hits
16.03.2018

5 TING SOM IRRITERER MEG

  • Skrevet 16.03.2018 klokka 10:20
  • Kategori: Blogg

Vi alle har ting som gleder og irriterer oss, og nå har jeg tenkt til å dele 5 ting som irriterer meg.
- Kanskje du kjenner deg igjen i noe? :-)


1. Når de bak kassen i butikken spør om jeg skal ha bæreposer når jeg handler mye.
Ærlig talt, er det en vits? En gang ble jeg så oppgitt at jeg sa "nei takk, æ spise det her æ". Hjelpes, går det an? Jada, jeg vet at det er mange der ute som har med seg poser selv, men likevel synes jeg at dette er et fryktelig dumt spørsmål når du står der og har handlet varer for flere tusen kroner og du får spørsmålet om du skal ha bæreposer? Man skal virkelig høre mye dumt før ørene detter av, men akkurat dette irriterer meg grenseløst. 


2. Når ting går bare en vei. Du har vel også opplevd vennskap som går bare en vei? At det alltid er du som må ta kontakt eller komme på besøk, men aldri at det skjer den andre veien. Jeg har hatt så mange slike vennskap, at nå har jeg virkelig gitt opp slike mennesker. Jeg takler ikke slike forhold. For hvor mye betyr egentlig vennskapet når det er kun du som må ta kontakt, og kun du som må dra på besøk? Nei, ærlig talt...dette er virkelig ikke noe ekte vennskap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Når noen faller og slår seg, å noen spør om det gikk bra. Seriøst? Det gikk jo ikke bra hvis personen falt og slo seg, og kanskje ligger der å griner av smerte? Hahaha, seriøst. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte av slike spørsmål. Vel, det er vel kanskje noe det er helt naturlig å spørre om. Men man spør jo selv om man ser skrubbsår og blodet som renner liksom. Hahaha!


4. Når jeg gleder meg til en fisketur, men ender nok en gang opp uten fisk. Om dere ikke vet det, så ELSKER jeg å fiske! MEN, jeg har bare fått 2-3 fisk i hele mitt liv. Er ikke det helt grusomt med tanke på at jeg elsker å fiske? Jeg husker en gang jeg var på leirskole og jeg fikk napp da vi var ute med båt. Jeg var overlykkelig over å ha fått fisk. Men lykken forsvant fort da sjefen ombord fortalte meg at den fisken var ikke noe å samle på fordi det var en uer eller hva det heter. Jeg husker at jeg satte meg lengst bak i båten å gråt. Hahaha! 

Jeg skal virkelig ikke gi meg selv om jeg ikke har fått noe fisk på flere år. Jeg elsker å fiske, og noe av det morsomste jeg vet er å ut med båt og fiske. Det er virkelig en frihetsfølelse det! Men ja, det irriterer meg grenseløst at jeg aldri får noe fisk, mens alle andre rundt meg får fisk i hytt og pine!


5. Når filmen slutter å streame midt under eller på slutten av filmen. Dette er seriøst noe av det verste jeg vet! Hvor irriterende er det ikke når du må avslutte den spennende filmen midt under filmen, eller helt på slutten av filmen når du skal få svar på alt? Jeg kunne seriøst ha kastet noen i tven flere ganger, men heldigvis greier jeg å styre meg. Hahaha!


- Kjenner du deg igjen i noen av irritasjonene mine? :-P
Du kan følge siden min på facebook HER!

Helene Nordvik

13.03.2018

Livet endrer seg for hvert valg du tar..

  • Skrevet 13.03.2018 klokka 15:04
  • Kategori: Blogg

Hvor mange valg har du tatt hittil i dag? - Antageligvis flere enn hva du selv er klar over. For hver dag tar vi mellom 2.500 - 10.000 mindre eller større avgjørelser. De fleste av valgene går nærmest automatisk, og det er kanskje like greit når man skal ta så mange beslutninger.  For vi bestemmer selv om vi vil stå opp, re opp sengen, spise frokost, dra på jobb, pusse tennene, gre håret, sminke deg, ha god eller dårlig tid om morgenen.Ja, du forstår. Alt er valg. Ditt valg.

Har du egentlig tenkt over at hvert eneste valg kan forandre livet ditt? Når et valg er tatt kommer det alltid nye valg. Vi lever av å ta valg og avgjørelser hele tiden. Noen ganger tar man kanskje ikke det riktige valget, da kan man velge å ordne opp i det, eller man kan vente til et nytt valg kommer. Jeg har lært meg at når en dør lukkes, åpnes en ny dør. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen ganger kommer det valg som er vanskelig å ta. Valg som har stor betydning for livet ditt. Valg som kan snu hele livet ditt. Selvfølgelig kan man få råd fra mennesker rundt seg, men til syvende og sist så er det bare du som kan ta dine valg. Du kan bli påvirket fra alle kanter, men det er viktig å kjenne på hvilke valg som er riktige for deg og ditt liv. Ofte har jeg tatt valg som ingen kan forstå. Valg som kanskje ikke har vært et godt valg, men som likevel har føltes riktig for meg. 

Noe av det verste jeg vet er når noen skal tvinge meg til å ta valg jeg ikke ønsker å ta. Tvinger meg til valg som jeg ikke greier å stå for. Hvorfor skal andre bestemme over mitt liv og mine valg? Påvirkning fra andre er noe vi aldri kommer til å slippe unna, derfor er det så viktig at man greier å tenke klart selv. Om du så bruker lang tid på å ta et valg, hva så? Noen valg er så viktige at man bruke lang tid på å ta en avgjørelse. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har alltid vært en person som har latt meg lure og manipulere av andre. En person som har vært lett å trille rundt lillefingeren. En person som har hatt lett for å se det gode i andre selv om de har behandlet meg dårlig. Jeg har vært en person som har gitt folk nye sjanser gang på gang.

