i dag :-)

- Hva skal dere i dag?

05.08.2017

Sminke og hår by ME

 • Skrevet 05.08.2017 klokka 22:33
 • Kategori: Blogg

Nå har jeg skikkelig lyst til å vise dere bilder fra når jeg sminket og ordnet håret til en god venninne. Hun bruker ikke så mye sminke til vanlig, så dette ble nok veldig uvant for henne, men hun ble helt nydelig!

Dette er hår og sminke som jeg normalt bruker i min hverdag. Jeg bruker som regel veldig mye sminke. Det som er festsminke for andre kan faktisk være hverdagssminke for meg. Helt siden jeg var 15-16 år har jeg elsket sminke, så jeg elsker å prøve ut alt av sminke. Jeg har selvsagt noen favoritter som jeg skal vise dere i et annet innlegg. Jeg tenkte faktisk jeg skulle begynne å lage sminkevideoer og innlegg hvor jeg sminker fremover. Er det noe dere tenker kunne vært gøy?

Hvordan synes dere om resultatet på venninnen min? Jeg synes hun ble helt nydelig! :)

04.08.2017

Målet er å kunne gå ned 10 kilo til jul

 • Skrevet 04.08.2017 klokka 16:52
 • Kategori: Blogg

Hei dere.
Nå er det fredag og helg igjen. Er det bare meg, eller går ukene utrolig fort for tiden? Nå tenkte jeg å skrive litt om hva som skal skje fremover. Noe jeg er veldig spent på om jeg kommer til å mestre. Jeg skal nemlig nok en gang starte med trening, herbalife og vektnedgang. Dette er noe jeg har prøvd flere ganger, men jeg har rett og slett aldri greid lenger enn noen uker. Motivasjonen har ikke vært der med tanke på at jeg legger på meg mye på grunn av sykdommen. Likevel har jeg nok en gang bestemt meg for å prøve å gjennomføre dette en gang for alle. Jeg har jo ikke muligheten til treningstudio, så jeg skal bruke løpemøllen her hjemme samtidig som jeg skal bruke herbalife som er en shake. Målet mitt er å kunne gå ned 10 kilo til jul, noe som sier at jeg må gå ned 2,5 kilo hver måned, noe jeg også har stor tro på å greie. Det kommer til å bli tøft, men jeg skal greie det og jeg er skikkelig motivert! Jeg ønsker meg et bedre og lettere liv, enkelt og greit! Jeg har enda ikke veid meg, så dette skal jeg gjøre på mandag før første treningsøkt, så skal jeg vurdere å vise dere bilder av fremgangen min. 


Med tanke på at jeg blir fort sliten og utmattet på grunn av sykdommen min, må jeg ta hensyn til kroppen, så jeg kan ikke trene hver dag eller alt for hardt. Da vil nemlig kroppen min bli ødelagt i flere dager etterpå. Jeg sliter også med bekkenløsning, så jeg har endel å ta hensyn til. Likevel føler jeg at dette er noe jeg virkelig vil, å jeg gleder meg til å se fremgangen mot jul. Jeg gleder meg sånn til jeg kan se meg selv i speilet å være fornøyd med den kroppen jeg ser. Det er nok også dette som gjør at jeg er så motivert nå. Jeg gjør ikke dette bare for å få bedre selvtillit, men jeg gjør det også på grunn av helsen og sykdommen min. Jeg har stor tro på at det vil gjøre meg godt i fremtiden og dagene som kommer. Jeg legger på meg veldig lett, så jeg tror ikke at jeg vil se så stor forskjell de første månedene. Jeg skal iallefall gjøre alt for å fullføre og være stolt over meg selv. Hei på meg da vel, og ønsk meg lykke til :-)

03.08.2017

Tenk at go`gutten min er snart 6 år!

 • Skrevet 03.08.2017 klokka 17:41
 • Kategori: Blogg

SAMSUNG CSC

Jeg var alltid den som ikke skulle ha barn. Jeg var den som elsket å feste, jobbe og være med venner. Festing var en stor del av livet mitt og det var også den største gleden jeg hadde i livet mitt. Jeg hadde ingen store verdier i livet mitt, likevel elsket jeg livet og vennene mine. Ikke viste jeg at jeg skulle være den første i vennegjengen som skulle få barn. Jeg husker godt at det var i mellomjulen jeg fant ut at jeg var gravid. Jeg hadde lenge vært kvalm og uvel, å jeg hadde gått ned mye i vekt på grunn av oppkast. En dag på jobb dro jeg innom matbutikken for å kjøpe en graviditet test. Jeg tok med meg den på fellestoalettet å la den i fra meg på papirholderen mens jeg gikk for å vaske hendene mine. Jeg glemte fort at jeg hadde lagt den der, så jeg måtte snu i døren for å hente den. Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg så at den viste positivt. Der og da visste jeg rett og slett ikke hva jeg skulle gjøre, for dette kom virkelig som et sjokk. Jeg ringe barnefar (pappaen til Nickolay) for å fortelle om hva som hadde skjedd. Utrolig nok så ble han glad, og vi bestemte oss for å møtes, slik at vi kunne snakke om det.

Dere aner ikke hvor mye jeg gruet meg til å fortelle det til foreldrene mine, for jeg og barnefar var jo ikke kjærester selv om vi hadde noe på gang. Heldigvis kom det en fin reaksjon fra foreldrene mine. Valget var ikke enkelt å ta, men med tiden fant jeg ut at det eneste riktige var å beholde barnet, noe jeg er ekstremt lykkelig over den dag i dag. Herrefred for et svangerskap det var. Jeg var så dårlig og gikk ned sykt mye i vekt. Fødselen var også helt katastrofe. Alt som kunne gå galt, gikk jo galt. Herrefred så lenge den varte og så smertefull den var. Heldigvis ble alt glemt da jeg endelig fikk han på brystet.
SAMSUNG CSC

Tenkt at om en måned er denne gutten allerede 6 år. Nickolay har gitt meg så mye glede og kjærlighet som ingen kan beskrive. Han har ikke bare gitt meg verdier i livet, men han har også lært meg mye både om det å være mamma og om meg selv. Nickolay er blitt en omtenksom, morsom og hjelpsom gutt som bryr seg om alle rundt seg. Han sprer så mye glede og han er lett å bli glad. Disse årene har gått så fort, for ja, hvor blir det egentlig av alle disse årene? En ting er helt sikkert, å det er at Nickolay har hatt noen kjempe fine år både sammen med meg, familien sin, i barnehagen og nå på skolen som skolestarter. Han har så mye i vente. Et nytt kapittel i livet hans står for tur, å han er så klar for å ta det skrittet!
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nå er vi i full gang med å planlegge bursdagen, for dette året skal han virkelig feires! Senere skal jeg fortelle dere hvilket tema han valgte for bursdagen sin. Er det noen som greier å gjette? :-)
SAMSUNG CSC
#helenenordvik

30.07.2017

Åpen gård

 • Skrevet 30.07.2017 klokka 14:11
 • Kategori: Blogg

Tenkte jeg skulle vise dere noen bilder fra da vi var på åpen gård. Ikke viste jeg at man en gang kunne dra gratis på åpen gård. Jeg tenkte dette kostet penger, noe det ikke gjorde. Jeg visste heller ikke at vi hadde åpen gård her i nærheten av oss før jeg søkte opp det på google. Dette var virkelig en stor opplevelse for barna. De elsket å være der og hadde det så koselig rundt dyrene. Det spørs om jeg må kjøpe en gård selv en gang å ha masse dyr. Det er tydelig at barna elsker dyr iallefall. Vel, jeg skal vel innrømme at jeg synes det hadde vært veldig stas selv også, for jeg trives veldig godt på gård.Har dere vært på åpen gård før? :-)

29.07.2017

Jeg er så stolt over gutten min!

 • Skrevet 29.07.2017 klokka 22:46
 • Kategori: Blogg

Hei, dere.
I dag var dagen kommet for at Nickolay skulle øve seg å sykle uten støttehjul. Helt ærlig, så hadde jeg gruet meg til denne dagen fordi jeg visste at det ville bli mye knall og fall. Jeg startet med å fortelle han at han ikke måtte tro at han greide å sykle uten støttehjul første gang han prøvde, men at dette måtte vi bruke tid på å lære. Ikke visste jeg at dette skulle jo ikke bli noe problem i det hele tatt. Vi rakk ikke å ta av støttehjulene før han hoppet på sykkelen å syklet av gårde uten problemer. Jeg ble stående å måpe, for dette skulle jo ikke være mulig. Han har jo ikke syklet uten støttehjul før, men likevel syklet han som om han hadde syklet i flere år. Dere må tro jeg er stolt i mammahjertet mitt! 
Han har syklet fra morgen til kveld i hele dag, å det samme skjer nok i morgen også. Jeg gleder meg til å være med han ute å se hvor flink han er. Jeg greier ikke å slutte å si hvor stolt jeg er over han!


Ariel har også hatt en kjempe fin dag i dag. Hun har koset seg på verandaen å lekt seg i hele dag. Vi skal ha en minst like fin dag i morgen også, så jeg håper på godvær! 
Jeg vet det har vært utrolige dårlige bilder og dårlig bildekvalitet på bloggen i det siste, men i morgen skal jeg ta frem kameraet mitt igjen, så nå vil bloggen bli bedre fremover :-)

28.07.2017

Hvorfor godtar ikke utlendinger at vi pruter?

 • Skrevet 28.07.2017 klokka 21:45
 • Kategori: Blogg


Nå tenkte jeg å skrive litt om pruting, altså det om å få varer billigere, noe som ofte er normalt når man er i utlandet. Personlig så har jeg ikke vært den som har prutet, fordi jeg synes det i grunn er litt frekt fordi jeg ikke har opplevd det her i Norge. Vel, med tiden så har jeg opplevet at utlendinger ofte pruter her i Norge. Både i butikker og når det gjelder kjøp og salg på nettet. I sommerferien opplevde jeg noe som var rimelig spesielt.

Vi var på et marked i Østersund hvor det var mange utlendinger som hadde satt opp boder og solgte leker, klær og diverse. Siden vi oppdaget markedet spontant hadde vi lite med kontanter. Vi kjøpte en god del på markedet, og til slutt ble Nickolay forelsket i en bil til 80 kroner, men vi hadde igjen bare 50 kroner. Jeg spurte pent om vi kunne få kjøpe bilen til 50 kroner siden vi hadde handlet flere ting av de samme folkene. De begynte å se på hverandre å prate på språket sitt. Han lo og sa at jeg kunne få kjøpe bilen til 50 kroner uten batteri, noe vi syntes var helt greit. Det virket som om de ikke trodde vi kom til å kjøpe bilen uten batteri, så de ble helt paff når vi godtok summen. De begynte å prate på språket sitt igjen å sa at vi kunne kjøpe den til 80 kroner uten batteri og 70 kroner med. Ja, ikke sant? rimelig spesielt. Dyrere uten batteri? Jeg sto og diskuterte med de en stund, å ble ganske irritert i grunn. Det endte opp med at vi gikk videre, å vi fant faktisk den samme bilen i en annen bod, så da ble det en lykkelig gutt. Etter vi kom hjem fra markedet ble jeg sittende lenge å tenke over reaksjonen deres. For er det egentlig sånn at vi Norske får ikke prute til utlendinger i hjemlandet vårt, men utlendinger får prute til oss? De ble jo rett og slett sinte følte jeg. 

