06.07.2017

Voksenlivet var ikke så enkelt som jeg trodde. . .


Da jeg var yngre gledet jeg meg til å bli voksen. Jeg gledet meg til å få meg en fast jobb og god inntekt, ikke minst en utdanning jeg ble fornøyd med. Jeg skulle bli mamma og kjøpe meg et eget hus til meg og min fremtidige familie. Alt skulle bli så bra og jeg skulle ikke ha noen bekymringer. Det eneste jeg visste var at jeg selv fikk bestemme over livet mitt og hva jeg ønsket å gjøre med det. Vel, det viste seg å ikke være så enkelt som jeg trodde, for livet mitt ble absolutt ikke som jeg trodde for noen år siden.

Mitt liv i voksen alder skulle vise seg å bli en stor utfordring, å da mener jeg stor. Alt ble snudd på hodet etter at jeg ble påvist lavt stoffskifte, for da mistet jeg kontrollen over helsen og hverdagen min. Jeg føler meg så liten. Hvorfor? Jo, fordi jeg verken kan være aktiv når jeg vil eller være i arbeid fordi jeg er syk. Sykdommen bestemmer over kroppen min. Den bestemmer om jeg skal ha en god eller dårlig dag. Jeg kan ikke kontrollere kroppen min selv lenger, å det synes jeg er utrolig trist. Over lenger tid mistet jeg livsgleden min fordi jeg viste at jeg ville få store utfordringer. Det tok meg enorm lang tid for å godta å leve med denne sykdommen. Heldigvis er jeg kommet dit at jeg greier å takle denne sykdommen og jeg har fått livsglede igjen. Det jeg prøver å si er at livet blir ikke alltid som man tror som ung, så man må bare ta livet som det "faller seg", for man vet aldri hva livet byr på.


En ting har jeg virkelig greid, å det kan ingen - absolutt INGEN ta i fra meg, å det er at jeg har blitt mamma til verdens nydeligste barn. Bare det å være mamma gir meg livsglede hver eneste dag, og barna gir meg stor motivasjon i hverdagen. Jeg er så takknemlig for mammarollen, for er det noe jeg virkelig føler jeg mestrer selv om jeg er syk, så er det mammarollen. Barna gjør at jeg får rutiner og glede hver eneste dag, så det er kun av og til om kveldene at tankene kommer. Tankene om at jeg skammer meg over at jeg ikke greier å være i arbeid, selv om jeg vet at det ikke er min skyld, men det er ikke noe morsomt å fortelle andre at jeg er hjemmeværende. Heldigvis har jeg godtatt at jeg er hjemmeværende, noe som gjør at det blir enklere å fortelle det til mennesker jeg møter også. 

Etter at jeg ble syk har jeg også lært å sette mer pris på livet og det jeg har. Blant annet det at penger og eget hus er ikke det eneste som gjør man lykkelig. For selv om mine dager er opp og ned så er jeg lykkelig og fornøyd med livet mitt. Jeg er takknemlig for at vi bor i en så fin leilighet og jeg er takknemlig for at vi har alt vi trenger av mat og klær. For det som betyr noe for meg er at vi har alt vi trenger pluss noe ekstra til å kose oss med. Jeg har funnet gleden i livet mitt selv om jeg er syk, nettopp fordi jeg har lært meg å leve med denne sykdommen. Jeg vet også at jeg er en god mor selv om jeg har en sykdom for resten av livet. En sykdom som gjør meg trøtt og sliten, og som til tider kan gi meg smerter. Det å være lykkelig kan være så mye, ikke bare materielle ting, men også det man har rundt seg. Jeg setter pris på livet mitt, gjør du?Selv om livet mitt ikke ble som jeg trodde da jeg var ung, er jeg likevel fornøyd med livet mitt sånn som det er i dag. Jeg har troen på at jeg en dag vil bli så frisk at jeg kan få meg en jobb, men jeg har også slått meg til ro med at jeg kanskje blir hjemmeværende resten av livet. Man kan aldri vite hva livet vil by på, verken som ung eller voksen. Jeg har lært at man må leve der og da, å heller ta livet som det kommer. Man vet aldri hva morgendagen bringer. Jeg synes selv at jeg har gjennomgått mye i ung alder, men dette har jeg virkelig vokst på og jeg begynner å bli bedre kjent med meg selv som person. Ja, jeg har kanskje forandret meg mye som person etter jeg ble syk, men dette er noe de rundt meg må akseptere. Jeg er likevel veldig fornøyd med den hverdagen jeg har, for hver eneste dag med barna gir meg livsglede og motivasjonen til å få et normalt liv igjen når det kommer til helsen min.

Dere synes kanskje at dette ble et veldig rotete innlegg, men jeg følte for å få ut tankene mine. 
Dere må gjerne like facebook siden min som dere finner HER.

Jeg er også blitt nominert til årets blogg awards mammablogger 2017. Gjerne gi meg din stemme HER!
Det er så viktig å kunne se lyst på livet selv om man er syk. Det tok meg lang tid å akseptere min sykdom, men nå har jeg lært meg å leve med den!

# Helene Nordvik

Tone

06.07.2017 kl. 22:41
Flott innlegg <3 livet forandrer seg med tiden :)

Helene Nordvik

07.07.2017 kl. 09:12
Tone: <3

Nina c

06.07.2017 kl. 23:49
<3

Helene Nordvik

07.07.2017 kl. 09:12
Nina c: <3
hits