22.06.2017

Slik blir veien videre - LAVT STOFFSKIFTE

Hei, kjære dere.
Jeg fortalte i går at det er flere grunner til at jeg har vært borte fra bloggen en stund. Den ene grunnen var fordi Nickolay trenger mammaen sin ekstra mye om dagen, da han synes det er ganske vemodig at han slutter i barnehagen om en ukes tid. Barna er det viktigste for meg, så derfor slipper jeg alt jeg har i hendene og er der for de 100% når de trenger mammaen sin ekstra mye. Heldigvis begynner han å komme på bedre tanker i forhold til skolestart nå, samtidig som han gleder seg veldig til sommerferien som vi har i vente om bare en ukes tid.

Nå skal jeg fortelle dere om den andre grunnen til at jeg har vært borte en stund fra bloggen, og dette har med sykdommen min lavt stoffskifte å gjøre. Første gang jeg tok blodprøver hos legen for flere måneder siden lå min tsh på 40. Tsh er stoffskifte verdien, den skal ligge på maks 0,2 for min del, så det sier seg selv at jeg har vært veldig dårlig. Jeg har nå for første gang funnet en lege som tar meg på alvor og som virkelig ønsker å hjelpe meg til å få hverdagen min tilbake. Jeg må si jeg er veldig fornøyd med henne og hun er en god samtalepartner når jeg har dårlige perioder med stoffskifte. De siste gangene jeg har tatt prøver har det vist seg at tsh har gått ned til 33, og nå denne uken har det gått ned til 17. Jeg er utrolig fornøyd med at ting begynner å gå riktig vei, men dette kjennes naturligvis på kroppen. Jeg tar mye tabletter daglig både i forhold til stoffskifte og andre verdier for å få kroppen på riktig kjør igjen, men alle bivirkningene knekker kroppen min av og til. På siste møtet med legen bestemte vi oss sammen for at jeg skulle gå på samme dose tabletter for å få ned stoffskifte fortest mulig, slik at det ble enklere for meg å få hverdagen min fortere tilbake. Den eneste ulempen var at de neste månedene kom til å bli ganske tøff og kroppen ville være mye utslitt da jeg går på utrolig mye medisiner og store doser. Likevel velger jeg heller å ha noen tøffe måneder nå og kanskje være i fin form i juletider, enn å kanskje gå et år å ha det tøft. 


Det eneste som betyr noe for meg nå er at jeg får hjelp og at jeg blir frisk. For første gang begynner jeg virkelig å bli positiv og motivert for at jeg skal bli frisk. Grunnen til dette er fordi jeg ser at verdiene blir bedre og bedre for hver gang. Tidligere har jeg mistet motivasjonen fordi det aldri ble endringer, så nå er jeg sjeleglad for at det faktisk skjer noe. 

Som dere kanskje skjønner så har jeg ikke mye energi om dagen, så all min energi går til barna. Derfor har det ikke blitt mye blogging. Jeg har noen bedre perioder til tider også, så da kommer det nok til å bli mer blogging også. Nå er jeg bare positiv og glad for at jeg ser at ting begynner å gå riktig vei. Nå har jeg endelig troen på at jeg får hverdagen min tilbake!

- Helene Nordvik

Tone V. Vinningland

22.06.2017 kl. 16:53
Det e kjekt at du har funnet en lege som tar deg på alvor. Og at ting går bedre <3

Helene Nordvik

22.06.2017 kl. 17:53
Tone V. Vinningland: <3
hits