Er det sånn det skal være? at vi skal gi de gode priser, mens de ikke ønsker å gi oss gode priser? Gjerne diskuter i kommentarfeltet! Lik og del om du synes dette er noe andre burde lese.

 

26.07.2017

Jeg setter sånn pris på mamma og pappa

 • Skrevet 26.07.2017 klokka 20:44
 • Kategori: Blogg

Jeg har alltid satt veldig stor pris på mamma og pappa. De har alltid vært der for meg om jeg har trengt noen å prate med og de har alltid stilt opp for barna mine. Perfekte besteforeldre, det er det de er. 
Det er ingen hemmelighet at de siste dagene har vært ganske tøffe for meg da det har skjedd veldig mye siden helgen. Når jeg har det vanskelig har jeg alltid taklet det best om jeg har kommet meg bort i noen dager for å samle tankene mine. Javel, kanskje enkelte reagerer på at jeg "rømmer" fra virkeligheten, men får jeg virkelig ikke lov til å takle motgang på min egen måte? Jeg er så glad for at foreldrene alltid har en plass til meg hjemme om jeg trenger å komme meg bort litt med barna.


De siste dagene har mamma og pappa vært en stor støtte for meg, å jeg vet virkelig ikke hva jeg skulle gjort uten de. Jeg har begynt å fått klarne opp i tankene mine og begynt å se fremover. Det skjedde så mye på en gang i livet mitt, å det føltes så godt å bare dra hjem til foreldrene mine for å slappe ordentlig av. Det anbefaler jeg dere å prøve av og til også hvis dere har det vanskelig. Ingenting er som å komme hjem til mamma og pappa å føle seg hjemme akkurat som da jeg bodde hjemme selv.

Nå er jeg tilbake i min leilighet igjen sammen med barna og det har vært noen hektiske dager skal jeg si dere. For vi startet uken med at sluken vår på badet var tett, så vi kunne verken bruke toalett eller vaske klær. Jada, alt skal skje på en gang. En ulykke kommer sjeldent alene sier de, å det stemmer vel til tider det? Ikke nok med det, men jeg fullførte også det ene målet mitt med sommerferien i dag, å det var å rydde boden oppe i leiligheten. Herrefred, så deilig det føles! Dere aner virkelig ikke hvordan det så ut der. Nå er det bare smårydding igjen, så er alt sånn som jeg ønsker å ha det, men det får vente til i morgen. Nå er kroppen så sliten, så nå er jeg nødt til å slappe av resten av kvelden. Har forresten massevis av klær som må vaskes og tørkes også, ikke minst legges på plass. Så jada, her er det nok å gjøre. Ikke si at jeg ikke har noe å gjøre selv om jeg er hjemmeværende altså. Hoff, det er noe absolutt hele tiden..

Nå ønsker jeg dere alle sammen en kjempe fin kveld :-)

24.07.2017

Jeg er bare et menneske, ikke en robot

 • Skrevet 24.07.2017 klokka 20:19
 • Kategori: Blogg

" Jeg er bare et menneske, ikke en robot" måtte jeg fortelle noen i dag. Jeg har alltid vært den som velger å se det gode i folk. Jeg har alltid vært den som velger å gi folk en ny sjanse fordi jeg mener at alle fortjener en ny sjanse. Jeg har alltid også vært den som setter andre foran meg selv, å fort satt meg selv veldig til stede.

Det finnes ganger hvor jeg har opplevd både sårbarhet, skuffelser og svik. Likevel har jeg gitt nye sjanser, ja opptil flere sjanser fordi det har gjentatt seg. Jeg har ofte følt meg dum fordi jeg alltid gir folk rundt meg sjanser på sjanser. Enkelte forventer også at jeg skal gjøre det om jeg er glad i de jeg har rundt meg. Ærlig talt, jeg sier det igjen : jeg er et menneske, ikke en robot. I hele mitt liv har jeg gitt folk sjanser og jeg har sett det gode i folk. Når jeg selv innser at ting ikke forandrer seg og ting begynner å gå utover meg og mine følelser må jeg begynne å innse at ting kanskje aldri forandrer seg. Hvorfor skal jeg være som en robot? Hvorfor må jeg godta alt? Hvorfor skal jeg lide for andres feil? Hvorfor skal ikke jeg få leve et liv hvor jeg er lykkelig? Fortjener jeg det ikke?

Nå er jeg midt i en situasjon hvor vanskelige valg står for tur. Jeg har også kommet dit hvor jeg må kun ha mennesker rundt meg som gjør meg godt. Jeg er lei av å måtte finne meg i alt og at folk skal forvente noe av meg til en hver tid og tror de kan ta valg for meg.

De siste dagene har vært tøffe, noe de neste dagene også vil bli.
Jeg prøver å bruke mest mulig av dagene mine til å være med barna slik at alt av bekymringer kan legges til side. En ting er helt sikkert, å det er at ingen skal fortelle meg hvilke valg jeg skal ta i livet mitt og hva jeg skal føle. Ingen har heller ingen rett til å fortelle meg hvordan jeg skal løse mine problemer jeg måtte møte på. Jeg har min måte å takle motgang på og ingen skal fortelle meg hvordan jeg skal takle motgang. Nå skal jeg prøve å slappe av de nærmeste dagene og bruke tiden sammen med barna mine og nyte resten av sommeren.

Ønsker dere alle sammen en fin uke:)

24.07.2017

Østersund sommeren 2017

 • Skrevet 24.07.2017 klokka 15:55
 • Kategori: Blogg

I år gikk sommerferien vår til Østersund i Sverige. Der var vi i fem dager og hver en dag var kjempe fin!
Vi fikk mange gode opplevelser og minner sammen fra den turen. Dessverre var vi ikke så heldige med været som vi hadde håpet på, så det ble ikke å bruke mye sommerklær før den aller siste dagen vi var der. Heldigvis så hindret ikke været oss i å kose oss. Vi var både på Lekeland, dyrepark, basseng og lekeplasser. Utrolig hvor mye vi rakk på de dagene. Det er vel heller ingen hemmelighet at det ble en god del shopping. Helt utrolig at vi fikk med oss alt hjem.

Man må ikke reise til Syden eller bruke all verden med penger for å få til en fin og minnerik ferie. Vi hadde en perfekt ferie for både store og små, og vi trives veldig godt med å være på camping. Drømmen er å skaffe seg en campingvogn slik at vi kan oppleve ekte campingferie. Nå skal vi bare nyte dagene før barna starter på skole og barnehage igjen. Slenger med flere bilder av ferien under:)

21.07.2017

Svar på spørsmål om forelskelse, kjærlighet og meg selv

 • Skrevet 21.07.2017 klokka 10:04
 • Kategori: Blogg

Hei, dere.
Den siste tiden har jeg fått mye spørsmål om kjærlighet, forelskelse og om meg selv. Jeg tenkte derfor å lage et innlegg om dette nå hvor jeg svarer på spørsmålene deres. Greit å ha noe å gjøre på vei hjem fra ferie;-)

Hvor mange barn ønsker du deg?
Dette er et spørsmål jeg får ofte både av venner, bekjente og dere lesere. Nå har jeg to nydelige barn som jeg bruker all min tid og energi på. Jeg tenker at man skal ha tid og mulighet til å følge opp alle barna sine, å jo gamlere de blir, jo mer aktiviteter blir det. Jeg har lenge sagt at jeg ikke vil ha flere barn. Jeg er jo så heldig å ha en av hver, men den siste tiden har jeg tenkt på at jeg ønsker meg et barn til i fremtiden når jeg har alt på stell og fått helsen min tilbake.

Hva er drømmeyrket ditt?
Jeg drømmer om å bli manusforfatter, makeup artist eller å leve av bloggen.

Tror du på ekte kjærlighet og kjærlighet ved første blikk?
Ekte kjærlighet er absolutt noe jeg tror på. Ekte kjærlighet et det som tåler alt! Det mener iallefall jeg.

Kjærlighet ved første blikk er jeg litt usikker på, for jeg mener at man må kjenne hverandre godt før kjærlighet kommer inn i bildet.

Hvilken sminke bruker du?
Det meste jeg har av sminke kommer fra MAKEUP STORE, ANASTASIA og ID bareminerals.

Hvordan er du som person?
Dette synes jeg er et veldig vanskelig spørsmål, for jeg tror mange oppfatter meg som streng og direkte. Det at jeg er streng vet jeg nok ikke, men jeg kan nok være ganske så direkte, for jeg sier akkurat hva jeg mener til en hver tid. Jeg er en veldig ærlig person, å jeg sier aldri ting for å være snill. Jeg hater når jeg spør noen om jeg for eksempel kan bruke den genseren, så sier de ja bare for å være snill. Nei du, ærlighet fungerer best. Nå skal det sies at jeg også er en veldig følsom person, men også veldig omtenksom, snill, hjelpsom og lett å prate med. Jeg får også fort dårlig samvittighet selv om jeg ikke burde ha det. Så dere, jeg er nok ganske snill selv om utseende mitt ser ganske streng ut. Haha ;-)

Sånn, nå håper jeg at dere fikk svar på spørsmålene deres.
På grunn av dårlig nett har det vært vanskelig å blogge, så det kommer nok endel innlegg fortløpende i helgen.

Kommende innlegg :
- Nickolay sine kjøp og gaver fra ferien.
- Ariel sine kjøp og gaver fra ferien.
- Mine kjøp og gaver fra ferien.
- Innlegg om hvordan vi hadde det på ferie.
- Ukens spørsmål og svar.
- Min sminke.
- Innlegg fra da jeg sminket en venninne.

20.07.2017

Alt som betyr noe er at barna har det bra

 • Skrevet 20.07.2017 klokka 22:18
 • Kategori: Blogg

Jeg forventer ikke mye av denne ferien, men det eneste kravet jeg har er at barna har det bra og at de kjenner på følelsen av å bli skjemt bort! Ja, for de blir ganske skjemt bort på turen her, å det med god samvittighet. På denne turen skal barna være lykkelig fra morgen til kveld, å det er de virkelig. Jeg er så overrasket over hvor mye de har lekt seg sammen på denne turen. Ja de har virkelig vist stor glede og mye kjærlighet for hverandre.

20.07.2017

Nickolay sin feriegave

 • Skrevet 20.07.2017 klokka 08:02
 • Kategori: Blogg

Hei på dere!
På grunn av dårlig nett er det vanskelig å blogge her, fordi jeg har problemer med å laste opp. Jeg prøver å blogge når jeg ser at nettet er stabilt.

Nå tenkte jeg å vise dere en av tingene Nickokay brukte feriepengene sine på, nemlig en pistol (eller hva jeg skal kalle det) med blinkbokser og skudd. Dere skal tro vi hadde der morsomt med den i dag, men jeg hadde ikke sjans til å bli flinkere enn han til å treffe boksene. Jeg får øve meg litt mer i dag!

