28.07.2017

Hvorfor godtar ikke utlendinger at vi pruter?

  • Skrevet 28.07.2017 klokka 21:45
  • Kategori: Blogg


Nå tenkte jeg å skrive litt om pruting, altså det om å få varer billigere, noe som ofte er normalt når man er i utlandet. Personlig så har jeg ikke vært den som har prutet, fordi jeg synes det i grunn er litt frekt fordi jeg ikke har opplevd det her i Norge. Vel, med tiden så har jeg opplevet at utlendinger ofte pruter her i Norge. Både i butikker og når det gjelder kjøp og salg på nettet. I sommerferien opplevde jeg noe som var rimelig spesielt.

Vi var på et marked i Østersund hvor det var mange utlendinger som hadde satt opp boder og solgte leker, klær og diverse. Siden vi oppdaget markedet spontant hadde vi lite med kontanter. Vi kjøpte en god del på markedet, og til slutt ble Nickolay forelsket i en bil til 80 kroner, men vi hadde igjen bare 50 kroner. Jeg spurte pent om vi kunne få kjøpe bilen til 50 kroner siden vi hadde handlet flere ting av de samme folkene. De begynte å se på hverandre å prate på språket sitt. Han lo og sa at jeg kunne få kjøpe bilen til 50 kroner uten batteri, noe vi syntes var helt greit. Det virket som om de ikke trodde vi kom til å kjøpe bilen uten batteri, så de ble helt paff når vi godtok summen. De begynte å prate på språket sitt igjen å sa at vi kunne kjøpe den til 80 kroner uten batteri og 70 kroner med. Ja, ikke sant? rimelig spesielt. Dyrere uten batteri? Jeg sto og diskuterte med de en stund, å ble ganske irritert i grunn. Det endte opp med at vi gikk videre, å vi fant faktisk den samme bilen i en annen bod, så da ble det en lykkelig gutt. Etter vi kom hjem fra markedet ble jeg sittende lenge å tenke over reaksjonen deres. For er det egentlig sånn at vi Norske får ikke prute til utlendinger i hjemlandet vårt, men utlendinger får prute til oss? De ble jo rett og slett sinte følte jeg. 

Er det sånn det skal være? at vi skal gi de gode priser, mens de ikke ønsker å gi oss gode priser? Gjerne diskuter i kommentarfeltet! Lik og del om du synes dette er noe andre burde lese.

 

Nina c

28.07.2017 kl. 22:07
noen utlendinger sier ja mens andre ikke, har merka det når jeg har reist:)
hits