07.07.2017

Ikke vær redd for å si at du er hjemmeværende fordi du er syk . .

Du er kanskje en av de som har det som meg. En av de som skammer seg over å fortelle at man er hjemmeværende fordi man er syk. Kanskje har du en helt annen grunn til at du er hjemmeværende også, men likevel synes du det er skammelig å fortelle at du er hjemmeværende. Jada, tro meg, jeg har kjent ekstra mye på denne følelsen den siste tiden. Min  sønn starter på skolen og minstejenta startet i barnehagen for en stund siden, å da møtte jeg selvsagt på foreldrene på ulike møter og sammenkomster hvor de naturligvis spurte meg om hva jeg jobbet med. Det vred seg i meg da jeg skulle svare, for ja, jeg hadde nesten lyst til å lyve. Heldigvis så gjorde jeg ikke det. Jeg fortalte at jeg var hjemmeværende, også grunnen til hvorfor. Det føltes så godt å være ærlig. Det føltes så godt å bare være meg, å fortelle hvem jeg er. For ja, det å fortelle sannheten føles både best og mest riktig uansett.

Det er så synd at man skal føle en skam over å være hjemmeværende, å jeg har ofte lurt på hvorfor det er sånn. Man føler jo seg så liten og dum om jeg skal si det rett ut. Selv om jeg vet at det ikke er min egen skyld at jeg er hjemme, men på grunn av en sykdom jeg har fått, så føler jeg uansett en skyldfølelse for at jeg er hjemmeværende. Nå har jeg vært hjemmeværende siden høsten 2015, å det er først nå jeg greier å være ærlig med mennesker rundt meg om hvorfor jeg er hjemmeværende, noe som føles utrolig godt!
Man skal ikke skamme seg over å være hjemmeværende, for det er en grunn til at man er i den situasjonen man er. Man er jo ikke det frivillig. Selv har jeg kjent mye på presset om å være i den beste jobben og være best mulig etablert. Dette har selvsagt med samfunnet å gjøre og hva samfunnet krever av deg. Mange føler at man blir sett rart på om man forteller at man er hjemmeværende. Det stemmer jo faktisk også, nettopp på grunn av alle fordommene som finnes der ute. Mennesker har så lett for å dømme før de faktisk får vite. Mennesker er rett og slett noen rovdyr som spiser opp hverandre. 

TIL DEG SOM ER HJEMMEVÆRENDE:
Ikke føl at du betyr mindre enn andre bare fordi du er hjemmeværende. Du vet godt hvorfor du er hjemmeværende, og uansett hva andre måtte tenke så skal du blåse i det. For de menneskene som velger å dømme deg fordi du er hjemmeværende uten at de vet hvorfor får bare dømme. De skulle bare vist hva som skjuler seg bak øynene dine. De skulle vist hva du har vært igjennom og hvor mye du kjemper. 
Jeg vet hvordan du har det. Jeg vet også hvilke følelser du bærer på. KUTT UT! Ikke tenk som du gjør. Det fortjener du ikke! 

Fortsett å vær sterk. Fortsett å vær den du er. Du skal være stolt over deg selv for akkurat den du er. Tenk på alle de fine sidene du har. Må man virkelig jobbe for å være godtatt av samfunnet? Nei, absolutt ikke. Ikke la vonde tanker gå innpå deg hver eneste dag. Lær deg å lev livet ditt akkurat som du vil. Ikke la andre mennesker tråkke på deg fordi du er i den situasjonen du er i, for de har ingen rett til å gjøre det. Ikke vær redd for å vær ærlig med mennesker rundt deg, for de vil faktisk forstå om du bare åpner deg. Dette har jeg lært med tiden, å det var først når jeg åpnet meg at jeg også fikk forståelse for min situasjon som syk og hjemmeværende.

TIL DEG SOM DØMMER OSS HJEMMEVÆRENDE:
Tror du virkelig dette er et valg vi har tatt selv? Er virkelig det første du tenker at hun/han er bare lat og giddesløs? Hjelpes meg, da synes jeg synd på deg, for da har du virkelig ikke nådd bunnen. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har fått høre dette, å da har jeg med en gang tenkt " de skulle bare vist hva jeg er igjennom ". Det sårer faktisk at folk tenker slike tanker også. Hvilken rett har du egentlig til å dømme de som er hjemmeværende. Har du egentlig noen gang spurt og lyttet til hvorfor de er hjemmeværende? 
Det finnes så mange der ute som sliter hver eneste dag, og som drømmer å få seg en jobb akkurat som deg. De drømmer om en hverdag med fulltidsjobb, men de greier ikke fordi de er syke eller har vanskeligheter som hindrer de i å fungere i arbeidslivet. Nok en gang, tror du virkelig dette er et valg man har tatt selv? Prøv heller å lær deg å forstå at det alltid ligger noe bak at man er hjemmeværende. 

Alle mennesker fortjener å bli behandlet med respekt om man er i jobb eller ikke. Alle mennesker er like mye verdt og alle mennesker har sine problemer, noen kanskje større enn andre. Alt handler om respekt, og hvis man bare greier å vise hverandre det, ja da kommer man virkelig langt i livet.

Gjerne del dette innlegget om du føler at folk burde lese dette innlegget, for vi er mange som er hjemmeværende og som blir sett ned på nettopp på grunn av akkurat det.

VIS RESPEKT FOR HVERANDRE!

# Helene Nordvik

Nina c

08.07.2017 kl. 00:36
<3 så flott innlegg

Helene Nordvik

08.07.2017 kl. 15:45
Nina c: Takk <3
hits