Jeg skal vise dere litt senere i dag hva det andre han kjøpte seg. Noe han er veldig stolt over!

Ariel har også kjøpt seg noe hun har ønsket seg lenge, å dere skal tro hun ble glad når den kom i hus. Kan dere gjette hva?

I går hadde vi en veldig fin dag. Begge barna sov til klokken 09:00. Vi spiste frokost før vi dro i bassenget. Der var vi i flere timer før vi dro inn til byen og var der i noen timer. I dag skal vi det samme. Siden det er den siste natten vi ligger her skal vi få det meste ut av dagen. Vi skal starte med en lang og god frokost før vi drar til bassenget, så skal vi nok en gang til byen før vi skal til Lekeland og dollar store for å hamstre inn litt for å ha med hjem. Kvelden skal vi bruke på å leke her på campingen før vi skal pakke bilen til hjemreisen i morgen. Åh, disse dagene har gått alt for fort. Jeg synes generelt ferien har gått fort. Synes ikke dere det? Likevel er det fint å tenke på at vi har hatt noen kjempefine dager her i Østersund.

Det som betyr noe for meg er at barna har hatt en kjempefin ferie, noe de også har hatt. Dette gjør meg til en lykkelig mamma! Jeg er så takknemlig for at formen min har vært så fin mens vi har vært her også!

Det kommer også et innlegg om hva jeg har kjøpt og fått i gave mens vi har vært her etter hvert også, så dere må bare følge med!=)

Jeg ønsker dere alle en fin torsdag!

18.07.2017

Frøsø Zoo

 • Skrevet 18.07.2017 klokka 20:53
 • Kategori: Blogg

Hei på dere!
Nå er vi kommet godt i gang med ferien vår i Østersund og vi koser oss gløgg ihjel! Vi kom i går og allerede i går fikk vi gjort masse. Vi var på butikker, Lekeland og dollar store. Vi måtte også innom Max som er favoritt stedet vårt å spise her i Østersund. Jeg fikk dessverre ikke blogget i går, for det gikk i ett hele dagen, og til kvelden var Ariel ganske vanskelig å legge.

Dagen i dag har også vært helt perfekt og vi har fått mye ut av dagen. Vi startet dagen allerede klokken 05:00 i mårest, da Ariel nektet å sove lengre. Haha! I dag var vi i dyreparken hvor det også er tivoli. Både store og små hadde det kjempe morsomt. Det er like fint hver gang vi er der, og ekstra morsomt var det for Ariel siden hun nå forsto mer av det som skjedde i dyreparken. Hun elsket å se på dyrene og hun ble helt vil da de kom nærme oss. Jeg gleder meg til å lage en video av turen vår når jeg kommer hjem.

Etter dyreparken dro vi må max for å spise lunsj før vi dro i sentrum på shopping. Jeg var så heldig å fikk meg masse sminke på Makeup store av Tommy som jeg skal vise dere litt senere. Er jeg ikke heldig? Resten av kvelden har vi vært i ulike butikker, lekt oss her hjemme i hytten på campingen og avsluttet med å kjøpe oss pizza før barna var i seng. Må jo også fortelle at vi handlet over en kilo smågodt på karamellagret i dag. NamNam, dere skal tro vi koser oss! I morgen skal vi bruke dagen i bassenget! Vi gleder oss masse!

Hva har dere gjort i dag?

16.07.2017

ENDELIG ER HAN HOS MEG IGJEN!

 • Skrevet 16.07.2017 klokka 21:55
 • Kategori: Blogg

SAMSUNG CSC
ENDELIG ER HAN HOS MEG IGJEN!! Åh, dere aner ikke hvor mye jeg har savnet Nickolay mens han har vært borte på ferie med pappaen sin. Jeg har hatt så vondt at jeg ikke har sovet om kvelden. Savnet har vært så stort! I kveld møttes vi igjen etter hele ti dager, og dere kan tro det kom gledestårer både fra meg og han. Nå er vi endelig sammen igjen, og i morgen reiser vi på feire til Østersund i Sverige.

I dag har jeg ikke gjort annet enn å pakke. Herregud, så mye som må pakkes når man reiser med to barn, det er så mye å tenke på! Jeg har skrevet en liste, så håper jeg har fått med alt på den, og at vi ikke glemmer noe viktig hjemme. Etter kosestund med pizza og godteri her hjemme, så er barna i seng. Jeg er enda ikke ferdig med å pakke, men nå er kroppen så sliten at jeg trenger en pause kjenner jeg. Det er fortsatt endel igjen, men det får jeg ta ikveld og i morgen tidlig når jeg står opp. Jeg vil få ferdig det meste i dag så jeg slipper å tenke på pakking i morgen, for jeg orker ikke å stresse og bli gjennomvåt før vi skal reise.


Jeg håper at dere får en fin uke i vente <3
#Helenenordvik
 

15.07.2017

Jeg pakker alltid for mye!

 • Skrevet 15.07.2017 klokka 20:10
 • Kategori: Blogg

Er det noen som har det samme problemet som meg når det skal pakkes til ferietur eller? 
På mandag reiser vi på ferie i fem dager og i kveld har jeg pakket det minstejenta skal ha med seg. Nok en gang har jeg nok pakket alt for mye, men jeg tenker at det er bedre å ha med for mye enn for lite, er det ikke?
Jeg gleder meg helt sykt til vi skal reise på mandag nå. Selv om det bare er en tur til Østersund (Sverige) på campingplass, så gleder jeg meg masse. Vi trives veldig godt der, og vi har vært der de siste årene nå. Barna elsker å være der, og det gjør jeg også. Det er masse å finne på der og det er utrolig fint for barna å være der. For min del trenger jeg ikke å reise til syden for å få en ordentlig sommerferie, selv om det står på planen til neste år. Vi koser oss masse på en slik tur som vi skal på nå også. 

Jeg har skrevet en liste på hva vi trenger å ha med slik at det blir enklere å pakke. Det eneste jeg har pakket i kveld er klærne til Ariel, for hun trenger å ha med mer bytte enn oss andre. I morgen starter den store pakkedagen, og helt ærlig så skal jeg si at jeg gruer meg endel til det, for jeg hater å pakke med tanke på at jeg skal pakke for tre personer. Jeg er også redd for at jeg glemmer noe viktig, men listen er lang, så tror jeg har fått med det meste på den.
Nå er Ariel i seng og jeg skal bare ligge å late meg på sofaen resten av kvelden. Har en plan med denne kvelden, å det er å gjøre INGENTING, haha :D
Ønsker dere alle en super lørdagskveld <3


# helenenordvik

 

15.07.2017

Jeg savner han så mye at det gjør vondt!

 • Skrevet 15.07.2017 klokka 13:35
 • Kategori: Blogg

Nå har Nickokay vært borte siden forrige torsdag, å nå kjenner jeg at det begynner å gjøre vondt. Savnet er stort og jeg sliter med å sovne om kvelden. Jeg tenker på han hele tiden. Hva gjør han? Koser han seg? Savner han meg? Får han den oppmerksomheten han fortjener? Har han hjemlengsel?

Ja det er mange tanker som går i hodet mitt til en hver tid. Selv om jeg vet at han har det kjempe fint og at han koser seg, så er det helt naturlig å tenke sånn. Spesielt når han skal være borte så lenge. Jeg er jo vant med å ha han hos meg hele tiden, så da gjør det ekstra vondt når han skal være borte fra meg så lenge.

Jeg trøster meg med at vi skal ha en kjempe fin tur når han kommer hjem og at vi hadde en utrolig fin dag sammen før han dro. Bildene er forresten tatt samme dag før han dro. Da var vi ute å spiste med mammaen min, søsteren min og tantebarnet mitt. Vi hadde en veldig fin dag sammen! Jeg greier nesten ikke å vente på at han skal komme hjem, for tårene kommer hele tiden nå. Jeg gjør ikke annet enn å tenke på han.

Nå gleder jeg meg bare til å få han hjem i morgen ☺️

14.07.2017

Vi fortjener en ferie!

 • Skrevet 14.07.2017 klokka 10:12
 • Kategori: Blogg


Hei på dere! Først vil jeg takke dere for at så mange valgte å lese innlegget mitt om stoffskifte i går kveld. Dere aner ikke hvor stor pris på at dere tar dere tid til å lese. Jeg er så takknemlig!

Tenk at nå er det allerede helg igjen. Jeg synes at ukene går så fort for tiden. Sommerferien er jo over før den har rukket å begynt. På søndag kommer Nickolay hjem etter å ha vært på ferie med pappaen sin, og på mandag reiser vi til Sverige. Er det noen som virkelig fortjener en ferie, så er det oss uten tvil. Formen min har vært utrolig fin den siste tiden, så jeg merker at stoffskiftet mitt begynner å bli mer stabilt, noe jeg er så glad for. Jeg håper at det vil fortsette sånn fremover, for det er så deilig å kjenne at jeg har ekstra energi om dagene.

Som sagt så reiser vi på feire på mandag, så jeg har mye å sette fingrene i denne helgen. Jeg skal pakke for både meg og barna, og jeg skal rydde og vaske leiligheten slik at det blir koselig å komme hjem igjen. 

I dag skal jeg og Ariel bare slappe av inne med tanke på at det bare regner her i dag. 
- Hva skal dere i dag?

10.07.2017

UKENS SPØRSMÅL

 • Skrevet 10.07.2017 klokka 12:15
 • Kategori: BloggHei, dere!
Nå har jeg tenkt til å starte med noe nytt på bloggen min som kan være morsomt for både meg og dere. Jeg tenkte nemlig å starte med " ukens spørsmål" som jeg svarer på hver søndag. Er dette noe dere synes hadde vært gøy? da har dere jo bedre mulighet til å bli kjent med meg som blogger også.

Dere får selv spørre om akkurat det dere lurer på, så skal jeg svare så godt jeg kan på spørsmålene deres. Så nå kan vi jo allerede begynne med denne ukens spørsmål. 
- Er det noe dere lurer på? :)


# Helene Nordvik

10.07.2017

Ny uke - Nye muligheter! ☺️

 • Skrevet 10.07.2017 klokka 10:57
 • Kategori: Blogg

Hei, dere! 😀
Nå er vi allerede i gang med en ny uke. Er det flere enn meg som synes ukene går utrolig fort? Jeg synes generelt at dette året har gått veldig fort, likevel har jeg kjent på at dette er et av de beste årene jeg har hatt sett bort i fra mye nedturer med stoffskifte, men det må jeg bare lære meg å leve med. Vi har vel egentlig ikke noen store planer denne uka. Det eneste målet jeg har er å få sortert ferdig det som var i boden. Hvis alt går etter planen vil det meste bli gjort ferdig i dag. Jeg krysser fingrene for fint vær de dagene fremover, for jeg vil ta med Ariel på stranden å leke mye denne sommeren.

Jeg har forresten fått endel spørsmål i forbindelse med manuset jeg holder på å skrive, så jeg tenkte at dette var noe jeg skulle få svare på i løpet av uken. Dere må bare stille flere spørsmål, så skal jeg få med de fleste.

