23.05.2017

Vekten drepte meg..


Etter at jeg fikk lavt stoffskifte har jeg lagt på meg omtrent 40 kilo. 40 kilo som rett og slett har tatt livet av selvbildet og selvtilliten min.
Den selvtilliten jeg en gang hadde forsvant da kiloene bare raste på uansett hva og hvor mye jeg spiste. Jeg kunne nesten slutte å spise men likevel ha de ekstra kiloene. Jeg følte meg stygg, feit og ekkel. Jeg så på alle jenter som en trussel, og uansett hva jeg hadde på meg så følte jeg meg stygg. Jeg ville være fin selv om jeg hadde noen ekstra kilo, men den følelsen kom aldri. Det verste jeg viste var å pynte meg (noe jeg fortsatt kjenner på). For uansett hvor "fint" jeg pyntet meg, så følte jeg meg ikke annet en stygg. Å som jeg hater denne sykdommen og alt som fører med. Jeg vet at når jeg blir riktig medisinert så vil nok alt bli bedre og kanskje jeg vil nå normalvekten min igjen som jeg en gang hadde. Det er veldig slitsomt å gå med denne følelsen, spesielt når man stadig får kommentarer og linker om hva man kan gjøre for å gå ned i vekt. Hvor koselig er nå det, å få bekreftet at man burde gå ned noen kilo? Det er greit nok at jeg vet det selv, men det hjelper virkelig ikke på selvtilliten at andre skal minne meg på det til en hver tid heller.

Heldigvis har jeg begynt å komme dit at jeg gir litt mer faen og tar det i mitt eget tempo. Jeg gikk ned 7 kilo på under 14 dager, men måten det ble gjort på er nok ikke bra. Jeg spiste minimalt, men da jeg så det fungerte har det dessverre fortsatt sånn. Selv om dette ikke er helt bra, så har jeg likevel funnet min måte å greie det på, så jeg kommer nok til å fortsette på denne måten en god stund til enda siden matlysten ikke er der dessverre. Nok en gang, jeg hater virkelig denne sykdommen. Hvorfor måtte jeg få en sykdom som ødelegger selvtilliten min?! Åh, det gjør bare så vondt å kjenne på den følelsen hele tiden.
Som sagt, så har jeg begynt å akseptere denne sykdommen og valgt å ta alt i mitt tempo. Heldigvis er jeg ikke der lenger hvor jeg ser på andre jenter som en trussel bare fordi jeg er overvektig. Ærlig talt, for i den alderen jeg er i nå er det så mange andre verdier som teller. Jeg er jo heller ikke der hvor jeg vurderer menn og damer ut ifra hvordan kroppen deres er. Jeg har jo aldri hatt en fasit på hvordan kropper jeg liker, nettopp fordi det indre teller en god del og hvordan man har det sammen.

Uansett hvordan kropp man har og hvordan sykdom man har, så må man nok lære å akseptere den før man faktisk greier å akseptere seg selv. I så mange år har jeg gått rundt med dårlig selvtillit på grunn av kroppen min, så den følelsen av å faktisk akseptere seg selv og føle seg fin gjør utrolig godt. For jeg tenker nå at hvorfor skal ikke jeg være fin selv om jeg er overvektig? 
Helt sykt å tenke på at til og med i en alder av snart 30 år så kjenner man på kropps presset. Det skulle vel egentlig ikke vært mulig? Så jeg tror nok at det med kropps press er med i alle aldre.

Mamma til Alexandra

23.05.2017 kl. 17:48
Utrolig trist å lese dette, og det er jo ikke bra at man sulter seg selv for at man føler seg tjukk, i mine øyne så er du langt i fra overvektig - da lurer jeg iallfall på hva jeg er. Syns at kvinner med former er fint, man skal ha litt på kroppen og ikke se ut som ett sjelett <3

Helene Nordvik

23.05.2017 kl. 17:55
madelenant: Tusen takk <3 jeg spiser mat, men veldig lite da matlysten ikke er på topp sånn som det er nå

Mamma til Alexandra

23.05.2017 kl. 18:18
Skjønner hva du mener, er ganske lik selv i mine perioder

Helene Nordvik

23.05.2017 kl. 18:21
madelenant: <3
Synd at det skal bli sånn, for det er jo absolutt ikke bra

Mamma til Alexandra

23.05.2017 kl. 18:25
Er ikke bra i det heletatt, for tre år siden ble jeg gravid og det reddet meg fra spiseforstyrrelser, jeg veide 41 kg - og idag veier jeg 55 kg. Det er også fort gjort å gå tilbake til den gamle "vanen" :(

Helene Nordvik

23.05.2017 kl. 18:26
madelenant: Det høres virkelig ikke bra ut <3 flink du er som har klart å lagt på deg <3 masse lykke til videre vakre deg <3 jeg skal virkelig følge bloggen din! Hvor bor du og hvor gammel er du?

Due

23.05.2017 kl. 20:18
Flott skrevet, men trist å lese...........

Helene Nordvik

25.05.2017 kl. 21:49
Due: Takk <3

23.05.2017 kl. 20:41
Stå på! Kloke ord fra ei reflektert og smart dame!👏

Helene Nordvik

25.05.2017 kl. 21:49
Anonym: Tusen takk <3

lifeandchoices

24.05.2017 kl. 09:45
Du skal være stolt som deler det du opplever. Og kroppspress er forferdelig, og noe som sikkert alltid kommer til å følge oss. Vi ser hver dag bilder av hvordan man skal se ut, hvordan gå ned i vekt, få strammere rumpe, flat mage og større muskler. Det er et evig press vi kunne vært foruten, spør du meg. Det ødelegger psyken, spesielt blant jenter/kvinner.

Helene Nordvik

25.05.2017 kl. 21:49
lifeandchoices: <3
hits