13.11.2017

NAV ANSATT BLE MIN PSYKOLOG

Du er kanskje en av de som bare har hørt de negative historiene om NAV ansatte? En av de som bare har hørt om alle feil de har gjort og hvor tregt systemet deres er. Kanskje er du faktisk en av de som hater NAV?
Vel, da anbefaler jeg deg sterkt å lese dette innlegget som faktisk er en veldig fin og positiv hendelse og opplevelse fra NAV.


Jeg husker så godt denne dagen hvor jeg skulle på et møte med NAV etter at jeg hadde blitt veldig syk (lavt stoffskifte). Jeg husker hvor mye jeg gruet meg. Ville de forstå hvor utslitt kroppen min var? Ville de forstå hvordan jeg hadde det og hvor vanskelig jeg syntes situasjonen min var? Ingen hadde forstått meg tidligere. Ikke en gang legen min kunne forstå hvordan jeg virkelig hadde det. Det eneste jeg ville var å gråte fordi jeg var så sliten og kroppen min taklet ikke mer. Ingenting skulle til før at kroppen min ble helt ødelagt. Legene hadde ikke greid å stabilisere stoffskiftet mitt, så alt var veldig tung. Jeg hadde rett og slett ingen tro på at NAV kom til å forstå meg. Angsten tok over da jeg satte meg utenfor NAV kontoret. Jeg kjente redselen. Redselen for å nok en gang ikke bli forstått. 

Ut av NAV kontoret kom en imøtekommende dame. Jeg følte meg trygg. Det var en rar følelse. Hun ønsket å høre meg forklare min situasjon og lage en aktivitetsplan sammen. Jeg var veldig nervøs for fremtiden min da jeg ikke var i stand til å arbeide. Jeg var for syk. Inntekt var noe jeg var avhengig av å ha, men jeg var redd for at jeg ikke hadde krav på noe. Den hyggelige damen lyttet til meg og pratet med meg om situasjonen min. Det var så tydelig at hun forsto og brydde seg om meg. Det føltes så rart. Selv om hun sa jeg kom til å få hjelp med økonomien frem til at jeg kom i jobb greide jeg ikke å tro på henne, nettopp fordi jeg har hørt på alle disse skrekkhistoriene som andre folk skriver og legger ut om på nettet. Samtidig er det noe i meg som gjør at jeg har vanskeligheter med å stole på folk. Hun stilte fort spørsmålet: Hvorfor stoler du ikke på meg? Er det noe du har opplevd som gjør at du ikke stoler på folk? Jeg merker på deg at det ikke er bare sykdommen som gjør ting vanskelig for deg, men også noe annet. Fortiden din? Tårene presset på. Jeg hadde ikke forventet at en NAV ansatt skulle være så god å prate med. Ikke hadde jeg trodd at en NAV ansatt skulle være den som lyttet og forsto meg mer enn noen andre. Jeg åpnet meg for denne fantastiske kvinnen og fortalte at jeg aldri hadde forventet at en NAV ansatt skulle forstå når ikke engang min nærmeste familie ikke forstår. Vi fikk en god kjemi og begge ble ivrige på å lage en plan fremover. Jeg gikk fra NAV kontoret med et stort smil og tårer i øynene. Hvem skulle tro at en kvinne fra NAV skulle bli som en psykolog for meg?

Det stoppet ikke her..
Noen måneder senere fikk jeg en mail om at jeg skulle få en ny veileder på NAV. Jeg kjente at magen vrengte seg. Nå som jeg endelig hadde fått en fantastisk veileder. Jeg ble veldig lei meg, men jeg valgte likevel å gi den nye veilederen en ny sjanse. Nok en gang ble jeg innkalt på et nytt møte med den nye veilederen. Angsten slo meg igjen. Tenk om denne kvinnen var helt motsatt? 
Ut av NAV kontoret kom en vakker kvinne. Langt lyst hår og veldig pent sminket. Et nydelig smil lyste mot meg og jeg følte meg fort rolig. Jeg tenkte med meg selv " hvorfor er det så mange som snakker negativt om NAV, det er jo bare flotte ansatte her ". Vi satte oss ned på kontoret hennes og snakket om situasjonen min. Nok en gang var denne NAV kvinnen en lyttende og god kvinne å prate med. Nok en gang presset tårene på. Jeg fortalte kvinnen dette med alle de negative historiene og at jeg skammet meg over min situasjon som ikke var i stand til å arbeide. Hun fortalte meg det at det var mange som hadde sagt at de hater henne fordi hun har gjort jobben sin å fulgt lover og retter. Hun fortalte meg også at jeg ikke hadde noen grunn til å skamme meg, for det hadde jeg ingen grunn til. Hun sa også at hun selvsagt forsto min situasjon for vi alle er mennesker og selv de på NAV vet hvordan det er å leve og at det ikke alltid går slik som man ønsker og blir syk. 
Nok en gang møtte jeg en fantastisk ansatt! Disse to flotte menneskene ble som en psykolog for meg. De fikk meg til å åpne meg, noe ikke legen min eller noen av mine nærmeste har greid. Jeg er så takknemlig over den hjelpen og forståelsen jeg har fått av NAV ansatte i min kommune. Jeg har virkelig ingenting negativt å si om NAV, for de har vært til stor støtte for meg. Jeg håper at flere ønsker å dele sine positive historier med NAV, slik at vi faktisk slipper å lese bare om de negative opplevelsene. 
Jeg takker varmt til disse kvinnene som har gjort min hverdag enklere å leve. Tusen takk for at dere er medmennesker.

FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK HER!
# Helene Nordvik

julietalivstil

13.11.2017 kl. 22:54
bra skrevet<3

Helene Nordvik

14.11.2017 kl. 00:17
Takk =)

Nina

14.11.2017 kl. 07:30
Bra du har opplevd det bra:) det har ikke jeg så klarte alt selv uten de og når er jeg ikke innblandet der mer heldigvis

Helene Nordvik

14.11.2017 kl. 08:28
Det var trist å høre :( men fint å høre at du greide deg selv :)

Monica

14.11.2017 kl. 15:01
Godt å se noen positive erfaringer, også.

Selv har jeg vært like heldig som deg, med mine saksbehandlere. :)

Selv om systemet kan være tregt og tungvint til tider, kan man altså være heldige å treffe på de rette folka.

Helene Nordvik

14.11.2017 kl. 19:13
Monica: Så godt å høre at du også har vært like heldig :) ja, alt handler om å bli forstått og treffe på de ekte medmenneskene på NAV :)

15.11.2017 kl. 02:01
Jeg har akkurat samme erfaring! I min verste depresjon ble jeg faktisk godt ivaretatt av NAV og hjulpet ut av en personlig krise, sakte men sikkert. Har kjempegod dialog med veilederen min og har bare positive erfaringer med folket på NAV! Så takknemlig for pengene jeg har fått derfra og erfaringen de har gitt meg med arbeidstrening. De har gitt meg håp :-) Hjalp meg mye mer enn psykolog og lege til sammen.

Helene Nordvik

15.11.2017 kl. 08:28
Det var virkelig godt å høre=)
hits