Nå vil jeg bare ønske dere en fin uke, så snakkes vi senere 🖤

09.07.2017

Søndag

 • Skrevet 09.07.2017 klokka 11:15
 • Kategori: Blogg

Hei på dere! I går ble klokken 03:30 før jeg var i seng. Hjelpes min det kjennes på kroppen i dag altså! Var ikke meningen å holde på med sorteringen av boden så lenge, men tiden gikk fort når jeg var så godt i gang. Utrolig hva man finner altså.. Alt fra gamle bilder til en pc jeg ikke visste at jeg hadde, så nå blir det Sims på meg allikevel, haha! Herregud så deilig det er å sortere alt. Faktisk så er det ikke et ork heller, for det føles så godt når det er gjort! Jeg liker å ha det i orden, så da gir det meg en god følelse å vite at alt er i orden nede i boden også. Det er mye som blir kastet, men også mye som blir solgt og gitt bort til frivillighetssentralen hvor jeg bor.

Det blir mer sortering i kveld, for i dag skal vi hos et vennepar som bor en times tid unna. Skal bli godt å komme seg litt bort fra denne ryddingen også. Gleder meg til i morgen, for da får vi bort mye søppel også. Det er så godt å få gjort alt dette før vi reiser på ferie, for da kan vi komme hjem til at alt ser bra ut, og man kan sette seg ned å slappe av uten å ha dårlig samvittighet! Ønsker dere alle sammen en fin søndag!

Helene Nordvik

08.07.2017

Nå holder jeg på med et av mine mål for sommeren

 • Skrevet 08.07.2017 klokka 21:49
 • Kategori: Blogg


Et av målene mine for sommeren 2017 er at jeg skal rydde og sortere boden oppe og nede. Jeg skal vel innrømme at jeg angret på det målet når jeg så hvor mange esker og søppelsekker det faktisk var nede i boden. Dette var et av mine største mål for sommeren, så jeg hopper rett og slett bare i det, så nå er jeg godt i gang med sorteringen. På mandag kjøres det et lass med ting vi ikke skal ha lenger til dynga, mens andre ting selges og gies bort til frivillighetsentralen her hvor jeg bor. Det kommer til å føles så godt når dette er blitt gjort, for dette er egentlig noe jeg skulle gjort for leeenge siden. Enda bedre skal det føles når jeg kommer hjem fra ferie å tenke at boden også er fri for rot slik at jeg også kan komme hjem fra ferie å slappe av uten å måtte tenke at det er noe mer jeg skulle ha fått gjort før hverdagen starter igjen. 

Nå kommer jeg ikke til å sortere mer for i kveld, så nå skal jeg bestille meg en kebab rull, for det har blitt dårlig med middag i dag. Det føles ikke ut som om det er lørdag i dag, for som regel er det bare kos her hjemme på lørdager, men siden jeg valgte å prioritere lørdagen her til å sortere boden ble det en annerledes lørdag i dag. Uansett så har vi ferie i fjorten dager til, så vi har masse tid til å kose oss. 

- Hva gjør dere i kveld?

 

06.07.2017

I KVELD DRAR HAN

 • Skrevet 06.07.2017 klokka 19:28
 • Kategori: Blogg

Hei på dere, kjære lesere.
Hos oss er sommerferien godt i gang og vi har hatt noen kjempefine dager. Vi har gjort ulike aktiviteter og møtt familie hver eneste dag, så barna har virkelig ikke kjedet seg. Formen min har vært overraskende bra, så jeg håper at den holder seg fin resten av ferien også. I kveld reiser Nickolay på ferie sammen med pappaen sin, noe han gleder seg veldig til. Derfor har det vært ekstra viktig for meg at vi hadde en fin dag med tanke på at han skal være borte fra meg i hele ti dager! Hjelpes min, jeg kommer aldri til å bli vant til at han er borte fra meg så lenge, men jeg vet at han har det fint, så da greier jeg å slappe av også. Pappaen hans gjør en helt fantastisk jobb med Nickolay, så jeg vet at han er i trygge hender til en hver tid.
SAMSUNG CSCNå skal jeg bare telle ned dagene til han kommer hjem igjen, for da reiser vi på ferie til Østersund, noe jeg og barna ser veldig frem til. Det er så fint å kan glede seg over en tur til Sverige selv om det ikke er så langt unna. Verken jeg eller barna har det behovet for å reise langt for at vi skal kose oss. Jeg setter pris på turen til Sverige, å jeg gleder meg som et barn til å reise. Det er alltid så deilig å bare komme seg bort å bare tenke på seg selv og barna uten å måtte tenke på alt som skjer i hverdagen.

De neste dagene skal jeg ha full fokus på Ariel, for selv om storebror er borte er det viktig at Ariel får den oppmerksomheten hun fortjener også! Vi skal kose oss hver eneste dag og finne på aktiviteter som hun liker. 

SAMSUNG CSC

VI ØNSKER ALLE EN KJEMPE FIN SOMMER! <3

05.07.2017

Lek og moro på lekeplassen

 • Skrevet 05.07.2017 klokka 22:22
 • Kategori: Blogg

Hei på dere!
Vi har hatt noen dårlige regnværsdager her i trønderlag, så det har blitt mye tid inne de siste dagene. Heldigvis så glimter solen til av og til, så da prøver vi å komme oss fortest mulig ut for å ta vare på de øyeblikkene solen først titter frem. Det har vært en skuffende sommer hittil, men jeg håper virkelig at det blir finere vær når barna går ut i ferie fra neste helg. Vi er ganske heldige her vi bor, for vi har en stor plen rett utenfor leiligheten, også har vi en stor lekeplass like i nærheten. Åh, som jeg gleder meg til helgen, for da skal jeg få ryddet på verandaen og kjøpt sandkasse og basseng til barna som skal være ute på verandaen. Det er så mye rot der nå, så det skal bli deilig å gjøre det fint der nå. Jeg har så mange planer om hvordan jeg skal innrede der, så det skal bli gøy!

Vi hadde forresten en kjempe fin stund på lekeplassen mens finværet holdt seg bra. Nickolay og Ariel leker bare bedre og bedre sammen også nå. Det er nok fordi hun begynner å vokse til og skjønner mer av leken. Begge barna elsker å leke ute, og begge har stor interesse av å leke i sandkassen. Skal innrømme at jeg synes det er utrolig gøy å leke i sandkassa. Husker så godt da jeg var liten, da lekte jeg i sandkassa hele tiden med vann, biler og båter. Jeg lagde veier, hus, garasje og elver, så det er ekstra gøy når barna også synes dette er gøy, for da lærer vi av hverandre.Ja, det må jeg fortelle dere.. 
Nå er sommerferien planlagt. Vi reiser nemlig til Østersund i 5 dager i år. Åh, som jeg gleder meg!
Vi reiser ikke før den 17 juli, men det skal bli godt å ha noen rolige dager før vi reiser, så det gjør ingenting. Nå har vi vært i Østersund så mange ganger at vi begynner å bli lokalkjent, haha! Vi trives veldig godt der, og nå vet vi jo hvor alt er. Barna gleder seg masse til å bade, leke og dra i dyreparken. Nickolay gleder seg til å spise på MAX også, haha. Det er blitt vårt faste spisested der nå. Seriøst, har dere smakt den burgeren? Den er så sinnsykt god!

Helene Nordvik

04.07.2017

Mammapolitiet eksisterer ikke

 • Skrevet 04.07.2017 klokka 21:05
 • Kategori: Blogg

Hei på dere. Er du en av de mødrene som er redd for å gjøre feil? En av de mødrene som alltid spør hva andre mødre mener før du tar et valg? Hver eneste dag ser jeg mødre som legger ut spørmål om hva andre mener om valget de tenker å ta, som for eksempel: Hei dere! Sønnen min er 5 måneder og jeg ble invitert med ut for å feire bursdagen min. Er det feil om jeg lar sønnen min overnatte hos besteforeldrene sine denne natten?.

Kommentarene strømmer inn. Positive og negative, utrolig nok mest negative. Negative kommentarer fra det såkalte mammapolitiet som mener ditt og datt. Jeg blir så lei meg når andre mødre spør hva andre mener, for kjære du som er mamma til en liten tass, barneskolebarn eller tenåring. Du skal ikke bry deg om hva andre måtte mene. Så lenge du er trygg på barnet ditt og den avgjørelsen du tar, så er nemlig valget ditt helt riktig. Ingen andre skal legge seg i hva du gjør og hvordan du gjør ting. Det finnes alltid mødre som skal fortelle deg hva som er riktig og galt. Mødre som tror de er så mye bedre enn alle andre, men vet du hva? Det er bare du, og akkurat du som er den perfekte mor for ditt barn. Det er du som kjenner barnet ditt best og du skal være trygg på at dine avgjørelser er riktig for deg og barnet ditt. Det er alltid, og da mener jeg alltid noen som sitter der å skal mene noe om absolutt alt. Ja, gjerne negative meninger, nettopp fordi de ønsker å kritisere andre mødre for å føle seg bedre selv. 

Jeg har spurt meg selv mange ganger om hvorfor vi mødre ikke kan støtte hverandre mer i de avgjørelsene vi tar og heller kanskje lære av hverandre istedet for å kritisere til en hver tid, for hver gang ser jeg disse negative kommentarene. Mammapolitiet, det er det de kaller seg. De mener iallefall det selv, men vet dere hva? Mammapolitiet eksisterer ikke, for disse menneskene er kun ut etter å kritisere andre for å føle seg bedre selv og for å gi andre mødre en dårlig følelse ovenfor seg selv som mor. Jada, jeg vet om flere som er blitt usikker på seg selv som mamma fordi de har fått negative kommentarer, inkludert meg selv. Er det sånn det skal være? at andre skal gjøre oss usikker på mammarollen? Nei overhodet ikke. Man skal være sikker på seg selv i mammarollen man gjør, og det er jeg blitt nå. Ingen tråkker meg på tærne og kritiserer hvordan jeg oppdrar barna mine eller hvilke avgjørelser jeg tar, nettopp fordi jeg alltid tenker nøye igjennom om det er riktig for meg og barna mine.


Så kjære mammaer der ute: Vær trygg på dine avgjørelser ovenfor deg og barnet ditt. Ikke la andres meninger påvirke deg, og for guds skyld - IKKE LA NEGATIVE KOMMENTARER OG MENINGER ØDELEGGE DINE TANKER OM HVORDAN DU ER SOM MAMMA. Det er bare du, og akkurat du som vet hva som er greit og best for barnet ditt. Det er du som kjenner barnet ditt best, så ikke la andre mene noe om din barneoppdragelse eller avgjørelser.

Enkelt og greit, mammapolitiet eksisterer ikke!