Jeg er så glad for at jeg endelig greier å sette ned foten og stå for mine egne valg. Endelig greier jeg å si at nok er nok. Jeg har sluttet å gi folk flere sjanser, for personer som sårer og skuffer meg fortjener ikke en plass i livet mitt. Vel, nå skal det også sies at flere av de jeg har gikk en ny sjanse har forandret seg til det positive, men det finnes nok av de som bare skuffer og skuffer, sårer og sårer - og som aldri lærer av sine feil. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du velger selv hvilke valg du skal ta i livet ditt. Ikke minst hvilke personer du ønsker å ha i livet ditt. Du velger også hvem du ønsker å dele livet ditt med. Ingen kan bestemme over dine valg eller ta avgjørelser for deg. Men er det en ting jeg har lært, så er det at livet endrer seg for hvert valg du tar.

DU KAN FØLGE SIDEN MIN PÅ FACEBOOK HER!
Helene Nordvik

08.03.2018

Nå skal jeg endelig komme i gang...

  • Skrevet 08.03.2018 klokka 19:22
  • Kategori: Blogg

WoW! Endelig kan jeg fortelle dere at jeg starter en helt ny livsstil. Det føles så godt å endelig komme i gang!
På tirsdag starter jeg på treningstudio sammen med en av mine aller beste venninner, noe jeg virkelig ser frem til. Jeg har lenge snakket om trening, men jeg har liksom aldri kommet i gang. Dette året har hatt en tragisk start, så motivasjonen og humøret mitt har ikke vært der. Endelig skal jeg ta grep om helsen min, og nå starter et nytt og bedre liv, noe jeg har ønsket lenge. 

Når jeg starter å trene må jeg også ta hensyn til at jeg har LS (lavt stoffskifte), så jeg må ta det rolig i starten da jeg sliter veldig med utmattelse og høy puls. Selv om jeg på mange måter burde holde meg unna treningen på grunn av plagene jeg har med sykdommen, så gjør jeg dette nettopp på grunn av helsen min. Jeg har tross alt gått opp over 40 kilo på grunn av LS, og dette er ikke noe jeg trives med. Jeg gleder meg til å komme i gang med treningen og få av noen kilo slik at helsen min blir bedre. Jeg tenker at hvis jeg greier å få av meg noen kilo vil hverdagen min automatisk bli lettere da jeg har mindre vekt å bære og til blir generelt mye lettere. Jeg ser virkelig frem til et bedre og sunnere liv, ikke minst en bedre helse!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har innsett at motivasjon er det viktigste man må ha for å starte å trene, så i dag dro jeg for å kjøpe meg splitter nye treningstøy. Jeg kan faktisk ikke beskrive hvor deilig det var å faktisk dra på avdelingen for treningstøy. Det er virkelig mange år siden jeg har kjøpt treningstøy, så det var en enormt god følelse, ikke minst en super motivasjon for å faktisk starte opp med treningen. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har tenkt på å starte å trene, men motivasjonen har rett og slett ikke vært der. Jeg har vel rett og slett ikke vært klar for det. Nå skal det også sies at jeg har vært ekstremt dårlig i forhold til LS og hatt mye problemer med helsen, noe som har gjort at jeg aldri har hatt energi til å starte. Jeg har fortsatt dager og perioder som er ekstremt slitsomme, men jeg har lært meg hvordan jeg skal takle de. Jeg må selvfølgelig ta hensyn til disse periodene når jeg trener også, men dette tar jeg som det kommer. Det viktigste for meg akkurat nå er at jeg er motivert og føler meg klar for å begynne å trene. Mye av motivasjonen min kommer også av tanken på at ting som sagt blir lettere når man får av seg noen kilo. Alt føles så tungt nå. Jeg håper og tror at formen min også vil bli bedre når jeg begynner å trene, for man får faktisk ekstra energi av å trene... utrolig nok, er det ikke rart?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg gleder meg sånn til å følge med på fremgangen min, og jeg skal selvfølgelig dele den med dere for å kanskje gi dere motivasjon til å trene selv. Vet dere hva jeg gleder meg aller mest til? Jo det skal jeg fortelle dere... Jeg gleder meg ekstremt mye til å handle inn masse nye klær til garderoben min når jeg begynner å gå ned i vekt. Akkurat nå er det å handle klær til meg selv noe av det verste jeg gjør. Nettopp fordi jeg aldri føler at jeg blir fin i noe eller at de aldri har størrelsen min. Alt i alt kommer nok treningen til å gi meg en bedre selvtillit, og selvtillit er jo noe av det viktigste man skal ha!

I bildet under kan dere se målene mine jeg har for treningen frem til sommeren. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                         💮 MINE MÅL INNEN SOMMEREN 💮

Jeg vil gå i bikini. Dette er vel det største målet mitt akkurat nå. Det å kunne gå i bikini uten å føle seg ubekvem er en tanke og følelse jeg har kjent på lenge. Jeg har også lyst til å føle meg fin i bikini, så jeg gleder meg virkelig til jeg har nådd dette målet.

En lettere hverdag. Jeg vil føle at ting blir lettere i hverdagen. Med en lettere kropp sier det seg selv at ting blir enklere og at man ikke blir like fort sliten som når man bærer en tung kropp.

Glede meg til å kjøpe klær. Nå hater jeg å kjøpe meg klær. Jeg føler aldri at jeg finner noe som passer kroppen min, så det skal bli deilig og ikke minst morsomt å handle klær når jeg har fått av noen kilo. Ikke minst det å føle seg fin i klær!


*     *     *     *     *     *     *

Helene Nordvik
Du kan følge siden min på facebook HER!