04.07.2017

NICKOLAY SINE MÅL FOR SOMMEREN 2017

 • Skrevet 04.07.2017 klokka 11:56
 • Kategori: Blogg


Nå er sommerferien 2017  i gang og Nickolay har allerede begynt å snakket mye om hvilke mål han har for denne sommeren. Naturligvis så har han som mål å bade og leke så mye som over hodet mulig, og han gleder seg også til å dra i dyreparken. Likevel så er det største målet hans å lære seg å sykle uten støttehjul, noe jeg støtter han fullt og helt i. Han har nemlig fått seg en splitter ny sykkel og hjelm bare for noen uker siden, så nå er han godt i gang med å lære seg å kjenne sykkelen, ikke minst det å holde balansen, for det er jo ikke bare bare. Skal si jeg er mer nervøs enn han for at han skal lære seg å sykle uten støttehjul. Vel, han viser jo ikke at han er nervøs i det hele tatt. Tøffingen min! 

Man må vel regne med at det blir mye knall og fall. Husker jo selv fra når jeg skulle lære meg å sykle. Herrefred som jeg trynet, og til de grader å. Opp på sykkelen igjen og fortsatte - om og om igjen! Vel, barn har vel ikke de største bekymringene for akkurat dette, så det er vel verst for oss foreldre. Jeg skal kjøpe inn knær og albuebeskyttere, sånn at vi slipper noen alvorlige skader før vi reiser på ferie. Overbeskyttende, jeg? neeeeida... Ønsker bare at ikke hele ferien skal ende med sykehusbesøk eller avbestilling av ferietur, haha!
Nå har vi tatt sommerferie og vi skal nyte hver eneste dag sammen. Vi skal også besøke mye familie og venner før vi reiser på ferie, slik at vi slipper å sitte med dårlig samvittighet for at vi ikke har prioritert venner og familie i ferien.

- Hva er deres mål for sommeren?
Tenkte jeg skulle skrive litt om mine mål for sommeren senere. Jeg skal også skrive mine mål for dette året, selv om jeg føler på meg at jeg ikke greier å gjennomføre alle målene i år. Det er noen av målene jeg har mistet litt motivasjon for å fullføre, men jeg må bare bite tennene sammen, nok en gang!

- Helene Nordvik

 

03.07.2017

En perfekt start på ferien

 • Skrevet 03.07.2017 klokka 21:05
 • Kategori: Blogg

SAMSUNG CSC
Hei, kjære dere!
Vi har hatt en perfekt start på sommerferien. I helgen har det gått i ett helt siden fredag. Det har ikke gått en dag uten at det har vært fullstappet med hendelser og aktiviteter for barna. Jeg er så takknemlig for at formen min har holdt seg så fin som den har vært. Vi har vært å sett på sommertoget, hilset på fantorangen, vært på badeland og hatt det veldig fint sammen med flere i familien. Nå er vi kommet oss hjem igjen og barna sover godt i sengene sine. Borte bra, men hjemme best. Stemmer ikke det? Vel, jeg synes alltid det er deilig å komme hjem til sin egen leilighet, ikke minst til senga si. 

Allerede i morgen starter en ny dag med aktiviteter. For nok en gang skal vi dra å se på sommertoget og hva de har å by på her i nærområdet. For i morgen kommer de faktisk til Hommelvik som er hjemplassen min, så det skal bli koselig. Jeg har også store planer om å få ryddet og vasket leiligheten i morgen, for ja, den ser ikke ut akkurat nå. Jeg skal også på møte med NAV for å høre om hvordan fremtiden min blir i forhold til arbeid osv. Jeg kjenner jeg gruer meg litt, for dette møtet betyr ganske mye for meg og fremtiden min. Vær så snill å krysse fingrene for meg da. 

Nå skal jeg bare ligge på sofaen å late meg hele kvelden før jeg skal dusje å finne senga. Tenkte å legge ut et innlegg litt senere om hvilke mål jeg har for denne sommeren, så gjerne ta en titt innom senere i kveld også.

- Helene Nordvik

02.07.2017

Sommertoget: Møte med fantorangen

 • Skrevet 02.07.2017 klokka 11:11
 • Kategori: Blogg

Hei, kjære lesere.
I går hadde vi en perfekt dag. Barna var glade og lykkelige hele dagen, så starten på sommerferien kunne virkelig ikke blitt bedre!

Vi tilbringer starten av sommerferien sammen med bestemoren til barna mine som bor i Steinkjer, å vi var så heldig at sommertoget kom hit i går og hadde arrangement hele dagen. En av barnas store drøm, å møte fantorangen ble til virkelighet da de fikk møte fantorangen personlig. Jeg tror aldri jeg har sett så mye glede i øynene deres før. Nickokay var helt i skyene og Ariel smilte fra øre til øre selv om hun syntes at det var litt skummelt.

I starten ville Ariel bare se fantorangen og de andre bamsene på avstand, men hun ble fort ivrig å løp etter dem for å se på de.

Dere aner ikke hvor heldige vi var med været i går. Det var nærmere tretti grader hele dagen. Ja, det var nesten ubehagelig varmt, men man skal virkelig ikke klage for det var utrolig deilig. Bada badet også i bassenget på verandaen for å kjøle seg ned. Lykkerus er det jeg kan beskrive barna i går, rett og slett. Det varmer mammahjertet mitt når jeg ser hvor lykkelige barna mine blir.

Det ble tatt mange fantastiske flotte bilder i går som kommer til å gi oss minner for resten av livet. Jeg er så stolt over de snille vakre barna mine! Vi kunne ikke hatt en mer perfekt start på sommerferien, å den har bare så vidt begynt! Hvem har sagt at man må reise langt for å få en fin ferie med flotte og minnerike opplevelser? Vi storkoser oss her hjemme vi!

I dag er vi klar for en ny dag med nye muligheter, å i dag går turen til badeland som jeg er så heldig å fått sponset!

Ønsker dere alle en kjempe fin søndag og en nydelig og minnerik sommer videre!

- Helene Nordvik

30.06.2017

DEN SISTE DAGEN!

 • Skrevet 30.06.2017 klokka 11:05
 • Kategori: Blogg


Nå er Nickolay i barnehagen for å fullføre den siste dagen i barnehagen. Dette føles så trist. Ja tårene mine triller faktisk. Det er så mye tanker og følelser som strømmer gjennom hodet mitt akkurat nå, men det er vel også en fin ting? det betyr vel bare at vi har trivdes med den barnehagen han har gått på eller hva? Jeg må si det er vemodig bade for meg og han å ta farvel med barnehagen for aller siste gang. Vi er jo blitt så glad i alle som jobber der og han har hatt mange fine år med utvikling, lek og forståelse som vi er så fornøyde med. Det gjør vondt og følelsene mine er i sving. Jeg kan ikke helt forstå det. Er gutten min plutselig blitt stor nå? Vel, han er jo veldig klar for å begynne på skolen, men han kommer alltid til å være den lille gutten min i mange år til enda.

Helt ærlig, så har jeg gruet meg til denne dagen. Jeg vet hvor godt han trives i barnehagen og jeg vet hvor mye han kommer til å savne barnehagen. Jeg tror ikke helt at han skjønner at det er over enda. Min oppgave nå er å få han til å innse at det blir så fint å starte på barneskolen og at han er blitt stor gutt nå. Jeg tror det blir rart for Ariel at han ikke skal være i barnehagen også, for hun har jo følt en trygghet med å ha han der, men nå skal han ikke være der lenger. Hun blir sikkert å gå å lete etter han i starten, for hun skjønner jo ikke stort enda. Jeg tenker at kanskje de får et enda sterkere bånd for hverandre nå, med tanke på at de ikke møtes i barnehagen? Vel, mye kan skje og dette blir jo en helt ny hverdag.

Nå skal vi bare nyte ferien sammen, å allerede i dag skal vi reise på besøk til familie å kose oss. Jeg ser virkelig frem til disse ukene. Nå ønsker jeg dere alle en kjempe fin sommerferie <3

- Helene Nordvik

28.06.2017

Kos i parken

 • Skrevet 28.06.2017 klokka 22:45
 • Kategori: Blogg


Hjelpes min så varmt det har vært i dag. Er det ikke rart? når vi først får sol og varme så klager vi med en gang, enda det var det vi ønsket oss. Haha! I dag dro vi direkte til parken etter at barna hadde vært i barnehagen. Utrolig deilig å kunne være ute hele dagen å bare nyte solen, eller hva? I morgen er det også meldt strålende sol, så det blir å være ute hele dagen da også. Jeg synes det er så fint at barna får noen skikkelige sommerdager i barnehagen før de tar ferie. Det har vært så koselig å hente barna de siste dagene, for Nickolay og Ariel har lekt sammen ute hver dag når jeg har hentet de de siste dagene. Det er ikke noe annet som varmer mammahjertet mitt mer enn å se den store kjærligheten barna mine har for hverandre <3
Vi avsluttet dagen med hjemmelaget pizza og "mot i brøstet" (favoritt programmet til Nickolay) før barna fant sengen. Nå har jeg nettopp dusjet og tenkte å sette på en skrekkfilm før det blir natta på meg også. Hmm, tenkte faktisk å se purge. Åh, som jeg elsker de filmene! Har sett de før, men ser de gledelig om igjen. 
- Hva har dere gjort i dag?

27.06.2017

De aller siste dagene

 • Skrevet 27.06.2017 klokka 11:43
 • Kategori: Blogg

Denne uken er både vondt og god på samme tid. Grunnen til at den er god er fordi det er bare en uke til at vi tar ferie sammen alle sammen, å det skal bli så utrolig deilig. Jeg skal ta vare på hver eneste dag i ferien, og denne ferien skal nytes til siste dag. Det vonde med denne uken er at dette er den siste uken i barnehagen for Nickolay. På fredag er det Nickolay sin aller siste dag i barnehagen for godt, og dette føles så vemodig. Over fire år med barnehage og nå er det snart over, men minnene kommer alltid til å være der. Det har skjedd så mye på disse årene og Nickolay har blitt en omtenksom, flink og hjelpsom gutt med mye personlighet. Nickolay har ikke kunnet gått på en bedre barnehage, vi er så fornøyd med barnehagen og de som jobber der. Heldigvis mister jeg vi ikke helt kontakten med de med tanke på at Ariel skal fortsette der. 

Jeg vet at Nickolay tar dette veldig tungt. Det er jo ikke så rart heller, for dette er jo en avsluttende i fase i livet hans, og han skal jo starte en helt ny fase. Det er nå han virkelig trenger de aller nærmeste rundt seg, og spesielt mammaen sin. Det er viktig for meg å få han til å glede seg over det å begynne på skolen og la han få den følelsen av å ha blitt stor gutt. Vi skal bruke de nærmeste ukene på å kjøpe alt han trenger til skolen, ikke minst et helt nytt antrekk til skolestart. 

Vi prøver å ikke tenke så mye på den nye fasen i livet hans akkurat nå, for nå skal vi bare kose oss masse i ferien med lek, bading og dyrepark. Tror denne ferien kommer til å kjempefin!- Helene Nordvik

24.06.2017

Jeg gjemte meg bak maske og slør

 • Skrevet 24.06.2017 klokka 16:46
 • Kategori: Blogg

I mange år har jeg gjemt meg bak maske og slør, nærmere sagt løshår og mye sminke. Aldri har jeg verken følt at håret mitt er fint eller at jeg er noe pen. Dette har vært slitsomt i lengden, samtidig som at det ikke har hjulpet å hatt så dårlig selvtillit som jeg har hatt de siste årene. Helt siden jeg ble syk i 2011 under svangerskapet har jeg hatt en enorm vektøkning hele veien de siste årene. Det har vel heller ikke gjort selvfølelsen noe bedre. Jeg har jo også akkurat som de fleste andre kjent på kropps press, noe som har gjort at jeg har sett på alle andre jenter som en slags trussel. Sånn har det vært i mange herrens år, og hjelpes min så slitsomt det har vært. Med utfordringer både i forhold, venner og familie har jeg vokst mye med tanke på alt av motgang og svikt jeg har møtt. Jeg har blitt sterkere, fått mer tro på meg selv som menneske, men ikke minst - jeg har blitt eldre og fått andre verdier.

Jada, selvsagt bryr jeg meg om utseendet mitt, og jeg skulle gjerne vært noen kilo lettere, men jeg har innsett at det er sånn jeg er. Vekten er på grunn av sykdommen min, ikke fordi jeg er lat. Utseendet mitt er faktisk ganske ok, og nå greier jeg faktisk å gå ut offentlig uten både sminke og løshår uten å skamme meg. Jeg er den jeg er, og jeg ser ikke på andre jenter som en trussel lenger. Nettopp fordi jeg vet at jeg er et godt menneske og fordi jeg er bra nok som jeg er. De som mener noe annet kaster jeg enkelt ut av livet mitt, for de fortjener meg ikke. Brutalt men sant!

Jeg vet hvor mange som sitter med akkurat samme tanker som meg, og som sitter med et dårlig selvbilde. Vær så snill kjære dere, dere er så vakre som dere er. Unike og gode mennesker! Ikke la noen eller noe ødelegge dere. Se på deg selv å finn de fine sidene ved deg og start der. Jeg brukte nesten 6 år, men det føles så godt i dag. Selvtilliten min er blitt bedre, og det blir din også om du starte med å fokusere på de gode sidene dine. Husk at ingen er som deg -  du er unik og det finnes bare en av akkurat deg!!

21.06.2017

Det er vanskelig å forstå både for han og meg

 • Skrevet 21.06.2017 klokka 17:07
 • Kategori: Blogg

Hei på dere. Nå er det en god stund siden jeg har blogget, og det er flere, faktisk mange grunner til dette. Faktisk så mange forskjellige grunner at jeg kommer til å skrive flere innlegg om akkurat dette. Den ene grunnen er at jeg har brukt mye tid sammen med barna, spesielt Nickolay. Han skal jo begynne på skolen til høsten, så det har vært mye møter og avslutninger. Det er vanskelig både for han og meg å innse at han faktisk er ferdig i barnehagen for godt om en ukes tid. Ja, det er vemodig og Nickolay har egentlig ikke godtatt dette helt enda, noe jeg har stor forståelse for. Han trenger tid til å ta dette innover seg, ikke minst tid til å innse at han er skolegutt til høsten. 

SAMSUNG CSC

Det er jo ingen hemmelighet at det er en stor overgang fra barnehage til skole, så dette er en tanke vi har begynt å snakket mye om. Heldigvis så føler både jeg og Nickolay at han er klar for å starte på skolen, men at barnehagen blir et stort savn. Sammen med Nickolay skal vi dra i løpet av neste uke å kjøpe inn både skolesekk, antrekk og alt han måtte trenge til første skoledag. Dette er både en sårbar og spennende fase i livet til Nickolay, så det er viktig at jeg bruker mye tid sammen med Nickolay fremover, så derfor kan det bli litt mindre innlegg på bloggen fremover. Jeg kommer til å skrive et mer utfyllende innlegg om tankene rundt skolestart i et annet innlegg, men nå må jeg faktisk løpe. Skal lage middag og bade barna nå.

Vi snakkes senere!


 

08.06.2017

Sommerfest med barna

 • Skrevet 08.06.2017 klokka 20:31
 • Kategori: Blogg

Hei kjære lesere.
I dag har jeg og barna vært på sommerfest i barnehagen hvor vi grillet og lekte. Dette var helt topp for barna, så de storkoset seg. Vi ble dessverre ikke lange stunden da det blåste noe enormt og vinden gjorde at det ble veldig ubehagelig for Ariel å være ute. Vi hadde likevel en flott stund sammen i barnehagen i dag og gleder oss til flere slike fine stunder i barnehagen. Det er jo spesielt fint for Nickolay å være med på disse stundene med tanke på at han har bare noen uker igjen i barnehagen før han skal starte på skolen.

Jeg synes det er så fint at Ariel og Nickolay får gå på samme barnehage i noen uker til før de skiller lag med tanke på at Nickolay begynner på skolen. Nickolay har hatt mange fine år i barnehagen og vi har trivdes veldig med den barnehagen han går på, så vi håper at Ariel får like mange fine år i barnehagen som storebror. Det er så morsomt å se at Nickolay er mer opptatt av å leke med lillesøster enn å leke med kompisene sine når Ariel også er med på slike ting i barnehagen. Dette er virkelig et stort tegn til omsorg og søskenkjærlighet. Ariel elsker å være med storebror, selv om det vises tydelig på Nickolay at han blir lei noen ganger, men dette er fullt forståelig, haha!

Vi avsluttet dagen med at barna fikk seg et bad og en bedre kveldsmat til barne tv.
Nå skal jeg bruke resten av kvelden på å slappe av, blogge og se en film eller serie. Kveldene er blitt så deilige nå som Ariel sover bedre om kvelden. For første gang på 16 måneder, så har jeg faktisk noen timer av kvelden for meg selv, å det gjør faktisk utrolig godt.

- Hva har dere gjort i dag?

01.06.2017

Så mange i Norge blir mobbet på grunnskolen daglig.

 • Skrevet 01.06.2017 klokka 18:51
 • Kategori: Blogg


Det er ofte at mobbing kommer frem i dagens lys, men hvor mange blir egentlig mobbet på grunnskolen i Norge daglig? Dette har jeg tenkt å ta opp med dere slik at dere faktisk innser hvor stort problem dette er blant elever og grunnskoler i Norge.
Mine spørsmål er også:
- Hva gjør man for å stoppe mobbing?
- Hva gjør skolen?
- Hva gjør foreldrene?Hele 10-11% elever blir mobbet på grunnskolen. Det vil si 1 av 10 elever, noe som utgjør hele 63000 elever på landsbasis. Blant elever på grunnskolen er det også 5-6% som oppgir at de mobber elever regelmessig. Dette utgjør ca 30000 elever for Norge som helhet. Mange sliter psykisk og kan få psykiske plager i lang tid etter å ha opplevd mobbing. I flere tilfeller er også mobbing hovedårsaken til at flere unge begår selvmord. Folk som har blitt mobbet er også mer utsatte for depressive reaksjoner og angst. Mobbing er ikke konflikt, men en type overgrep.

Hva kan skole og rektor gjøre når et barn blir utsatt for mobbing på skole?

 • Tro på den som sier at de bli plaget.
 • Stanse de som plager andre.
 • Lage en plan så fort som mulig, om hva rektor vil gjøre for å løse saken.
 • Fortelle elever og foreldre at de kan klage til Fylkesmannen dersom rektor ikke lager en plan, eller planen er for dårlig.
 • Undersøke at mobbingen har stanset.
 • Fortelle det som har skjedd til foreldrene til de som mobber og plager.
 • Vurdere om skolen trenger hjelp for å stanse mobbingen.

 

Det finnes også ulike tiltak som skolen kan gjøre. Her er noen eksempler på tiltak:

 • Forebygge tiltak som å jobbe med klassemiljøet.
 • Sette inn en ekstra lærer eller assistent.
 • Alvorlige samtaler med de som mobber.
 • Møter med rektor.
 • Ekstra tilsyn i friminuttene.
 • Disiplinære tiltak, som bortvisning og igjensitting.
 • Handlingsplan for å stoppe mobbingen.
 • Temakveld om mobbing.
 • Opplæring i digital dømmekraft.
 • Fellesskapende prosjekter.

Alle barn har rett til en trygg og god skolegang uten mobbing. Alle barn har rett til å ha det bra på skolen.
Flere lurer også på når det er riktig at foreldrene griper inn og tar tak. Dette er opp til hver forelder. Enkelte lar skole prøve å løse saken først, mens andre foreldre ønsker å være til stede fra første stund. Det viktigste her er å ta tak i barnets problem og få et godt samarbeid mellom skole, rektor, barn og foreldre. Sammen må man finne en løsning på problemet.

Alle ønsker slutt på mobbing, men dessverre er nok mobbingen kommet for å bli. Dette er nok ikke noe man får stoppet helt, men likevel kan man gjøre at enkeltpersoner får den hjelpen de trenger for å få stopp på mobbingen. Jo flere enkeltpersoner som slutter å mobbe, jo mindre enkeltpersoner blir mobbet. En plass må man starte, så får man håpe at vi til slutt kan sende våre barn og barnebarn på en mobbefri skole, slik at de får den skolegangen de fortjener.

- Helene Nordvik 
Følg meg gjerne på facebook HER.

29.05.2017

JEG VAR FOR FEIT TIL Å KJØPE KLÆR I DEN FINE BUTIKKEN

 • Skrevet 29.05.2017 klokka 13:24
 • Kategori: Blogg

Kjenner du den følelsen selv? Du går inn i den fine butikken med alle de fine klærne du virkelig ønsker å kjøpe, men så finner ut at de ikke har større størrelser en L, muligens XL. Det første du møter er blikket fra ekspeditøren som lar blikket rulle over deg fra topp til tå. Den følelsen av at her har du ikke noe å gjøre fordi du rett og slett er for feit. Jeg har virkelig ikke telling på hvor mange ganger dette har skjedd, for ja det er virkelig mange ganger. Jeg bruker gjerne XXL for at klærne skal sitte fint, men den størrelsen finner man dessverre ikke i finere butikker. Det gjør like vondt hver gang, så vondt at jeg ikke lenger har lyst til å shoppe klær. Jeg føler meg like dum hver eneste dag, nettopp fordi jeg vet at de ikke har min størrelse. Jeg drømmer meg bort i klærne deres og skulle så inderlig ønske at jeg også kunne ha muligheten til å gå i de klærne. 


Er det rart at man kjenner på kropps presset når ikke en gang de fine butikkene lager større størrelser enn maks XL? Har ikke vi som bærer en større kropp like mye rett til å gå i fine klær fra finere butikker? Må man virkelig bare gå på butikker som er laget for større mennesker? Vel, kjempe fint at det finnes butikker for større mennesker, men vi skal da virkelig ikke føle oss annerledes bare fordi vi er større enn andre? 

Vi lever i et samfunn hvor alle har ulike størrelser og fasonger. Vi er et samfunn hvor alle skal respektere hverandre for den man er. Man skal ikke behøve å gå i spesielle butikker for å kjøpe klær bare fordi man er en XXL. Det er helt feil at tanken er å gå ned i vekt for å kunne gå i normale og fine butikker som andre som er S og M. Hva med de som bærer en sykdom som gjør at de legger på seg? Mennesker som ikke går ned i vekt uansett hva de gjør? Skal man virkelig ikke få lov til å kjøpe de klærne man ønsker bare fordi man er for stor og fordi butikkkjedene ikke ønsker å ta inn store størrelser? 

Vi som bærer større kropper har like stor rett på å kjøpe de samme klærne som en S eller M størrelse. Vi har like mye rett til å handle der hvor andre handler. Er det rart at det er kropps press? som jeg fortalte tidligere så er noe av det verste jeg vet å kjøpe meg nye klær. Jeg hater det, nettopp fordi fåtallet av butikkkjeder har min størrelse. Jeg er så sikker på at det er mange der ute som føler og tenker akkurat det samme som meg. Som tenker tanken om å føle seg mindre verdt fordi man har noen ekstra kilo på kroppen. Er det virkelig sånn det skal være?

Jeg mener at alle butikkkjeder må begynne å produsere klær i større størrelser, for vi har like mye rett til å kjøpe de samme klærne som de som bærer en mindre kropp. Jeg mener også at butikkkjedene ville tjent MYE på å begynne å produsere større størrelser i butikken sin, da de ville økt omsetningen med 50% da halvparten av befolkningen faktisk er overvektige.

Gjerne del dette innlegget om du kjenner på det samme som meg, for dette er virkelig et budskap som bør bli tatt videre.


- Helene Nordvik
 

27.05.2017

LEK OG MORO :)

 • Skrevet 27.05.2017 klokka 20:05
 • Kategori: Blogg

God lørdagskveld, kjære lesere.
I helgen er Nickolay hos mormoren og morfaren sin sammen med søskenbarnet sitt. De har storkoset seg på fisketur i dag. Jeg og Ariel har hatt en rolig dag frem til vi dro til lekeplassen i ettermiddag. Der lekte vi i flere timer. Åååå, det er så deilig å se hvordan hun koste seg. Hun har også begynt å si " borteee, tittitt! " hahaha, hun er så herlig! 
Nå har hun nettopp lagt seg etter å ha spist sveler til kveldsmat. Snakk om en perfekt dag - jeg er så fornøyd med denne dagen! 
Jeg legger ut noen bilder fra dagen vår :) Hva har dere gjort i dag?

 

 

 

 

 

I morgen har jeg et samarbeid med vitenskapmuseet i Trondheim, så vi gleder oss masse til vi skal dit i morgen :-)
Ha en fin kveld videre alle sammen!

- Helene Nordvik
 

27.05.2017

5 TING DERE IKKE VISSTE OM MEG

 • Skrevet 27.05.2017 klokka 15:45
 • Kategori: Blogg
 • Jeg elsker å spise isbiter. Det var nok da jeg gikk gravid med sistemann da jeg begynte å bli så glad i isbiter. Når jeg sier isbiter, så mener jeg isbiter - og kun de uten drikke. Det er så godt å sitte med et glass med isbiter å knaske de. 
   
 • Jeg bruker q-tips i ørene når jeg sitter på do. Hahaha, dere tenker at jeg er helt syk nå, men helt seriøst - det er en deilig følelse, haha! 
   
 • Edderkopper er det verste jeg vet. Er det noe jeg virkelig er redd for, så er det edderkopper. Jeg knekker sammen i tårer hver gang jeg ser en edderkopp. Helt ærlig så vet jeg ikke hvorfor det er sånn, for jeg vet jo at de ikke er noe farlige. Vet dere hva? jeg føler nesten at de liker å komme hjem til meg og ler av meg fordi jeg blir så redd. Haha!
   
 • Jeg er et veldig følsomt menneske. Det er helt sykt hvor følsom jeg har blitt de siste årene. Tidligere har jeg vært ganske hard og iskald, men nå skal det ikke mye til før jeg blir lei meg og begynner å gråte. Av og til så skulle jeg ønske at jeg var like hard som jeg var tidligere, for enkelte fortjener faktisk ikke tårene mine.
   
 • Jeg har permanent makeup. Jeg har tatovert både eyeliner under og over, pluss at jeg har tatovert øyenbryn. Veldig fornøyd med at jeg tok det valget og det har hjulpet meg veldig med selvtilliten med tanke på det å gå uten sminke. Samtidig føles det godt å faktisk våkne opp "med" sminke.  Helene Nordvik
25.05.2017

IS OG HELLIGDAG

 • Skrevet 25.05.2017 klokka 13:34
 • Kategori: Blogg


Jeg setter sånn pris på disse helligdagene hvor alle har fri. Vi kan nyte dagen sammen og gjøre akkurat det vi har lyst til. Nå har vi nettopp vært på butikken å kjøpt is, så nå koser vi oss masse med is og spill. Nickolay er blitt veldig glad i å se "Mot i brøstet" på tv2Sumo, så det har gått med noen episoder av det i dag. Vi har egentlig ikke lagt de store planene i dag, men skal på besøk til oldeforeldrene til barna som er på gamlehjemmet. Det er så sjeldent at vi får møtt familie da det skjer noe til en hver tid, så da er det veldig fint å bruke slike dager på akkurat det å møte familie.Ellers i dag blir det nok bare å få unna litt husarbeid og lage middag når den tid kommer. Barna skal også få dusje og bade seg til kvelden. Hva er vel bedre enn å legge seg nydusjet eller nybadet? ååh, det er jo verdens beste følelse. Spesielt når rommet er nyvasket også med nytt sengetøy.
Jeg ønsker dere alle en kjempefin helligdag! Hva skal dere i dag?

24.05.2017

3 TIPS TIL BEDRE ØKONOMI

 • Skrevet 24.05.2017 klokka 14:57
 • Kategori: Blogg

Hei på dere kjære lesere.
I en hverdag som tobarnsmor er det nok som skal betales, kjøpes og planlegges. Hver eneste måned har man regninger som skal betales, mat som skal kjøpes og barna trenger nye sko, klær og leker til en hver tid. Hvordan skal man få råd til alt dette om man ikke har så mye penger å rutte med? Jeg tenkte nå å gi deg noen få tips som kan hjelpe deg til bedre økonomi. For hvem ønsker vel ikke så god økonomi som mulig?

1. Gjør EN storhandel hver eneste måned.
 Planlegg menyen dag for dag godt. Sett opp en liste over hva du har fra før og hva du trenger å kjøpe til hvert måltid hver dag i en måned. Tenk deg selv hvor mye ekstra du kjøper om du drar på butikken tre-fire ganger i uken for å handle mat. Da handler du kanskje med massevis av ting du egentlig ikke trenger. Kanskje du også greier å unngå å bruke masse penger på godteri og brus også hvis du faktisk handler en dag i uken? Vel, jeg merker flere tusen kroner forskjell på å handle en gang i måneden fra når jeg handlet flere ganger i uken. Jeg bruker faktisk i underkant av 3000,- på mat hver måned, og som oftest greier jeg meg med 2500 kroner i måneden. (se hvorfor i tipset under)

2. FIRST PRICE. Alfa omega altså! Jeg sparer så mye på å handle de fleste matvarene i first price. Dere aner virkelig ikke hvor mange tusenlapper dere faktisk sparer på å handle de fleste varene i first pris. Prøv det, så skal dere se at smaken er ikke så forskjellig som de fleste tror. Selvsagt er det enkelte matvarer man "må ha" ekte varer fra, men da kan du faktisk unne deg det uten at det koster alt for mye. Hver eneste måned handler jeg de fleste matvarene i first price, å jeg har virkelig angret på at jeg gjør det. Jeg sparer så utrolig mye penger på å faktisk gjøre det. Penger jeg kan spare eller penger jeg kan bruke på noe annet jeg eller barna trenger.

3. Tenk deg om flere ganger før du faktisk kjøper noe. Det er helt greit å unne seg noe av og til, men hver måned synes jeg ikke man skal unne seg noe. Her kommer alltid barna i første rekke uansett. Det er alltids noe nytt de trenger av klær og sko, spesielt nå etter at minstejenta begynte i barnehagen er det alltids noe nytt som trengs. Jeg kjøper meg så si aldri klær lenger, kun sminke annenhver eller hver tredje måned. Jeg er så fornøyd med hvordan jeg håndterer pengene mine slik at jeg får mer romsligere økonomi. Jeg bruker heller litt ekstra penger på å faktisk ta med barna på lekeland, badeland osv.

- Hva synes du om tipsene mine?
- Hvordan er ditt forhold til økonomi?

22.05.2017

Vil dere bli bedre kjent med meg?

 • Skrevet 22.05.2017 klokka 13:43
 • Kategori: BloggHei på dere kjære lesere!
Akkurat nå sitter jeg å kjenner på at det var riktig av meg å bytte plattform, for jeg føler allerede at jeg har kommet i god kontakt med flere av dere. Jeg gleder meg så mye til å bli bedre kjent med dere. Tenk det, at man kan faktisk skaffe seg venner gjennom det å blogge. Hvem ville tro det? Vel, jeg har faktisk fått flere gode venner gjennom bloggen som jeg aldri har møtt før, og en av mine største drømmer akkurat nå er faktisk det å møte disse herlige jentene på virkeligheten, for det hadde vært så utrolig koselig. Så dere som sier at man kan ikke være god venn med noen man ikke har møtt: DERE TAR FEIL! Jeg gleder meg masse til å bli kjent med enda flere her inne og få enda flere venner inn i livet mitt.

Siden jeg nå er på en "ny" plattform igjen, så tenkte jeg å kjøre i gang en spørsmålsrunde, slik at dere som vil kan bli bedre kjent med meg!:-)
- Er det noe dere lurer på? :-)
 

20.05.2017

Det var tungt å se han dra..

 • Skrevet 20.05.2017 klokka 14:19
 • Kategori: Blogg

GOD LØRDAG ALLE SAMMEN!

I går dro Nickolay til pappaen sin, og for første gang på lenge tok jeg det utrolig tungt selv om han gledet seg masse til at pappaen hans skulle hente han. Grunnen til at jeg tok det så tungt er nok fordi det har vært så mye sykdom på minstejenta at jeg føler at det har blitt lite oppmerksomhet på han de siste dagene. Heldigvis vet jeg at han har det kjempefint hos pappaen sin, så jeg greier å slappe av med den tanken. Nå som Ariel endelig begynner å bli frisk igjen, skal vi dra å kjøpe ny sykkel og radiostyrt bil når Nickolay kommer hjem igjen. Det var så tungt i går etter at Nickolay hadde dratt at jeg fikk rett og slett ikke sove i natt. Jeg lå bare å tenkte på Nickolay og på hvordan han har det, men det er vel også helt naturlig med tanke på at det er en god stund siden han har vært hos pappaen sin nå. 

I dag stråler solen, så jeg og Ariel har gått oss en lengre tur med vognen. Nå ligger hun i vognen og sover mens jeg slapper av litt etter en søvnløs natt. Etterpå skal hun bade før hun skal på overnatting hos mormor og morfar. Må si jeg gruer meg litt, for hun har ligget over borte bare en gang før. Likevel kjenner jeg på at det skal bli godt å være barnefri en natt, noe jeg har vært bare en gang på over et år. Synes det er vel fortjent! Det er godt både for voksne og barna det, for barna elsker jo å være med besteforeldrene sine, så Ariel kommer nok til å kose seg masse på overnatting. Jeg håper bare at ikke Ariel får feber til kvelden igjen, for da blir jeg å hente henne. Det er ikke aktuelt at hun skal sove borte hvis hun får feber. Selv om jeg er barne fri i kveld skal jeg bare slappe av hjemme. Nei, jeg skal absolutt ikke feste. Det føles rart å si det, men den tanken frister ikke en gang. Kanskje jeg tar turen på kino, men resten av kvelden skal jeg bruke på å slappe av her hjemme med mat, film og serier. Jeg skal rett og slett lade batteriene, for det trengs kjenner jeg!
- HVA SKAL DERE I KVELD? :)

Kommende innlegg:
- Hvorfor drikker jeg ikke alkohol?
- Ønsker dere å bli bedre kjent med meg?

Helene Nordvik.

 

20.05.2017

17 mai 2017: Lek og moro

 • Skrevet 20.05.2017 klokka 13:24
 • Kategori: Blogg

Da vi kom hjem etter en fin feiring på 17mai, lekte vi litt ute før vi gikk inn for å spise en sen middag/kveldsmat. Vi er så heldig at vi har et så fint uteområde som barna kan leke og spille fotball på. Vi prøver å nyte det fine været så godt som vi kan når været er så fint, og satser virkelig på at sommeren er godt på vei nå!
Her er noen av bildene jeg tok av barna mens de lekte 17 mai 2017. Vakre minner <3Helene Nordvik

19.05.2017

Hvorfor valgte jeg blogg.no?

 • Skrevet 19.05.2017 klokka 19:19
 • Kategori: Blogg

Ja som dere ser, så er jeg tilbake på blogg.no. Hvor lenge jeg kommer til å være her vet jeg ikke enda, men jeg håper at jeg kommer til å bli her en god stund enda. Jeg har fått ganske mange spørsmål både på bloggen og på facebook om hvorfor jeg valgte å bytte plattform, så jeg tenkte jeg skulle skrive et innlegg om akkurat dette nå.

Jeg skal være ærlig med dere å si at jeg brukte lang tid på å faktisk ta det valget å blogge på blogg.no igjen, nettopp fordi jeg trivdes utrolig godt på nouw. Sakte men sikkert begynte jeg å miste motivasjonen for å blogge da statistikken på nouw er veldig vanskelig å forstå seg på, og derfor gjorde det vanskelig å følge med på leserne sine. Jeg tør å påstå at nouw er mye enklere å bruke enn blogg.no, spesielt for meg som ikke kan dette med header og design. Så nouw var egentlig midt i blinken for meg. Jeg skal også ærlig innrømme at jeg kommer til å savne nouw, da jeg er blitt kjent med så mange flotte mennesker.

Som sagt så mistet jeg veldig motivasjonen for å blogge, å innså at hvis lysten skulle komme tilbake så måtte jeg starte helt på nytt. Derfor valgte jeg å komme tilbake for å satse ekstra hardt på bloggingen. Dele tanker og følelser om mitt liv, og dele meninger og opplevelser. Heldigvis har jeg blitt kjent med mange fine bloggere her inne også, så jeg gleder meg masse til å virkelig sette i gang. Endelig har jeg faktisk blitt veldig fornøyd med designet på bloggen min også, så nå kommer nok motivasjonen til å vare lenge. Jeg gleder meg til å bli kjent med flere av dere, og håper at dere ønsker å følge bloggen min også!


Helene Nordvik

19.05.2017

Jeg mistet nesten 2 år av livet mitt

 • Skrevet 19.05.2017 klokka 10:10
 • Kategori: Blogg

Hei kjære lesere. Har du noen gang vært redd for å miste minner og bilder for godt? I går skjedde nettopp det jeg fryktet mest skulle skje. Sønnen min greide nemlig å miste pcen min i gulvet slik at den ble ødelagt. Pcen med minner og bilder for to år. Jeg ble så lei meg. Jeg hadde mistet alle bildene fra når Ariel var baby, alle dåpsbildene og generelt alle bilder gjennom to år. Jeg følte meg rett og slett knust. Jeg var så redd for at harddisken min skulle være ødelagt, noe jeg virkelig fryktet at den var. Lenge hadde jeg tenkt å føre over bildene til en ekstern harddisk, slik at jeg kunne unngå at akkurat dette skjedde. Alt i alt er det nok min egen feil at akkurat dette skjedde med tanke på at man har små barn i hus, men likevel føltes det utrolig vondt!


Dere vil ikke tro det, men jeg fikk faktisk reddet harddisken min med alle bildene på. Aldri før har jeg grått så mye av glede. I flere timer holdt alt inni meg på å knekke sammen fordi jeg følte jeg rett og slett hadde mistet to av mine mest verdifulle år av livet mitt. En ting har jeg virkelig lært nå, å det er at jeg skal legge over de nye bildene mine på en ekstern harddisk med en gang de er tatt for å unngå at akkurat dette skjer igjen. Vel, jeg fikk en lærepenge selv om det heldigvis gikk bra.

Jeg er så takknemlig for at jeg fikk hjelp til å redde alle bildene mine, for jeg vet ikke hvordan tiden fremover hadde blitt om jeg hadde mistet alle bildene. Hoff, bare tanken gjør helt vondt å kjenne på. Tenk deg selv den følelsen av å ha mistet alle bildene både fra fødsel, dåp, ferier, jul osv. Nei, det hadde vært helt grusomt. Jeg hadde rett og slett ikke tilgitt meg selv for det.

17.05.2017

17 mai 2017

 • Skrevet 17.05.2017 klokka 22:07
 • Kategori: Blogg


Hei på dere kjære lesere!
Jeg håper dere har hatt en fantastisk dag. Vi fikk den perfekte dagen som vi ønsket oss, å det føles så utrolig godt! I dag kan jeg virkelig legge meg med et smil om munnen og føle at barna fikk den dagen de fortjener! Vi startet dagen med en kjempe god frokost før vi ordnet oss klar for å gå i barnetoget. Det var veldig spesielt å gå i toget denne gangen med tanke på at dette er første året for Ariel, men også siste året hvor Nickolay går i tog i barnehagen, for neste år går han jo i første klassen. Etter toget dro vi til søsteren min for å spise pølser og kaker. Vi hadde en kjempefin stund sammen med resten av familien min, noe som virkelig hører med på 17 mai. Vi avsluttet kvelden med lek her hjemme før vi gikk inn for å spise en bedre kveldsmat før barna skulle sove. Dessverre endte det opp med feber for Ariel IGJEN. Gjett om vi er lei av sykdom nå?! Jeg håper virkelig at hun blir kvitt feberen i løpet av natten. Alt i alt så har vi hatt en perfekt 17 mai, akkurat som jeg ønsket meg!

                        
                        
Nickolay fikk være hjelpegutt med fanen for barnehagen i dag, noe han var utrolig stolt over. Må si jeg var utrolig stolt over han jeg også da jeg så hvor stolt han var der han gikk. Alt som betyr noe for meg er at barna har hatt en fin dag, og det har de virkelig hatt begge to. Vi har fått mange fine minner fra denne dagen, og gleder oss allerede til neste års 17 mai.

Jeg tok noen bilder da barna lekte i kveld etter at vi kom hjem. De tenkte jeg å dele med dere litt senere. 

- Hvordan har deres feiring vært? : )

16.05.2017

17 mai forberedelser: Frokostbord

 • Skrevet 16.05.2017 klokka 20:47
 • Kategori: Blogg

God kveld kjære lesere!
Nå er jeg i full gang med forberedelsene til den store dagen i morgen. Alt er kjøpt inn til en deilig frokost, og vaskemaskinen vasker det siste vi trenger til i morgen. Det eneste som er igjen nå er å små rydde litt her og der for at alt skal se bra ut i morgen. Jeg skal også pakke stellebagen til Ariel, slik at jeg slipper å stresse med det i morgen tidlig. Jeg kjenner at jeg gleder meg bare mer og mer nå, for morgendagen kommer til å bli helt perfekt! Jeg skal iallefall gjøre alt jeg kan for at den skal bli det. Barna kommer uansett til å kose seg masse, og det kommer jeg også til å gjøre!

For første gang skal vi ha en ordentlig lang og god 17 mai frokost, noe jeg gleder meg veldig til. Jeg er sikker på at bare det gjør stemningen ekstra koselig. Vi skal også se "17 mai" på TV når vi våkner, for det er noe jeg alltid blir like glad og rørt over. Toget til barna går ikke før 12:15, så vi har god tid på morgenen til å kose oss sammen. Etter toget skal vi til storesøsteren min for å spise pølser og kaker, deretter går turen til skolegården for å være med på alle de aktivitetene de har der, noe vi heller aldri har gjort før. 

Det at begge barna skal være hos meg på 17 mai i år er noe som virkelig gleder mammahjertet mitt. Det gjør at jeg gleder meg bare enda mer til denne store dagen, for det er jo ikke det samme når bare en av barna mine er hjemme hos meg, men nå skal hele familien være samlet, og bare det gjør at alt blir helt perfekt. Alt skal legges frem av klær og ting vi skal ha med oss i morgen slik at vi slipper alt stresset. Jeg skal også ta selvbruning og farge håret mitt i kveld for å føle meg litt ekstra fin i morgen, så jeg har mer enn nok å gjøre før jeg legger meg enda.


Nå vil jeg ønske alle sammen en riktig fin kveld og en kjempefin 17 mai. HIPP HIPP HURRA!! 

Helene Nordvik

 

08.05.2017

En naken og annerledes blogg

 • Skrevet 08.05.2017 klokka 11:02
 • Kategori: BloggHei og velkommen til min nye blogg her inne på blogg.no. Jeg begynte å blogge for første gang i 2015 da jeg ble så syk med lavt stoffskifte og måtte avslutte utdanningen min. Jeg brukte da bloggen min som er slags terapi hvor jeg skrev og delte mange tanker og følelser. Utrolig nok hjalp det meg i hverdagen, da jeg også via bloggen kom i kontakt med andre som slet med lavt stoffskifte. Jeg kommer til å fortsette å skrive om hvordan det er å slite med lavt stoffskifte, men samtidig kommer jeg til å dele tanker, meninger, hendelser og opplevelser fra livet mitt. Jeg kommer også til å dele litt av min hverdag som småbarnsmor med dere. Jeg er nemlig mamma til to nydelig barn som heter Nickolay(5) og Ariel(1). Flere av dere lurer sikkert på hvorfor jeg sier at bloggen min er en "naken" blogg? grunnen til at jeg sier det er fordi jeg kommer ikke til å fremstå livet som perfekt. Jeg kommer heller til å vise og skrive om hvordan det virkelige livet faktisk er, og at livet ikke alltid er rosenrødt.

Jeg håper dere vil like bloggen min. Gleder meg til å bli kjent med flere av dere!
Gjerne følg meg!

# helene nordvik